20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes

Eigenaresse van Foola Beauty

20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Floor van Egmond – Heddes, eigenaresse van Foola Beauty aan de Hofstraat 31 in Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben getrouwd met Ruud (ook ondernemer) en moeder van een zoon van 17 en een dochter van 14. Mij zul je vaak met de hond (beagle) door de stad zien lopen, want naast sporten in de sportschool, is lopen met de hond ook een heerlijk tijdverdrijf. Verder hou ik van koken en natuurlijk van lekker op zon- of skivakantie te gaan.

2. Vertel eens iets over je onderneming?

Twintig jaar geleden begon ik in Obdam met een allround schoonheidssalon. Na verloop van tijd ben ik me gaan specialiseren in Permanente Make-up (PMU). Nu, 20 jaar later is dat het gene waar ik elke dag mee bezig ben.

3. Wat was je motivatie om deze onderneming te starten?

Ik kom uit een ondernemers gezin/familie en voor mij was dit een hele logische stap, nadat ik al bij 2 bedrijven had gewerkt. Het is heerlijk om ondernemer te zijn.

4. Foola Beauty bestaat dit jaar 20 jaar, kun je daar iets meer over vertellen?

Ja, dat is wel iets waar ik heel trots op ben. In 20 jaar tijd en hoop dingen meegemaakt, ervaringen opgedaan en heel veel trainingen gevolgd. De naam Foola Beauty staat. Klanten vanuit heel Noord-Holland weten mij te vinden.

5. Waarom heb je er voor gekozen om je onderneming in Alkmaar te beginnen?

Zelf wonen wij al 15 jaar in Alkmaar en mijn droom was dan ook om op een mooie locatie in de stad mijn salon te hebben, dicht bij huis. Sinds de zomer van 2020 ben ik gevestigd aan de Hofstraat 31, daar zit ik samen met Femke van Pure Skin & Body Care onder één dak, waar we tevens samenwerken met een huidtherapeute en een cosmetisch arts.

6. Vertel eens iets over het type cosmetische behandelingen die je uitvoert?

Cosmetische PMU, is het pigmenteren van wenkbrauwen, classic eyeliner, shadow eyeliner of een lashline of de lippen een kleur geven door middel van full-lips.

7. Vertel eens iets over het type medische behandelingen die je uitvoert?

Bij medische PMU, behandel ik mensen die door een medische oorzaak een pigmentatie nodig hebben, denk hierbij aan het zetten van een tepel na een borstoperatie of het pigmenteren van lippen bij een schisis (hazenlip). Door de lippen weer een mooie vorm te geven valt het litteken veel minder op. Denk ook aan mensen die alopecia hebben, zij hebben geen haargroei bij bijvoorbeeld de wenkbrauwen en door middel van de magic shading techniek kan ik weer mooie wenkbrauwen creëren. Doordat ik een AGB-code heb kunnen sommige van deze behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.

8. Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Mijn voldoening haal ik uit mijn tevreden klanten. Als zij met een lach op het gezicht mijn salon verlaten, ben ik tevreden.

9. Kun je iets vertellen over hoe jouw inkoop verloopt?

Omdat we ons aan de strenge regels van de GGD moeten houden, heb ik mijn vaste leveranciers. Vanaf 2022 gelden er nieuwe regels voor onder andere pigmenten, zo mag 2/3 van de pigmenten na 2022 niet meer worden gebruikt. Gelukkig koop ik mijn pigmenten al jaren bij een gerenommeerd bedrijf in NL en mogen wij onze pigmenten ook na 2022 gewoon gebruiken, dat is toch een hele fijne gedachten. Mijn naalden koop ik bij een tattoo groothandel. Voor de overige producten koop ik in bij een medische groothandel, denk hierbij aan handalcohol, zeep en de hygiënische wegwerp producten.

10. Je hebt veel opleidingen en masterclasses gevolgd, kun je daar iets meer over vertellen?

In de PMU-wereld gaan de ontwikkelingen momenteel heel erg snel. Ik vind het heel erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken en mezelf te blijven triggeren om mijn eigen skils te verbeteren. Zo ben ik recentelijk in Dublin geweest om 3 dagen te trainen in de nieuwste technieken van Academy-S.

11. Wie zijn jouw klanten?

Dat is eigenlijk heel breed, voor diegene die het gemak zoeken om er elke dag verzorgd uit te zien, maar natuurlijk ook voor diegene die vanwege medische redenen PMU nodig hebben.

12. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Doordat ik al bijna 20 jaar PMU doe, heb ik veel ervaring in de PMU, ik school me tot op de dag van vandaag regelmatig bij en train veel thuis. Ik ben een perfectionist. Naast de ervaring en perfectionisme, vind ik het ook belangrijk om goede service te leveren.

13. Wat is jouw specialisme?

Alles op het gebied van PMU.

14. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee (nog niet).

15. Toen kwam corona…. Welke invloed heeft dit gehad op je onderneming?

Oei, ja dat was een pijnlijke. In totaal bijna 6 maanden gesloten. Tijdens de eerste lockdown heeft het mij doen besluiten om naar Alkmaar te verhuizen, dat heeft er voor gezorgd dat ik nu een prachtige zaak in Alkmaar heb.

16. Heeft corona jouw ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien wilt blijven doen/voorzetten?

Tijdens de 2de lockdown (toen zat ik inmiddels al in Alkmaar) ben ik heel erg bezig geweest met het eventueel opstarten van een webshop. Ik had een leuk product gevonden en ik had er veel energie in gestoken om alles uit te zoeken. Uiteindelijk, toen we gelukkig weer open mochten, bleek het eigenlijk helemaal niet goed te combineren met mijn drukke salon, want er komt evengoed nog een hoop bij kijken. Ook was ik op zoek gegaan naar een goede aftercare, die ik onder private label kon inkopen. Dat laatste is gelukt en het is leuk om nu mijn eigen aftercare aan de klanten te kunnen verkopen.

17. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Momenteel ben ik bezig om Craft Master te worden van Academy-S. Dat doe ik om 2 redenen: de  1ste is om mezelf te triggeren om perfect werk af te leveren en de 2de om uiteindelijk uit te  kunnen breiden met het geven van les. Ik zie de toekomst zo dat er een mooie combi is, waarin ik kan lesgeven en zelf nog mooie PMU zetten.

18. Wat trekt jou persoonlijk aan in Alkmaar?

Ik vind het echt een heerlijke stad om in te leven, gemoedelijk, alles dichtbij, leuke horeca en winkels, maar ook de stad zelf is prachtig.

19. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Jazeker, al 15 jaar.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?

Een terras pak ik het liefste op de Platte Stenenbrug en wat de restaurants betreft, zijn er zoveel leuke en goede restaurants, dat we niet altijd naar dezelfde plekken gaan. Ik vind het leuk om af te wisselen.

Foto Floor: Rick Akkerman Fotografie


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes 20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes 20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes 20 Vragen aan Floor van Egmond – Heddes