Deel

advertentie

20 vragen aan Mark van der Linden

Eigenaar van ML Bewindvoering

20 vragen aan Mark van der Linden

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

1. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben Mark van der Linden. In 1983 geboren in Amsterdam en sinds mijn 7e woonachtig in Alkmaar.

2. Hoe ben je ooit in de bewindvoering terechtgekomen?
Tot in 2013 werkte ik bij stichting MEE (nu MEE De Wering), waar ik mij als consulent voornamelijk focuste op mensen met financiële problemen.
Mijn compagnon David Middelbeek is daar ook werkzaam geweest. We wilden beiden iets anders gaan doen en vanwege de affiniteit en kennis, was bewindvoering eigenlijk een heel logische en passende keuze.

3. Waarom heb je besloten hier je werk van te maken?
Dat komt zowel door de affiniteit met alles rondom financiën als de affiniteit met de doelgroep waar we het werk voor doen.

4. Wat kan je vertellen over jouw bedrijf?
Naast bewindvoering bieden we sinds enge tijd ook mentorschap en curatele aan. Dat wil zeggen dat wij ook op gezondheidsvlak de belangen van mensen kunnen behartigen. Denk aan iemand met dementie, of iemand met GGZ-problematiek, mensen die geen familieleden hebben die voor hun belangen kunnen opkomen. Wij hebben allemaal een maatschappelijk werk achtergrond, wat maakt dat we de expertise in huis hebben om ook deze vormen van ondersteuning aan te kunnen bieden.

5. Wat zijn de grootste uitdagingen die je in je werk tegenkomt?
De grootste uitdaging is het behartigen van de belangen en tegelijkertijd realistisch zijn. Bij iemand met een uitkering, kan het budget erg krap zijn. Hoewel het niet altijd even leuk is om iemand teleur te moeten stellen, moeten we soms toch aangeven dat er echt geen extra geld meer is, terwijl we ons ook realiseren dat er voor een kwalitatief goed leven soms ook wat extra geld nodig kan zijn. Daarnaast spelen er altijd diverse belangen.

6. Wat maakt jouw werk leuk?
De afwisseling, de variatie aan mensen waar wij dagelijks contact mee hebben en die zo ieder hun eigen unieke situatie hebben. Het verbeteren van hun (financiële) situatie.

7. Waarom heb je besloten je bedrijf te starten in Alkmaar?
Zowel mijn compagnon als ik zijn beiden woonachtig in Alkmaar, dus die keuze was snel gemaakt. Vanuit hier kunnen we onze cliënten in de hele regio goed bereiken. Zo hebben we cliënten in Den Helder, maar bijvoorbeeld ook in Haarlem

8. Wat trekt jou aan in Alkmaar?
Ik vind Alkmaar een gezellige stad, wat mede door de grootte komt. Niet het anonieme van het grote Amsterdam, maar wel alle faciliteiten en daarbij ook nog eens niet zo heel ver van het strand.

9. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?
Jazeker, voornamelijk in en rond Alkmaar. De meeste sociale contacten bevinden zich hier in de stad zelf.

10. Wanneer heeft iemand bewindvoering nodig?
Wanneer iemand zelfstandig voor kortere of lagere tijd het niet redt om de eigen financiën goed te regelen Dat kan zijn wanneer iemand al schulden heeft, maar ook ter preventie, zodat iemand niet in de schulden komt.

11. Wie zijn jouw cliënten? 
Dat loopt erg uiteen. Het zijn soms mensen met een licht verstandelijke beperking, of psychische problematiek maar het kunnen ook mensen zijn die de eigen financiën door gezondheidsredenen op een gegeven moment niet meer goed genoeg kunnen regelen.

12. Hoe help jij cliënten?
Nadat de gerechtelijke uitspraak er op papier is, kunnen wij ons werk gaan uitvoeren. Dat betekent het in kaart brengen van de financiën en dit allemaal orde brengen. Wanneer er sprake is van schulden, dan gaan we ook daar mee aan de slag en kunnen we, indien dat passend is, de persoon aanmelden voor een schuldsaneringstraject.

13. Heb je een website?
Dat is www.ml-bewindvoering.nl

14. Waarin onderscheid jij je van andere bewindvoerders?
Mede door onze opleidingsachtergrond, hebben we goed oog voor de belangen van de cliënten en hebben wij een wat meer persoonlijke benadering dan sommige andere bewindvoerders. Bij ons is een cliënt geen nummer en stellen we ons laagdrempelig op, zodat cliënten zich vertrouwd kunnen voelen met de persoon de hun zaken regelt.

15. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ja, we hebben allemaal de opleiding HBO Maatschappelijk Werk gedaan.

16. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Nee dat niet. Wel zijn we aangesloten bij de branchevereiging NBBI.

17. Hoe heb jij je moeten aanpassen aan coronamaatregelen?
Wij konden in het begin niet zomaar bij onze cliënten op bezoek. Gelukkig hebben we ons werk wel altijd kunnen uitvoeren, dus het effect van corona was voor ons minimaal.

18. Hoe zie je de toekomst van het bedrijf?
Positief. Omdat we nu ook mentorschap en curatele aanbieden, kunnen mensen die beiden nodig hebben ook bij ons terecht.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
Dat is toch wel Mojo’s op het waagplein. Maar ik kan ook genieten van een wandeling door het centrum en daarbuiten.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten als de horeca weer open is?
Dat verschilt erg. Naast Mojo’s kom ik graag in meerdere horecazaken, een vaste stek heb ik niet.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

20 vragen aan Sil de Weerd

27 mei 2022

Van Beter (W)eten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug