Deel

advertentie

20 Vragen aan Leontine Schipper

Eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar

20 Vragen aan Leontine Schipper

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Leontine Schipper, eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Leontine Schipper, ik ben 48 jaar oud, moeder van zoons Wieb (15) en Bing (12) Ik woon samen met mijn vriend Martijn en zijn 2 kinderen aan de Metiusgracht in Alkmaar.

2. Vertel eens iets over je bedrijf?

Afslankpoli Alkmaar helpt mensen met gezonde voeding en gewichtsverlies. Ruim de helft van de Nederlanders is te zwaar. Overgewicht is een groot probleem. Ik help mensen om de juiste weg te vinden om gezond af te vallen en genoeg te bewegen, rekening houdend met hun gezinssituatie, hun leefpatroon en eventueel lichamelijke complicaties.

3. Hoe lang bestaat je bedrijf?

Afslankpoli Alkmaar bestaat nu ruim een jaar. Ik ben midden in de Coronaperiode begonnen met het opstarten ervan. Eigenlijk noodgedwongen aangezien mijn nieuwe baan door Corona niet doorging.

5. Waarom ben jij jouw bedrijf in Alkmaar begonnen?

Ik ben ècht een Alkmaarse, ik hou van onze stad. Er is dus nooit een moment geweest om te overwegen om ergens anders mijn bedrijf te vestigen. Toen wij ons huis kochten aan de Metiusgracht en daar genoeg ruimte overbleef voor mijn praktijk is alles in een stroomversnelling gegaan en is Afslankpoli Alkmaar geboren.

6. Wat trekt jou aan in Alkmaar?

De gemoedelijke sfeer, de oude binnenstad met zijn prachtige panden en de nuchterheid van de mensen. Dat we dan ook nog eens op fietsafstand van de kust wonen maakt deze stad voor mij de beste plek om te wonen èn te werken.

7. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Absoluut! Ik ben geboren in Bergen maar sinds mijn derde woon ik in Alkmaar. Ik voel mij echt een ‘geboren en getogen’ Alkmaarse maar officieel ben ik dat dus niet. Mijn familie en al mijn goede vrienden wonen hier.

8. Waarom ben je dit bedrijf gestart?

Mensen helpen en coachen vind ik ontzettend leuk om te doen. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een visie ontwikkeld die veel mensen aanspreekt. Ik geloof niet dat er één weg is die naar Rome leidt. Samen kijken welke manier van eten en leven bij iemand past is mijn kracht.

9. Heb je ook inkoop van producten?

Ik verkoop ook producten ter ondersteuning van een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan voedingssupplementen en vitamines en mineralen.

10. Heb je een relevante opleiding genoten?

Ik heb Commerciële Bedrijfskunde gedaan en ben daarna gaan werken in de media. Heel leuk om te doen alleen speelt alles af zich in Amsterdam en Hilversum. Toen ik zwanger raakte ontstond de wens om dichter bij huis te gaan werken. Mijn eigen zwangerschap werd de aanleiding voor mijn eerste eigen bedrijf. Ik kwam ruim 30 kilo aan dus er was werk aan de winkel na de geboorte van mijn zoon. Ik ben mij gaan verdiepen in de mogelijkheden om af te vallen en ben daar uiteindelijk mijn eigen bedrijf in gestart. In het centrum van Alkmaar heb ik 12 jaar een afslankinstituut gerund. Voor de opstart daarvan heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van voeding. Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van.

11. Wie zijn jouw klanten?

Over het algemeen mensen uit Alkmaar en omgeving maar ik begeleid ook mensen ‘op afstand’. Corona heeft ons geleerd dat dat prima kan met Zoom etc. Via Social Media weten ook mensen buiten Alkmaar mij te vinden.

12. Heb je een webshop?

Nee, ik heb geen webshop. De producten die ik verkoop kan men bij mij in de Afslankpoli kopen. Ik heb uiteraard wel een website: www.afslankpoli.nl.

13. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Ik geloof niet in één methode. Elk mens is anders en elk leven is anders. Samen kijken naar welke manier van eten bij iemand past onderscheidt mij van de rest.

13. Wat is jouw specialisme?

Het samen doen! Ik help en motiveer mensen graag. Ik sta soms nog harder te juichen als men een goed resultaat dan de persoon zelf. Naast het feit dat ik het echt samen wil doen, ben ik ook de stok achter de deur. Men moet bij mij op de weegschaal. Ook als je op vakantie bent geweest of een slechte week hebt gehad. Aan struisvogelpolitiek doen wij hier niet J

14. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee.

15. Toen kwam daar corona. Kun je vertellen welke invloed dit op jouw bedrijf heeft gehad?

Ik zat toen midden in de opstartfase zoals ik al vertelde. Eigenlijk heeft Corona voor het ontstaan van Afslankpoli Alkmaar gezorgd. Ik heb alle tijd gehad voor de opstart ervan. Ik vond het een heftige periode maar uiteindelijk heeft het mij dus iets heel moois gebracht, namelijk Afslankpoli Alkmaar.

16. Wat miste je het meeste tijdens de lockdown?

Menselijk contact. Wat een ellende die 1,5 meter afstand. Je eigen moeder, familie en vrienden niet kunnen knuffelen. Ik hou van mensen om mij heen en van gezelligheid. Zoals we allemaal weten was die ver te zoeken in de Corona periode. Ik hoop echt dat het allemaal ver achter ons ligt.

17. Ontving je steun van de gemeente/overheid?

Helaas… Ik viel tussen het wal en het schip.

18. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?

Zeker weten. Mensen begeleiden via Zoom is er daar 1 van. Het is heel leuk om iemand uit Twente, met bijbehorend Twents accent te helpen via Zoom. Wat ik heb geleerd is dat ik mij dus niet alleen hoef te focussen op mensen uit deze omgeving. Mijn doelgroep is heel Nederland. Social Media helpt daar heel goed bij. Je kunt veel mensen bereiken voor een relatief laag budget. Eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat de focus wel vooral op de Alkmaarders zal blijven liggen. Ik ontvang het liefst de mensen hier in de Afslankpoli.

19. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Ik hoop Alkmaar en omgeving een stuk gezonder en slanker te maken. Gezond eten en afvallen kan echt leuk zijn. Sinds kort combineer ik het ook met een Wegen & Bewegen uur in de Meent. Old School Aerobics les olv Patricia Kuiper en daarna een weegmoment bij mij. Dat werkt erg goed. Afvallen kan echt leuk zijn! Iedereen mag een keer een gratis proefles komen doen.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?

Ik hou heel erg van de horeca en Alkmaar heeft gelukkig veel te bieden. Ik denk dat ik bijna elke horecazaak in Alkmaar wel van binnen ken. Mijn favoriete plekken zijn Turfmarkt, Wolff, Mojo’s en De Binnenkomer.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug