Deel

advertentie

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

Eigenaar van New Basic Alkmaar

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Mijn naam is Jacqueline Hoffschlag, 50 jaar en ik woon samen met mijn man Dennes en zoon Sydney in Heerhugowaard. Onze dochter Robin woont samen met haar vriend Wesley en onze kleine trots, onze kleinzoon Djavi

2. Hoe ben je ooit in de kledingbranche terechtgekomen?
Nadat ik klaar was op de modevakschool ben ik gaan werken bij Paul en Truus van Vet in winkelcentrum Middenwaard. Hier heb ik enorm veel geleerd van al mijn leuke collega’s.

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Het werk lag mij gewoon. Ik ben gek op kleding, maar misschien nog wel meer op het contact met de klanten.

4. Wat voor soort winkel is New Basic?
Wij zijn een no-nonsens jeanswinkel. Trouw aan onze merken. We hebben zowel een heren, als dames winkel en zijn van mening dat we iedereen leuk aan kunnen kleden. En dat in een huiselijke gezellige omgeving.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen die je in je winkel tegenkomt?
Je krijgt wel eens klanten die zeggen dat een spijkerbroek niets voor hun is of dat het nooit lukt een juiste broek te vinden. Eigenlijk is dat geen uitdaging, maar iets waar we voor staan. We nemen alle tijd en hoe fijn is het als de klant toch blij de deur uit gaat.

6. Wat maakt jouw werk leuk?
Het leukst is het contact met de klanten. Niet weten wat de dag gaat brengen en met een blij gevoel weer naar huis gaan.

7. Waarom heb je besloten een winkel te openen in Alkmaar?
Ik werd 28 jaar geleden door mijn toenmalige baas Theo Kaandorp gevraagd voor hem te komen werken. 3 jaar later hebben mijn man en ik de winkel overgenomen. Het was dus 1 februari 2022 dat we ons 25 jarig jubileum mochten vieren.

8. Wat trekt jou aan in Alkmaar?
Alkmaar ademt sfeer, heeft leuke horeca, theater en winkels. Daarnaast is het zomers heerlijk om met een bootje door de grachten te varen.

9. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?
Ik woon in Heerhugowaard. Ik ben daar lid van de tennisvereniging en sport bij Aaike van Fit4lady. Wel doe ik tussen het werk door hier mijn boodschapjes en hebben we een aantal Alkmaarse vrienden.

10. Wie zijn jouw klanten?
In al die jaren hebben we zo’n leuke klantenkring opgebouwd. We zijn er voor jong en oud, dames en heren. Wat leuk is dat we jongens hebben die hier met mama hun eerste mooie jeans hebben gekocht en nu met hun zoon komen voor een mooie jeans.
Zo hebben we meerdere generaties als klant.

11. Wat voor gekke dingen maak je mee op de vloer?
Eigenlijk weinig gekke dingen. Wat bij blijft zijn de leuke, soms diepgaande, maar ook verdrietige gesprekken.

12. Heb je een website?
Ja www.newbasic.nl al zien wij de klanten liever in de winkel. Een pakketje inpakken geeft toch minder voldoening dan iemand blij de winkel uit zien gaan.

13. Waarin onderscheidt New Basic zich van andere winkels?
Alkmaar heeft veel leuke kleine winkels. Daar mag Alkmaar trots op zijn. Ik denk dat wij heel toegankelijk, open en oprecht zijn en het fijn vinden om de klant te mogen helpen.

14. Wat is jullie specialisme?
Wij zijn een ouderwetse jeanswinkel en denken dat iedereen hier kan slagen voor een passende jeans. Maar ook die leuke top, shirt of jas vergeten we niet.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
We zijn landelijk aangesloten bij Inretail en bij de Alkmaarse ondernemersvereniging

16. Hoe heb jij je moeten aanpassen aan coronamaatregelen?
We bestaan per 1 februari 25 jaar, maar tel de laatste 2 jaren maar even niet mee.
Wat een nare tijd voor iedereen. Wat opviel was dat onze klanten onze website gingen gebruiken. Waar ze normaal in de winkel kwamen met een vraag over iets wat ze op de site hadden gezien, werd er nu daadwerkelijk besteld. En nog leuker waren de telefoontjes of appjes met de vraag heb je nog wat leuks. Met tassen vol gingen we op de fiets naar klanten thuis, waar vaak onder het genot van een wijntje gepast werd.

17. Hoe zie je de toekomst van je winkel?
Online zal niet verdwijnen. Wel is het zo dat wij die strijd niet winnen van de grote merken en een Zalando. Maar ik merk dat de stad weer in trek raakt. Mensen hebben behoefte aan een stenen winkel. Willen passen en geholpen worden. Ik denk dat we weer als vanouds aan de bak mogen. Neem van mij aan dat naast mij, Dennes, Marjolein en Robin staan te popelen om je te mogen aankleden.

18. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
Ik loop graag met onze Jack Russel Marley door het Oosterpark.

19. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten?
We zijn toevallig van de week wezen eten bij Granada. Maar komen ook graag bij Daan van De Koning en een biertje of wijntje bij Vanessa van Proeflokaal de Boom gaat er ook altijd in

20. Is er verder nog iets dat je kwijt wil?
Ik draag iedereen een warm hart toe, maar er zijn 2 personen die ik echt namens alle winkeliers en horeca wil bedanken. Inge en Patrick Smorenberg. Jullie hebben je hard gemaakt om iedere lokale ondernemer te steunen. Zowel op Facebook, als Instagram kon je niet om deze 2 heen. Wat zijn jullie lieve, warme en meelevende vrienden.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug