Deel

advertentie

20 Vragen aan Joël van Rems

Eigenaresse van Mevrouw Jansen

20 Vragen aan Joël van Rems

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Joël van Rems, eigenaresse van Mevrouw Jansen.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Joël van Rems en graag omschrijf ik mijzelf als een luxe handtas en ééntje welke prima zou passen in een vitrinekast van “Mevrouw Jansen”. Gezien mijn leeftijd van 50 jaar, zou ik zeggen: De tas is wel wat ouder, maar redelijk goed geconserveerd, authentiek, in goede conditie en zij hoopt zeker nog vele jaren “mee te gaan”!

2. Vertel eens iets over je winkel?

De winkel, genaamd “Mevrouw Jansen”, is een damesmodezaak in de Achterstraat 44, in het oude stadscentrum van Alkmaar. Wij verkopen 2e hands designkleding en accessoires uit het hogere segment.

 3. Hoe lang bestaat je winkel?

De winkel en dus het concept, bestaan sinds 1997. Opgezet door Annelies Anema en in 2005 door mij overgenomen.

 4. Waarom ben jij jouw winkel in Alkmaar begonnen?

Omdat ik in 2005 de winkel van Annelies kon overnemen en ik volledig achter het concept stond, was de keuze voor mij snel gemaakt.

5. Wat trekt jou persoonlijk aan in Alkmaar?

Al 41 jaar mag ik Alkmaar mijn  “thuisstad” noemen, dus misschien ben ik ook wel een beetje een “kaaskop”.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Al jaren woon ik aan het mooiste grachtje van de binnenstad van Alkmaar; vanuit huis loop ik dus makkelijk even de stad in voor boodschapjes bij de locale ondernemers.

7. Waarom ben je deze winkel gestart?

De winkel bestond dus al een aantal jaren. In een “notendop” omschreven: Toen ik bij de vorige eigenaresse binnenstapte om te vragen, of ik eens bij haar “in de keukenkastjes” mocht kijken, zei de eigenaresse: “Waarom neem je Mevrouw Jansen” niet over? Zo gezegd, zo gedaan! Nu zet ik al weer jaren met heel veel plezier, de deuren van “Mevrouw Jansen” open.

8. Kun je vertellen waarom je ervoor gekozen hebt om een winkel in tweedehands kleding te beginnen?

Toen ik de winkel in 2005 overnam, geloofde ik helemaal in het concept. Dit concept heb ik verder ontwikkeld en zo is “Mevrouw Jansen” heden ten dage uitgegroeid tot een hippe, trendy, 2e hands damesmodezaak, waar je ook graag voor naar Alkmaar komt.

9. Kun je uitleggen hoe jouw ‘inkoop’ verloopt?

De kleding en de accessoires die bij ons in de collectie passen, kopen wij direct en contant in; echter uitsluitend op afspraak.

10. Organiseer je ook modeshows?

Ja, 2 keer per jaar organiseer ik een modeshow, welke ook on-line te volgen is. Zo’n 80 dames kunnen zo’n modeshow bijwonen bij ons in de winkel. Natuurlijk pakken wij dan groots uit en de modellen showen onze topstukken, onder het genot van een hapje en drankje.

11. Wie zijn jouw klanten?

Wij hebben in de loop der jaren een grote schare vaste klanten opgebouwd, welke graag even bij ons binnenstappen. Vaak omhelst dit wel 3 generaties uit één familie, dus oma, moeder en dochter. Zeg dus maar gerust in de leeftijd van 15 tot …… jaar.

12. Heb je een webshop?

Ja, wij hebben een webshop, maar deze is voornamelijk informatief en om een “beleving” te krijgen van de winkel. Onze stelregel is, dat de klant de kleding en accessoires moet komen passen en ervaren.

13. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Wij zijn gespecialiseerd in second hand luxury in het hogere segment. Elk stuk uit onze collectie is uniek en alles hangt op maat en op kleur. Wij zijn verder ook onderscheidend, aangezien wij contant inkopen en niet in consignatie; dus “boter bij de vis”.

14. Wat is jouw specialisme?

Wij zijn een winkel in damesmode en accessoires in het hogere segment met als specialisme Secondhand Luxury.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Ja, wij zijn aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Kun je vertellen welke invloed corona op jouw winkel heeft/had?

Corona heeft zeker invloed gehad op mijn winkel. Wij zijn echter niet bij de “pakken gaan neerzitten”! Een geplande verbouwing, hebben wij door de gedwongen sluiting, naar voren kunnen halen. Toen de winkels weer, beperkt, open mochten, was mijn winkel compleet gerestyled. En trots dat ik ben!

17. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?

We hebben een live stream modeshow met een DJ gedaan en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ook de wekelijkse filmpjes door ons gemaakr en op de sociale media geplaatst, zijn nog steeds een succes. Sinds kort ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met “Mevrouw Cha”, een duurzaam theebedrijf en met Saskia Kemperman, een collage-artist die materialen hergebruikt om kunst te creëren.

18. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Ondanks de tegenslagen van het afgelopen anderhalf jaar, zie ik de toekomst, dankzij ons toch wel unieke concept, positief tegemoet.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?

Alkmaar kent vele mooie plekjes. Mijn favoriete plekje is echter ons royale dakterras in het oude stadscentrum.

20. Waar ga jij persoonlijk het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?

De kookkunsten van mijn man zijn niet te versmaden, maar voor een etentje bij “Khunchai” mag ik ’s nachts wakker gemaakt worden.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Joël van Rems 20 Vragen aan Joël van Rems 20 Vragen aan Joël van Rems
advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

24 september 2021

Eigenaren van OPPAS Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Melanie en Chantal, eigenaren van OPPAS Alkmaar.

Wat doet humor met je brein?

1 oktober 2021

Een boost voor je immuunsysteem

Humor is eigenlijk gekietel voor de geest. We moeten vooral lachen om het onverwachte: een verrassende draai in het gesprek, een spitsvondige opmerking, of een bizarre plot. Daarom is het niet grappig om jezelf een mop te vertellen.

Lappen Vierdaagse Alkmaar

24 september 2021

Shop till you drop!

In plaats van één dag vol kramen en uitverkoop, zijn er dit jaar maar liefst vier dagen waarbij winkeliers in hun eigen winkel ruimte maken voor de beste koopjes.

Bijna iedereen liegt wel eens

17 september 2021

Maar waarom eigenlijk

We doen het allemaal, leugentjes vertellen. Gemiddeld twee per dag. Maar waarom is dat eigenlijk? Gelovig of niet, vrijwel iedereen kent het Bijbelse gebod ‘Gij zult niet liegen’.

20 Vragen aan Wil Mundt

17 september 2021

Eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Wil Mundt, eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen.

Mijn man zorgt niet voor mij

10 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Dit voorjaar heb ik (61) mijn voet gebroken. Mijn vriend (68) met wie ik sinds 5 jaar samenwoon  heeft me toen aan mijn lot overgelaten. Hij kookte alleen voor zichzelf (ik ben vegetariër en hij kon zogenaamd niet vegetarisch koken).

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

10 september 2021

Eigenaren van Robuuste Veranda

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Petra Groenland en Bert van Putten, eigenaren van Robuuste Veranda aan de Einsteinstraat 3B te Alkmaar.

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

27 augustus 2021

Eigenaren van: Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Hester van Velzen & Geert Net, eigenaren van Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore  aan de Appelsteeg 1 te Alkmaar.

5 Sexy dingen die mannen onbewust doen

27 augustus 2021

En vrouwen vinden dit woest aantrekkelijk

Als we aan sex appeal denken, gaan onze gedachten vaak naar de vrouw. De media overspoelen ons met beelden van aantrekkelijke vrouwen en tips om het hart van de man te veroveren.

Must have voor dit najaar: tote bag!

3 september 2021

Groot, groter, grootst

Deze zomer was het al zeer populair, maar voor de herfst 2021 is het een absolute must have: de tote bag! Tote bag is afgeleid van het werkwoord ‘to tote’ dat ‘dragen’ betekent in het Engels.

Gezondheidsvoordelen van gember

20 augustus 2021

7 wetenschappelijke feiten op een rij

Gember is een bijzonder knolletje. Het is met haar lichte kick heerlijk in smoothies, soepjes en curry’s. Maar gember is nog voor veel meer dingen goed.

20 vragen aan Romilda Bruggeling

20 augustus 2021

Eigenaresse van Muk Experience Centre Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Romilda Bruggeling, eigenaresse van Muk Experience Centre aan de Huigbrouwerstraat 16 te Alkmaar.

Wachten tot je de goede tegenkomt

20 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik heb iemand leren kennen bij wie ik vanaf het begin het gevoel had: ‘Ja, zo hoort het te zijn!’

De meest gemaakte fouten bij het trainen van een sixpack

13 augustus 2021

Mannen, letten jullie even op?

