Deel

advertentie

20 vragen aan Hortense Assink

Van Hortense Uitvaartzorg

20 vragen aan Hortense Assink

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Mijn naam is Hortense Assink, mijn vrienden noemen mij altijd Tans. Ik heb jammer genoeg geen kinderen maar ik ben gelukkig wel tante geworden, mijn zus heeft 4 kinderen gekregen. Ik leef samen mijn hondje Skippie en mijn hobby’s zijn skiën/snowboarden, koken, sauna, muziek, skeeleren, uiteten, shoppen en nog veel meer.

2. Wat is jouw binding met Alkmaar?
Ik ben geboren en getogen in Alkmaar en dus een “echte kaaskop”. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Overdie in de Thomas á Kempislaan, een heerlijke tijd met veel vriendjes en vriendinnetje buiten spelen (voetballen, stoepranden en blikkie trap). Ik heb jaren geturnd bij gymvereniging Turnlust en later ben ik zelf les gaan geven. Er werd bij ons thuis altijd hard gewerkt en ook ik moest al vroeg aan de bak. Mijn eerste baantje was bollen rapen, het jaar daarna bollen pellen en het jaar daarna bij de plaatselijke supermarkt (vakken vullen en op de groetenafdeling), op 14-jarige leeftijd al geld verdienen, een leuke tijd en altijd veel gelachen. Altijd op 8 oktober mee gedaan met de grote middag optocht, als jong meisje bij de majorette en later met de Friese Paarden. Daarna gezellig naar het Gulden Vlies en als afsluiting zuurkool eten. Ik heb zelf jaren gezongen, met de Sting een musical gemaakt en diverse keren in de Vest opgetreden, mooie tijd en de Sting is still alive!
Ook heb ik jaren achter de bar gewerkt in het Spelershome van AZ, in het oude stadion.

3. Hoe ben je in de uitvaartbranche terechtgekomen?
Ik werkte fulltime in de cosmetica- & parfumeriebranche en door mijn baan als visagiste ben ik de uitvaart ingerold, vaak werd ik gebeld of ik de overledene “mooi” wilde maken. Dit doe ik met behulp van airbrush techniek (bij airbrush make-up komen enkel lucht en vloeibare make-up met de huid in contact), en met een moeder als kapster ben ik ook heel handig met haar. Iedere overledene ligt er bij mij altijd schoon, fris en netjes bij, dit vind ik heel belangrijk. Vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt om fulltime als uitvaartleidster te gaan werken en kwam ik bij Charon Uitvaartbegeleiding in Egmond terecht. Nadat vorig jaar Charon verkocht werd heb ik de sprong in het diepe gemaakt en ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam HORTENSE UITVAARTZORG (herkenbaar aan de blauwe HORTENSIA).

4. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Op jonge leeftijd kwam ikzelf in aanraking met verlies, eerst mijn vriend en daarna mijn kleine neefje. Het is altijd een al een wens geweest om in de uitvaart te werken maar vroeger vond ik mijzelf nog té jong. Vaak wanneer ik bij een condoleance kwam zag ik wel iets, nog slaap in het oog of een neushaar wat eruit stak, dan dacht ik, dit kan anders! En ik vond het ook altijd allemaal zó strak en stijf. Bij iedere uitvaart ben ik altijd op zoek naar dat ene detail wat past bij de geest van de overledene en door mijn creativiteit wordt een afscheid altijd heel persoonlijk en daardoor herkenbaar voor de nabestaanden. Waar ik bij een thuisopbaring altijd goed naar kijk is welke kleuren zijn er te zien in de woonkamer en hier pas ik al mijn opbaarspullen op aan.

5. Wat maakt jouw werk bijzonder?
Wat mijn werk zo bijzonder maakt is dat ik families bij mag staan in een hun moeilijkste periode en diepste verdriet. Ik ervaar mijn werk elke keer opnieuw als een eervolle taak en als de uitvaart is geweest en ik van de familie een compliment krijg weet ik dat het afscheid als een mooie herinnering achterblijft. Ik weet nooit wanneer ik aan het werk ga, als ik onder de douche stap ligt mijn mobiel en notitieblok ernaast, wanneer mijn vriendinnen komen eten weten zij dat wanneer de telefoon gaat mijn werk voor gaat.

6. Wat vind je het mooiste om te doen?
De hulp die ik op dat moment in een gezin kan bieden. Zie het als een trein die ontspoort is, van de rails af… Door het grote verdriet komen er heel veel emoties vrij en ieder gezinslid reageert hier anders op, aan mij de taak om ervoor te zorgen dat het afscheid zó wordt dat iedereen zich hier goed bij voelt. Er moet in deze verdrietige tijd zoveel keuzes gemaakt worden waaraan ook nog eens een prijskaartje hangt en ik niet wil dat nabestaande achteraf rekeningen binnenkrijgen die zij niet verwacht hadden. Bij een nagesprek hoor ik vaak waar nabestaanden tegenaan lopen en daar anticipeer ik op.

7. Wat zijn uitdagingen die je tegenkomt?
Dat zijn er inmiddels al veel geweest, de meeste uitdagingen waren in Coronatijd. Een ervan was een jonge moeder die een hersenbloeding had gehad en haar gelaat helemaal paars was, voor mij de grote uitdaging om haar gezicht weer zó te krijgen dat de familie haar weer herkende. En als je weet dat de twee kinderen van 6 en 8 jaar nog afscheid moeten nemen van hun moeder dan wil je dat mama er zo uitziet alsof ze ligt te slapen, dat is gelukkig gelukt. In mijn werk mag en kan je geen fouten maken, een afscheid is maar één keer dus moet het niet goed maar perfect zijn.

8. Word je zelf nooit verdrietig?
Deze vraag krijg ik heel vaak en natuurlijk ja, ik huil ook wel eens , dan zit ik in de auto onderweg naar huis en denk ik waarom nou jij…..? Maar door de vele “onverklaarbare” dingen die ik heb meegemaakt na overlijden weet ik nu zeker dat er meer is tussen hemel en aarde.

9. Voor wat kunnen mensen bij jou terecht?
Voor een vrijblijvend voorgesprek en begroting, ik kom bij je thuis en schrijf alle wensen op en werk daarna alles voor je uit op papier zodat er geen onverwachte kosten bij komen. Ik heb een wensenboekje gemaakt met daarin heel veel informatie, gratis aan te vragen op [email protected] of bel 06 200 43 222 Het boekje kan digitaal of per post verzonden worden.
En ik ben ook beschikbaar als freelancer voor bedrijven en/of collega’s als uitvaartverzorger, uitvaartbegeleider, assistente, chauffeur rouwauto en airbrush/visagie.

10. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ja, alleen de laatste verzorging (het afleggen) van het lichaam leer je niet op school, die leer je op de werkvloer. Een pacemaker/ICD die eruit gehaald moet worden, mond sluiten d.m.v. een hechting en vochtproblemen, dit alles wordt door ons uitvaartverzorgers gedaan. Airbrusch make-up aanbrengen is een vak apart en door mijn werk als visagiste wordt ik vaak door collega’s ingehuurd om dit te doen.

11. Heb je een website?
www.hortenseuitvaartzorg.nl
Hier vindt je niet alleen informatie over de uitvaart maar ook voorbeelden van prijsopgaven.

12. Waarin onderscheid jij je van andere uitvaartondernemers?
Deze vraag zou je eigenlijk aan de families moeten vragen die ik al begeleid heb, als je mijn reviews leest op Google heb je het antwoord. Ik ben nog geen jaar voor mijzelf bezig en ik sta bij Trustoo nu al op nr. 1 in Heiloo, hier ben ik héél trots op. Wanneer ik zie dat er een kamer leeg gehaald moet worden of een kat die een nieuw huisje zoekt, ook daar zet ik mij voor in. Ik help je niet alleen met de uitvaart maar ook met alle dingen er omheen.

13. Wat is jouw specialisme?
De liefde voor mijn werk, creativiteit, spiritualiteit en vastberadenheid. De complimenten die ik vaak krijg, tijdens en na een uitvaart heb ik te danken aan de genen van mijn moeder en (overleden) vader. En dieren krijgen bij mij ook de kans om rustig afscheid te nemen van hun baasje, daarna leg ik een kledingstuk van het baasje bij het dier, want ook een dier voelt dit verdriet en vaak helpt een geur hierbij.

14. Ben je alleen werkzaam in Alkmaar?
Nee, waar iemand mij nodig heeft kom ik naar toe, meestal is dit rondom Heiloo in een straal van 25 km. Maar mocht er iemand in het buitenland overlijden begeleid ik deze families natuurlijk ook.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Nee (nog) niet. Om een eigen bedrijf op te zetten komt zoveel bij kijken dat ik hier nog niet over na heb gedacht. Wat er wel gaat komen is stichting HIO (Hulp Is Onderweg), dit is een stichting voor families die geen geld hebben voor een uitvaart. Bij een onverwachts overlijden komt er naast het verdriet nóg een ander probleem bij dat is meestal een financieel probleem. Vaak doordat de overledene geen uitvaartverzekering heeft of geen geld apart heeft gelegd voor de uitvaart, de familie blijf hier dan mee blijft zitten. Hier wil ik aandacht voor vragen en hulp gaan bieden.

16. Heb jij je moeten aanpassen aan coronamaatregelen?
Ja, net als vele anderen heb ook ik mij moeten aanpassen, zowel privé als zakelijk. Tijdens de coronaperiode is er heel veel veranderd, wat ik lastig vond was dat vele oudere mensen in de verzorgingstehuizen er verdrietig van werden, heel pijnlijk om te zien. Mensen die op sterven lagen waar de familie (letterlijk!) voor het raam stonden te kijken en niet naast hun bed mocht staan, dan huilde mijn hart. Niemand mag “alleen” sterven, niemand! Na het overlijden kwamen mijn collega en ik, helemaal ingepakt als een mars mannetje de verzorging doen. Ik had een foto van mijzelf op mijn pak geplakt zodat de mensen konden zien wie hun vader of moeder ging verzorgen. Als het overlijden Corona betrof moest de kist direct gesloten worden (regels van het RIVM), ik maakte dat toch nog wat foto’s van de overledene met foto’s van de familie die op de kast stonden. Ook probeerde we samen met het zorgpersoneel een mooi uitgeleide te doen zodat de familie tóch een aandenken had.

17. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?
Heel positief, ondanks de enorme concurrentie om mij heen ben ik zo dankbaar dat families mij goed weten te vinden. Op 1 september 2021 ben ik gestart en direct ging de telefoon, de schoonvader van mij vriendin. Tot de dag van vandaag gaat het heel goed, veel mensen vragen mijn wensenboekje aan en ik heb ook al veel voorgesprekken gehad. Mijn doelstelling is wel om als ZZP-er door te gaan want dan heb ik alle tijd voor de familie, ik wil niet dat de familie steeds een ander gezicht ziet. Als je mij belt zie je mij elke dag ik help je stap voor stap naar de Dag van afscheid.

18. Wat voor ervaringen hoor jij terug van nabestaanden?
Gelukkig veel positieve reacties in de vorm van kaarten, bloemen, cadeaubonnen, mooie woorden, ik zet ze vaak op mijn website. Eén keer voelde ik dat er iemand was die geen klik met mij had en dit is zo belangrijk, bij een thuisopbaring kom ik iedere dag bij je thuis om het lichaam te contoleren en dingen te bespreken. Ik heb de persoon in kwestie voorgesteld om een collega van mij het over te laten nemen, achteraf een juiste beslissing. Een uitvaart kun je maar één keer doen dus wanneer het niet goed voelt, geef het vooral aan.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
Als eerste noem ik dan IJssalon Laan, Koorstraat 45 Alkmaar, heerlijk ijs hmmmm… Elke maand kom ik voor mijn nagels bij Wendy Happy Nails, Hofstraat 18 Alkmaar, de beste! *Ik vind het heel leuk om met een bootje door Alkmaar te varen, gezellig door al die leuke grachten af en toe even aanmeren, daar kan ik heel erg van genieten. *Je vind me ook vaak bij Kringloopwinkel Rataplan, Zijperstraat 46 Alkmaar, heerlijk struinen tussen al die leuke spulletjes. Kees WC, het schoonste toilet van Alkmaar, als ik niet moet plassen dan kom ik alleen al voor Kees, super gezellig! *En natuurlijk het mooie stadion van AZ, voor de voetbal, een festival maar ook een heerlijk lunch. Ook ben ik (nog steeds) heel trots op zanger Marco Borsato die voor onze stad Alkmaar veel heeft betekend. Zijn muziek wordt bij vele muziekstations niet meer gedraaid, zijn wassen beeld is weg gehaald bij Madam Tussauds en wat nu wanneer blijkt dat hij niet schuldig blijkt?! Het doet mij dan ook pijn om te zien hoe Marco kapot wordt gemaakt. Ik dacht altijd dat “wij” hier in Nederland pas schuldig zijn als de rechter uitspraak heeft gedaan…

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
Voor een zalig diner zeg ik de Koperen Pot, Luttik Oudorp 59 Alkmaar, leuke sfeer en lekker eten. Voor makkelijk en lekker bij Mei Mie, Stationsweg 39, Alkmaar, wanneer je geen zin hebt om te koken.
Voor een terrasje/hapje bij Eetcafé Pluim, Ritsevoort 12, Alkmaar, goeie gastheer, altijd vriendelijk. Voor een avondje stappen/terrasje zeg ik Proeflokaal de Boom, Houttil 1 Alkmaar, goed personeel en leuke muziek.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug