Deel

advertentie

20 Vragen aan Joël van Rems

Eigenaresse van Mevrouw Jansen

20 Vragen aan Joël van Rems

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Joël van Rems, eigenaresse van Mevrouw Jansen.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Joël van Rems en graag omschrijf ik mijzelf als een luxe handtas en ééntje welke prima zou passen in een vitrinekast van “Mevrouw Jansen”. Gezien mijn leeftijd van 50 jaar, zou ik zeggen: De tas is wel wat ouder, maar redelijk goed geconserveerd, authentiek, in goede conditie en zij hoopt zeker nog vele jaren “mee te gaan”!

2. Vertel eens iets over je winkel?

De winkel, genaamd “Mevrouw Jansen”, is een damesmodezaak in de Achterstraat 44, in het oude stadscentrum van Alkmaar. Wij verkopen 2e hands designkleding en accessoires uit het hogere segment.

 3. Hoe lang bestaat je winkel?

De winkel en dus het concept, bestaan sinds 1997. Opgezet door Annelies Anema en in 2005 door mij overgenomen.

 4. Waarom ben jij jouw winkel in Alkmaar begonnen?

Omdat ik in 2005 de winkel van Annelies kon overnemen en ik volledig achter het concept stond, was de keuze voor mij snel gemaakt.

5. Wat trekt jou persoonlijk aan in Alkmaar?

Al 41 jaar mag ik Alkmaar mijn  “thuisstad” noemen, dus misschien ben ik ook wel een beetje een “kaaskop”.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Al jaren woon ik aan het mooiste grachtje van de binnenstad van Alkmaar; vanuit huis loop ik dus makkelijk even de stad in voor boodschapjes bij de locale ondernemers.

7. Waarom ben je deze winkel gestart?

De winkel bestond dus al een aantal jaren. In een “notendop” omschreven: Toen ik bij de vorige eigenaresse binnenstapte om te vragen, of ik eens bij haar “in de keukenkastjes” mocht kijken, zei de eigenaresse: “Waarom neem je Mevrouw Jansen” niet over? Zo gezegd, zo gedaan! Nu zet ik al weer jaren met heel veel plezier, de deuren van “Mevrouw Jansen” open.

8. Kun je vertellen waarom je ervoor gekozen hebt om een winkel in tweedehands kleding te beginnen?

Toen ik de winkel in 2005 overnam, geloofde ik helemaal in het concept. Dit concept heb ik verder ontwikkeld en zo is “Mevrouw Jansen” heden ten dage uitgegroeid tot een hippe, trendy, 2e hands damesmodezaak, waar je ook graag voor naar Alkmaar komt.

9. Kun je uitleggen hoe jouw ‘inkoop’ verloopt?

De kleding en de accessoires die bij ons in de collectie passen, kopen wij direct en contant in; echter uitsluitend op afspraak.

10. Organiseer je ook modeshows?

Ja, 2 keer per jaar organiseer ik een modeshow, welke ook on-line te volgen is. Zo’n 80 dames kunnen zo’n modeshow bijwonen bij ons in de winkel. Natuurlijk pakken wij dan groots uit en de modellen showen onze topstukken, onder het genot van een hapje en drankje.

11. Wie zijn jouw klanten?

Wij hebben in de loop der jaren een grote schare vaste klanten opgebouwd, welke graag even bij ons binnenstappen. Vaak omhelst dit wel 3 generaties uit één familie, dus oma, moeder en dochter. Zeg dus maar gerust in de leeftijd van 15 tot …… jaar.

12. Heb je een webshop?

Ja, wij hebben een webshop, maar deze is voornamelijk informatief en om een “beleving” te krijgen van de winkel. Onze stelregel is, dat de klant de kleding en accessoires moet komen passen en ervaren.

13. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Wij zijn gespecialiseerd in second hand luxury in het hogere segment. Elk stuk uit onze collectie is uniek en alles hangt op maat en op kleur. Wij zijn verder ook onderscheidend, aangezien wij contant inkopen en niet in consignatie; dus “boter bij de vis”.

14. Wat is jouw specialisme?

Wij zijn een winkel in damesmode en accessoires in het hogere segment met als specialisme Secondhand Luxury.

15. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Ja, wij zijn aangesloten bij een ondernemersvereniging.

16. Kun je vertellen welke invloed corona op jouw winkel heeft/had?

Corona heeft zeker invloed gehad op mijn winkel. Wij zijn echter niet bij de “pakken gaan neerzitten”! Een geplande verbouwing, hebben wij door de gedwongen sluiting, naar voren kunnen halen. Toen de winkels weer, beperkt, open mochten, was mijn winkel compleet gerestyled. En trots dat ik ben!

17. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?

We hebben een live stream modeshow met een DJ gedaan en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Ook de wekelijkse filmpjes door ons gemaakr en op de sociale media geplaatst, zijn nog steeds een succes. Sinds kort ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met “Mevrouw Cha”, een duurzaam theebedrijf en met Saskia Kemperman, een collage-artist die materialen hergebruikt om kunst te creëren.

18. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Ondanks de tegenslagen van het afgelopen anderhalf jaar, zie ik de toekomst, dankzij ons toch wel unieke concept, positief tegemoet.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?

Alkmaar kent vele mooie plekjes. Mijn favoriete plekje is echter ons royale dakterras in het oude stadscentrum.

20. Waar ga jij persoonlijk het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?

De kookkunsten van mijn man zijn niet te versmaden, maar voor een etentje bij “Khunchai” mag ik ’s nachts wakker gemaakt worden.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Joël van Rems 20 Vragen aan Joël van Rems 20 Vragen aan Joël van Rems
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug