Deel

advertentie

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

Eigenaren van OPPAS Alkmaar

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Melanie en Chantal, eigenaren van OPPAS Alkmaar.

1. Wie zijn jullie?

Wij zijn Chantal en Melanie, founders van OPPAS.

2. Vertel eens iets over de onderneming?

Wij hebben een betrouwbaar netwerk opgebouwd van ervaren oppassers. Team OPPAS bestaat uit lieve, ervaren en betrouwbare oppassers die allemaal persoonlijk en zorgvuldig door ons zijn gescreend.

3. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om OPPAS Alkmaar te starten?

Tijdens een weekend weg in Leeuwarden raakten we in gesprek over het vinden van een betrouwbare oppas. Als moeders van jonge kinderen met veel jonge ouders in de omgeving merkten we dat er behoefte was aan ervaren oppassers. Er waren genoeg kinderdagverblijven te vinden, maar een betrouwbaar netwerk met oppassers voor de avondjes uit was er toen nog niet. Daar is het idee voor OPPAS ontstaan!

4. Sinds wanneer bestaat jullie onderneming en kun je iets vertellen over de oprichting?

Januari 2017 hebben wij de naam OPPAS bedacht en zijn we gestart met het opzetten van een team in Alkmaar. Daarna volgden al snel de eerste aanmeldingen van gezinnen.

5. Hebben jullie zelf oppaservaring?

Ja, we hebben tijdens onze middelbare school- en studieperiode veel opgepast, los van elkaar, maar ook samen!

6. Hoeveel oppassen hebben zich inmiddels bij jullie aangemeld?

Momenteel werken wij met circa honderd oppassers.

7. Hoe werkt jullie sollicitatieprocedure?

Oppassers melden zich aan via onze website of app, vervolgens plannen wij een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we o.a. oppaservaring, studie en motivatie. Na een succesvol gesprek nemen we de oppassers op in ons team.

8. Hebben jullie een relevante opleiding genoten?

Wij hebben allebei de PABO gedaan en jarenlang ervaring als leerkracht. Onze pedagogische vaardigheden kunnen wij nu goed inzetten om oppassers te begeleiden en daarnaast onze mensenkennis bij het vinden van de juiste match voor gezinnen.

9. Wie zijn jullie klanten?

Gezinnen waarvan ouders een avondje weg willen of werkende ouders die naschoolse opvang aan huis willen. Samen met team OPPAS zorgen wij ervoor dat alle ouders met een gerust hart van huis kunnen gaan.

10. Hebben jullie een website?

www.oppasalkmaar.nl

11. Waarin onderscheiden jullie je ten opzichte van andere soortgelijke ondernemingen?

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Wij hebben regelmatig contact met ons team en daarnaast, als zij dit wensen, ook met de gezinnen in onze app.

Bij andere ondernemingen kunnen oppassers zich vaak aanmelden zonder dat er een screening aan vooraf gaat. Wij staan voor een kwalitatief goed team en onderscheiden ons op die manier.

12. Wat is jullie specialisme?

Het betrouwbare netwerk van oppassers dat wij hebben opgebouwd.

13. Zijn jullie aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee.

14. Waarom zijn jullie de onderneming in Alkmaar begonnen?

Wij wonen beiden in Alkmaar en in regio Alkmaar bestond er nog geen bemiddelingsbureau.

15. Wat trekt jullie aan in Alkmaar?

De sfeer in Alkmaar is authentiek. Wij voelen ons hier thuis en houden van de Alkmaarse nuchterheid.

16. Speelt jullie privéleven zich ook af in Alkmaar?

Ja. We zijn geboren en getogen Alkmaarders. We wonen met veel plezier in deze prachtige stad.

17. Toen kwam corona… Welke invloed heeft dit op jullie onderneming gehad?

Corona heeft een grote impact gehad op ons bedrijf. De eerst lockdown hebben wij alle oppasdiensten geannuleerd. Ineens stond alles helemaal stil! Een tegenvaller, maar ook tijd om even een pas op de plaats te maken en vooruit te denken.

18. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?

Corona heeft ons de tijd en ruimte gegeven om een app te ontwikkelen! We merkten voor de lockdown dat het persoonlijk plannen van alle oppasdiensten, zoals wij gewend waren, eigenlijk te veel werk werd. Door de rust tijdens de coronaperiode ontstond het idee voor een app: wel het persoonlijke behouden, maar het plannen van de diensten door ouders en oppassers zelf laten doen. Uiteraard kunnen ouders ons altijd inschakelen als zij hulp nodig hebben. Wij zijn super trots op onze eigen OPPAS app!

19. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Wij zien de toekomst heel positief tegemoet. Sinds de versoepelingen zien we een sterke groei in het aantal gezinnen en oppassers. Dagelijks ontvangen wij nieuwe aanmeldingen! Ons doel is om verder te blijven groeien, onze app door te ontwikkelen, maar vooral om vast te houden aan het persoonlijke contact met ons team en de gezinnen. We hopen uiteindelijk veel gezinnen in Noord-Holland te kunnen matchen aan onze ervaren en betrouwbare oppassers!

20. Waar gaan jullie het liefst persoonlijk iets drinken of eten?

Er zijn zo veel mooie en gezellige plekjes in Alkmaar!

Voor koffie, thee of een sapje met wat lekkers gaan wij graag naar Echt Alkmaar, de Koffiemolen of Sencha. Lekker uit eten of een wijntje drinken doen wij graag bij Vito, Wolf, Hofman of ’t Fnidsen.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan 20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan 20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan 20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug