20 Vragen aan Michael Klumpenaar
Eigenaar van Klumps Crêperie
Gepubliceerd: 28 mei 2021
20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Michael Klumpenaar, eigenaar van Klumps Crêperie (voormalig bekend als Crêperiebar).
1. Vertel eens iets over jezelf?
Ik ben Michael, 35 jaar, en run nu 6+ jaar Klumps Crêperie op een van de mooiste grachten van Noord-Holland. Ik ben woonachtig in Alkmaar en in Utrecht.
2.Vertel eens iets over je winkel?
Klumps Crêperie, voormalig Crêperiebar, begon als take-away locatie, maar is nu uitgegroeid tot een volwaardig restaurant. Je kan hier overheerlijke verse pannenkoeken, crêpes, poffertjes, wafels en American pancakes eten.
3. Hoe lang bestaat je winkel?
Het begon als Crêperiebar en is geopend op 6 november 2014.
4. Waarom ben jij jouw winkel in Alkmaar begonnen?
In Alkmaar liggen mijn roots. Hierdoor leek het mij leuk om in ‘mijn eigen’ stad iets te beginnen.
5. Wat trekt jou aan in Alkmaar?
Alkmaar is een leuke regionale stad met veel toeristen. Daarnaast zijn de activiteiten, zoals de kaasmarkt, erg in trek, wat natuurlijk goed is voor de zaak.
6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?
Ja en nee. Jarenlang was ik continu in Alkmaar te vinden. Tegenwoordig breng ik ook deels mijn tijd in Utrecht door.
7. Waarom ben je deze winkel gestart?
Ik wilde graag een eigen horecazaak. De crêpe-handel leek mij toendertijd interessant om als eerste te beginnen in Alkmaar.
8. Kun je iets vertellen over hoe jouw inkoop verloopt?
Wij bestellen een deel van de inkoop lokaal. Ons bloem komt van de molen De Gouden Engel, onze eieren komen uit Langedijk en onze groenten en fruit komen van Groenteboer De Ruijter. De rest van ons inkoop doen we wekelijks bij een groothandel. In het hoogseizoen is dit twee keer in de week.
9. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ik heb een MBO/HBO hotelschool gedaan, namelijk ROC Hotelschool Amsterdam. Daarnaast heb ik ook gestudeerd aan de Robert Gordon University in Schotland.
10. Wie zijn jouw klanten?
Wij zijn voornamelijk afhankelijk van toeristen. 60% zijn buitenlandse toeristen, 20% binnenlandse toeristen en 20% regionale bezoekers.
11. Heb je een webshop?
Ja zeker. We hebben zowel een webshop voor onze zaak Klumps Creperie, creperiebar.nl waar je tegoedbonnen kunt kopen. Daarnaast hebben we ook een webshop voor onze heerlijke beslagen die je kant-en-klaar in een fles kunt bestellen, namelijk www.klumpsbeslag.nl
12. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?
Wij zijn uniek in wat wij doen in Alkmaar. Wij verkopen in het smalste pand van Alkmaar, de lekkerste pannenkoeken, crêpes, poffertjes, wafels en American pancakes.
13. Wat is jouw specialisme?
Wij verkopen heerlijk verse pannenkoeken, crêpes, poffertjes, wafels en American pancakes. Daarnaast zijn wij enorm trots op onze huisgemaakte Dulche de leche.
14. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Inmiddels niet meer.
15. Toen kwam daar corona…. Kun je vertellen welke invloed dit op jouw winkel heeft?
Wij moesten helaas negen maanden dicht. In deze tijd zijn wij wel gestart met een nieuw concept, namelijk Klumps. Ik heb dit idee al langer in mijn hoofd, maar door het verplicht dichtgaan van de zaak, zijn we dit echt verder gaan uitwerken. Wij wilden namelijk nog steeds mensen laten genieten van onze lekkernijen. Zo ontstond Klumps. Dit zijn onze beslagen, kant-en-klaar in een fles.
Natuurlijk hoop ik dat we snel weer geheel open mogen en we iedereen weer een warm welkom mogen geven.
16. Wat miste je het meeste tijdens deze lockdown?
Ik mis echt onze gasten en de dynamiek van de zaak. Daarnaast gewoon het normale leven, je eigen gang kunnen gaan.
17. Ontvang je steun van de gemeente/overheid?
Ja.
18. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je misschien na corona nog wilt blijven doen/voorzetten?
Ja absoluut: Klumps! Dit blijven wij ook zeker na corona doen. Op dit moment hebben wij kant-en-klaar beslag voor pannenkoeken, poffertjes, wafels en American pancakes. Wij zijn druk bezig met een Klumps pannenkoeken sport variant en een Klumps pannenkoeken vegan variant.
19. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?
Gezond en sterk. Wellicht zelfs beter dan voor de crisis.
20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?
In Alkmaar vind ik de Turfmarkt altijd wel leuk en ‘t IJkgebouw. Daarnaast kijk ik er erg naar uit om weer bij De Koperen Pot te eten.
Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].