Veel workout-fouten worden gemaakt bij het trainen van de buikspieren. Dat is vrij logisch, iedereen wil zo snel mogelijk een kogelharde sixpack. Maar pas op, maak onderstaande fouten niet. De fouten bij het trainen voor een sixpack die we je gaan voorleggen zijn veelvoorkomend en belemmeren alleen maar de weg naar jouw ideale wasbordje.

Kun je met zo iemand een relatie hebben?

13 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Deze zomer heb ik een man (43) leren kennen die 2 keer getrouwd geweest is en daarnaast de nodige relaties (5?) achter de rug heeft waarvan de laatste 3 jaar heeft geduurd.

20 Vragen aan Leontine Schipper

16 juli 2021

Eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Leontine Schipper, eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar.

Zelf geurkaarsen maken

23 juli 2021

Van koolzaadwas of sojawas

Zelf geurkaarsen maken van koolzaadwas of sojawas is leuk om te doen en geeft je huis een heerlijke gezonde geur.

20 Vragen aan Lisette Kranenburg

9 juli 2021

Eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Lisette Kranenburg, eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl.

Boerenlandroute

9 juli 2021

Column: Nikke Vrees

Vrolijke Franse klanken vullen de auto en terwijl Edith Piaf over haar liefde voor Parijs zingt, draai ik het raampje iets verder open. Ik geniet van de warme zomerzon en een koel briesje dat zachtjes naar binnen waait.

20 Vragen aan Esther de Wolf

2 juli 2021

Eigenaresse van Vintage Nō 5

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Esther de Wolf, eigenaresse van Vintage Nō 5.

20 Vragen aan Saskia Roede

25 juni 2021

Eigenaresse van www.beaudeco-art.nl

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Saskia Roede, eigenaresse van www.beaudeco-art.nl.

Welke opvoedingsstijl past bij jou?

25 juni 2021

Je kind laten gaan? Boos worden?

Je zoon is in de gang aan het voetballen. Hij weet natuurlijk dat dat niet de bedoeling is, maar hij kan de verlokking niet weerstaan. Je weet niet zo goed wat je nou moet doen. Het maar even laten gaan? Boos worden?

Onkruidthee

18 juni 2021

Column: Nikki Vrees

Het woord onkruid heeft me de laatste jaren enorm geboeid en het was slechts een kwestie van tijd tot ik zou meedoen aan een workshop wildplukken.

20 Vragen aan Kees van de Wc’s

11 juni 2021

Een begrip in Alkmaar

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Kees van de Wc's. 

Eigen kracht rules

11 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn dochter belt me de laatste tijd geregeld over iets wat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen en gaan wonen in Den Helder. Haar vader en ik waren daar niet zo enthousiast over, omdat hij nogal dominant en bazig kan doen.

Je doet ook maar gewoon je werk

4 juni 2021

Column Saskia de Fouw

De hond is geopereerd. Groen verband, een een slaperige kop en niet begrijpend kijk je me aan. Je bruine ogen kijken naar mij.

When sorry seems to be the hardest word

4 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik weer een man ontmoet. We hebben allebei  kinderen, zelfde interesses en gevoel voor humor. Toch blijft een stemmetje in mij zeggen dat ik voorzichtig moet zijn.

20 Vragen aan Ilse van der Poel

4 juni 2021

Advocaat bij Schenkveld Advocaten NV

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Ilse van der Poel, advocaat bij Schenkeveld Advocaten NV.

10 Leuke weetjes over lachen

28 mei 2021

Smile!

Of het nu een glimlach is of een flinke slappe lach, we lachen wat af in het leven. Wij zette 10 leuke weetjes over lachen voor je op een rijtje. Smile!

20 Vragen aan Michael Klumpenaar

28 mei 2021

Eigenaar van Klumps Crêperie

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Michael Klumpenaar, eigenaar van Klumps Crêperie (voormalig bekend als Crêperiebar).

20 vragen aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn

21 mei 2021

123Tegel Alkmaar

20 vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn, eigenaren van 123Tegel Alkmaar. 

Eerste hulp bij gebroken harten

21 mei 2021

Column: Wills

Beste Wills: Vóór mij heeft mijn vriend een jarenlange relatie gehad met een vrouw die hij aanbad.

20 Vragen aan… Chiara Jongbloed

14 mei 2021

Mi Vida

20 vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Chiara Jongbloed, eigenaresse van Mi Vida. Kleding, sieraden, woonaccessoires en meer!

De badkuip

14 mei 2021

Column: Saskia de Fouw

Ik zit lekker in de tuin. Mijn man rommelt wat in de schuur en de kinderen spelen lekker buiten op straat.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug