Deel

advertentie

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

Eigenaren van: Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Hester van Velzen & Geert Net, eigenaren van Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore  aan de Appelsteeg 1 te Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jullie zelf?

Na negen jaar op Curaçao geleefd en gewerkt te hebben wonen wij, Hester van Velzen en Geert Net en onze twee kinderen, sinds de zomer van 2019 weer in Nederland. Op Curaçao waren we de eigenaren van twee kleine, bijzondere autoverhuurbedrijfjes: Ducks United Curaçao en 4×4 Rental Curaçao. Een nieuw avontuur lonkte en daarom besloten wij op zoek te gaan naar een bijzonder pand in Nederland om daar onze creativiteit op los te laten.

2. Vertel eens iets over het ontstaan van jullie zaak?

In Alkmaar vonden wij in de oude binnenstad, op de hoek van de Appelsteeg en Luttik Oudorp, het prachtige eeuwenoude pand van ‘De Glazenier’. De perfecte plek om het boutiquehotel, de coffeebar en de conceptstore die in onze gedachten al bestonden tot werkelijkheid te maken!

3. Waarom zijn jullie deze zaak gestart?

Wij wilden graag een plek creëren die past bij wie wij zijn, bij wat wij fijn vinden en bij waar wij van houden. Dus als je bij ons komt logeren, koffie komt drinken of komt shoppen, kom je eigenlijk bij ons op bezoek. Een bezoek aan de persoonlijke informele sfeer en stijl die bij ons past.

4. Kunnen jullie iets meer vertellen over het boutique hotel?

Boutiquehotel LUTTIK is een klein, bijzonder hotel. Hoewel ons pand de nodige grandeur uitstraalt, is het de bedoeling dat je je thuis voelt bij ons. Met extra ambiance en luxe natuurlijk! Geen standaard luxe, maar luxe in de vorm van licht en ruimte, onze eigen Luttik-stijl, een prachtige locatie in de oude binnenstad van Alkmaar, een informele sfeer en echt heerlijke bedden en baden.

Veel dingen bij LUTTIK doen we net een beetje anders dan ergens anders, of zien er anders uit dan ergens anders… we hebben namelijk alles zo bedacht en uitgewerkt zoals wij dat persoonlijk zelf graag zouden zien en ervaren als gast of klant. En we zijn ervan overtuigd dat onze eigen manier en onze eigen stijl ook vele anderen zal aanspreken!

5. Vertel eens iets meer over jullie coffeebar?

In coffeebar LUTTIK kun je dagelijks tussen 0900 en 1800 uur genieten van koffie en thee en een hartig of zoet hapje. We hebben geen vast menu. De gasten laten zich verrassen door wat we op het schoolbord hebben staan. Koffiedrinken, relaxen, bijpraten, werken, een spelletje doen, even bijkomen na een dagje Alkmaar… dat kan allemaal bij ons in de LUTTIK coffeebar! ‘Alles’ in onze lichte, gezellige coffeebar is te koop! De koffiebonen waarmee wij onze huiskoffie maken en de thee van Boot Koffie, de lampen van Earthware en Zuiver, de banken van het Nederlandse meubelmerk Ginger en het servies van Urban Nature Culture. Zelfs de schorten die we dragen (van Uashmama) en de linnen theedoeken (van Urban Nature Culture) zijn te koop (in de conceptstore).

6. Wat houdt jullie conceptstore precies in?

In de LUTTIK-conceptstore verkopen we niet alleen de producten, woonaccessoires en meubels die te vinden zijn in de hotelkamers en de coffeebar. We hebben onze ‘LUTTIK- hotel-en coffeebar-collectie’ aangevuld met dameskleding, sieraden, tassen en lifestyleproducten. Allemaal in de sfeer en stijl van LUTTIK natuurlijk! Veel natuurlijke materialen, basic natuurlijke kleuren en producten met bij voorkeur een milieu en/of maatschappelijk verantwoorde achtergrond.

7. Kunnen jullie meer vertellen over de inkoop voor de conceptstore?

Ik (Hester) koop alles zelf in de voor de conceptstore. Ik heb bewust gekozen voor slechts 4 kledingmerken (Les Favorites, esme studios, ByBar en G-Star). Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar originele merken en producten die passen bij ons concept. Ik verkoop bijvoorbeeld handgemaakte sieraden uit Spanje (Susi Cala,) die ik toevallig ergens tegenkwam en waar ik heel enthousiast van werd. Ook probeer ik merken te vinden die op een verantwoorde manier omgaan met mens, dier, milieu en maatschappij. Niet altijd makkelijk, maar een uitdagende zoektocht, want uiteraard moeten alle woonaccessoires, sieraden, meubels, ansichtkaarten, glazen, bekers, borden, vazen, lampen, lees- en zonnebrillen, plaids en lifestyle artikelen wel voldoen aan de ‘LUTTIK-norm’. Met andere woorden: alles in de conceptstore moet passen bij ons concept  en dus bij ons.

9. Waarom zijn jullie de zaak in Alkmaar begonnen?

Voornamelijk omdat we het pand op Appelsteeg 1 online vonden en daar helemaal blij van werden. Ook omdat Alkmaar nu eenmaal een gezellige kleine stad is met een gunstige ligging in de buurt van strand en zee.  Alkmaar ligt ook gunstig t.o.v. Amsterdam waar wij vandaan komen en heeft een gezonde aantrekkingskracht voor toeristen. Bovendien vonden en dachten wij dat Alkmaar wel een beetje een vernieuwend concept kon gebruiken in de oude binnenstad!

10. Wat trekt jullie aan in Alkmaar?

Alkmaar is voor toeristen uiteraard een aantrekkelijke locatie. Dus zakelijk voor ons interessant. Bovendien zagen wij de mogelijkheid een vernieuwend concept neer te zetten, dat voor plaatsen in de randstad en bijvoorbeeld Haarlem wellicht een minder opvallend concept zou zijn geweest. Daarnaast waren we ervan overtuigd dat Alkmaar ook voor ons als gezin een fijne woon- en leeromgeving zou zijn. En dat klopt inderdaad!

11. Speelt jullie privéleven zich ook af in Alkmaar?

Voor onze kinderen zeker, maar wij hebben nog weinig tijd gehad een sociaal leven op te bouwen in Alkmaar. We hebben eigenlijk alleen maar gewerkt en in onze spaarzame vrije tijd hebben we ons bezig gehouden met de kinderen en vrienden en familie opgezocht in Amsterdam en omstreken.

12. Hebben jullie een relevante opleiding genoten?

Niet voor wat we nu doen nee. Ik (Hester) heb communicatiewetenschappen gestudeerd aan de UvA en jarenlang als redacteur, eindredacteur en uitvoeren producent gewerkt in de televisiewereld. Geert heeft hbo-marketing en management gedaan in Rotterdam en als accountmanager en recruiter gewerkt. Dit hebben we beiden gedaan tot we naar Zuid-Frankrijk vertrokken met onze baby en peuter om daar een seizoen eigenaren te helpen hun superleuke glamping te runnen. Vervolgens zijn we naar Curaçao vertrokken om daar een eigen bedrijf te beginnen: Verhuur van lelijke eendjes en grote oude Toyota Landcruisers. Zonder enige kennis of ervaring op het gebied van auto’s of oldtimers of de toeristische sector. Hoe leuk was dat! Na 9 jaar hard werken en een fantastische tijd vertrokken we naar Nederland om opnieuw een eigen bedrijf op te zetten. Ditmaal in de horeca. Opnieuw een sector waar we beiden geen enkele kennis en/of ervaring in hadden.

13. Wie zijn jullie gasten/klanten?

Onze gasten en klanten zijn mensen die ons concept waarderen. Onze smaak en insteek begrijpen en daar net zo enthousiast over zijn als wij. In de praktijk betekent dit veel Duitse toeristen die voor een aantal dagen naar Alkmaar komen of aan zee verblijven en veel dagjes mensen vanuit heel Nederland. Door de hele coronasituatie hebben we ook echt veel leuke Nederlandse stellen en gezinnen met kinderen verwelkomd in ons hotel die op zoek waren naar een fijne smaakvolle plek als alternatief voor een trip naar het buitenland.

14. Waarin onderscheiden jullie je van je collega’s?

Wij onderscheiden ons door onze eigen persoonlijke stijl en smaak. We zijn veel zelf aanwezig bij LUTTIK en houden van een erg persoonlijke en informele benadering van gasten en klanten. Geen hotelformules voor ons, geen standaard servies in de coffeebar, geen standaard beddengoed in de kamers of standaard hotel-ontbijt in het hotel.

15. Wat is jullie specialisme?

Ons specialisme is: ‘zijn wie wij zelf zijn’. Een persoonlijke stempel drukken op de benadering van gasten en klanten, maar ook onze (interieur-)styling is een specialisme te noemen.

16. Zijn jullie aangesloten bij een ondernemersverenging?

Jazeker. Wij zijn aangesloten bij het Alkmaars Bolwerk.

17. Toen kwam daar corona… Kunnen jullie vertellen welke invloed dit op de zaak heeft gehad?

Dat was uiteraard een drama. Tijdens de verbouwing van ons pand ging het al mis in de wereld en in Nederland dus ook. Hierdoor konden wij pas maanden later dan gepland openen. Vervolgens hadden we twee redelijke maanden en toen ging alles opnieuw op slot. De koffiebar en de winkel moesten we sluiten. We hebben alles op alles gezet om het hotel open te houden en dat is gelukt. De weekend arrangementen met driegangen diner op de kamer hebben ons gered. Weliswaar zonder medewerkers, wat betekende dat wij 7 dagen per week met z’n tweeën aan het werk waren. Financieel is het natuurlijk ook zeer heftig geweest en nog steeds ondervinden we daar de gevolgen van, maar we houden de moed erin en zijn blij dat we het gered hebben zonder steun. Daar kwamen wij als starters namelijk niet voor in aanmerking.

18. Heeft corona jullie ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die jullie nog willen blijven doen/voorzetten?

Nee, het idee van ‘corona heeft toch nog wat goeds gebracht, namelijk creatiever ondernemen’ klinkt voor ons als de situatie mooier maken dan hij was. Het was voor ons eigenlijk alleen maar heel erg vervelend en zeker niet motiverend. Natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om overeind te blijven, zo hebben we een arrangement geregeld met een zeer goed drie gangen diner, door ons persoonlijk uitgeserveerd op de kamer (in samenwerking met restaurant t’Fnidsen), hebben we een webshop opgezet en zijn we coffee to go gaan maken wat eigenlijk niet in ons concept stond, maar dit heeft geen nieuwe fantastische ideeën opgeleverd waar we nog steeds blij van worden.

18. Hoe zien jullie de toekomst van de zaak?

We zien de toekomst zeker positief in, maar kijken voor alle zekerheid op dit moment nog niet te ver vooruit. We gaan gewoon verder bouwen aan waar we vorig jaar mee begonnen zijn en hopen nu echt te gaan realiseren wat we eigenlijk afgelopen jaar al wilden doen.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?

Om heel eerlijk te zijn hebben we nog geen tijd gehad alle plekjes al te bezoeken om te bepalen wat onze favorieten zijn. In ons bootje door de grachten varen en dan vanuit de boot een ijsje halen op De Mient zijn bij onze kinderen zeker favoriet.

20. Waar gaan jullie het liefst zelf iets drinken of eten in Alkmaar?

We eten graag bij restaurant ‘t Fnidsen, Vito, Turfmarkt en Wolf, maar stiekem vinden we op het strand eten in Castricum of Bergen aan Zee het allerfijnst…


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net 20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net 20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net 20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug