Deel

advertentie

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

Eigenaren van Robuuste Veranda

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Petra Groenland en Bert van Putten, eigenaren van Robuuste Veranda aan de Einsteinstraat 3B te Alkmaar.

1. Vertel eens iets over julliezelf?

Bert en ik kregen in 2013 een relatie met elkaar. Nou ja, met elkaar… Hij meer met mij, dan ik met hem, haha. Ik moest er allemaal nog erg aan wennen en was er eigenlijk nog niet aan toe. In  januari 2014 begon ik hem toch wel echt leuk te vinden en we zijn nu 7, bijna 8 jaar verder. We wonen nu samen in Oudorp en bij ons woont ook mijn dochter Ocean.

2. Vertel eens iets over jullie bedrijf?

Bert is al vanaf het jaar 2000 voor zichzelf werkzaam als timmerman. Hij heeft personeel gehad, maar de meeste tijd verhuurde hij zichzelf aan diverse bouw- en onderhoudsbedrijven. Het allerleukste om te doen vond en vindt hij veranda’s bouwen. Ik vind dat je altijd iets moet doen wat je echt leuk vindt en samen besloten we ons te gaan richten op het bouwen van veranda’s/kapschuren/carports etc. Ik deed de marketing en de behandeling van aanvragen en ging ook vaak mee de bouw op als rechterhand(je) van Bert. Daarnaast bleef ik mijzelf verhuren aan bedrijven als verkoop-medewerker buitendienst.

3. Hoe lang bestaat jullie bedrijf?

Sinds het begin van de coronacrisis raakte ik al mijn opdrachtgevers kwijt en wilde Bert dat ik meer voor Robuuste Veranda ging werken. Robuuste Veranda werd in januari 2019 toegevoegd aan Timmerbedrijf Van Putten en in januari  2021 is het Robuuste Veranda VOF geworden.

4. Waarom zijn jullie het bedrijf in Alkmaar begonnen?

We wonen in Alkmaar en ik ben een geboren en getogen Alkmaarder, hoe leuk is het om dan in je eigen stad te werken.

5. Wat trekt jou aan in Alkmaar?

Het ligt heerlijk centraal, dichtbij het strand en we vinden het heerlijk om even een biertje in de stad te kunnen doen.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Jazeker. Al mijn vrienden komen uit de buurt van Alkmaar.

7. Waarom zijn jullie dit bedrijf gestart?

Door een combinatie. Bert werkte al als timmerman en ging zich al meer richten op het bouwen van veranda’s en de door coronacrisis ging ik meer samen met Bert werken.

8. Kun je iets vertellen over hoe jullie inkoop verloopt?

We kopen bij diverse bedrijven onze diverse producten in. We hebben speciale prijsafspraken met al onze leveranciers. We kopen niet alleen hout in, maar ook: Kamado BBQ de Bastard, BBQ accessoires, Treager pallet BBQ, handgemaakte messen van Forged en terrasoverkapping Splendid en Pliss gordijnen.

9. Heb je een relevante opleiding genoten?

Ik heb diverse opleidingen genoten zoals projectmanager, verkoopmanager, verkoopleider. Economisch en administratief.

10. Wie zijn jullie klanten?

We hebben diverse klanten, we maken alle veranda’s op maat en speciaal naar wens van de klant. Dat kan een mega kapschuur zijn van 1.000 m x 400 m, maar ook een veranda van 3 m x 2,5 m, voor ieder wat wils.

11. Hebben jullie een webshop?

Nee, helaas daar zijn onze producten niet geschikt voor. We hebben wel de volgende websites: www.robuusteveranda.com en www.bbq-outdoor.com.

12. Waarin onderscheiden jullie je van je collega’s?

We blijven vriendelijke en iedereen te woord staan, ook al is het erg druk. Alles is maatwerk en wordt op locatie gemaakt. Wij hebben geen standaard maten! We zijn laagdrempelig en bijna altijd bereikbaar.

13. Wat is jullie specialisme?

Ik verkoop de veranda en ontwerp deze met de klant, daarna gaat Bert het op zijn manier uitvoeren. Zo wordt iedere veranda uniek!

14. Zijn jullie aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee.

15. Toen kwam corona… Kun je vertellen welke invloed dit op jouw bedrijf heeft?

Eerst stress en het was lastig, want ik was net een samenwerking met The Bastard aangegaan en dit moest toch betaald worden. Ook durfde de mensen niets uit te geven. Later hebben we het dubbel zo druk gekregen, want mensen gingen niet op vakantie en hadden eindelijk geld over voor een veranda.

16. Wat misten jullie het meeste tijdens deze lockdown?

Gezellig bij de mensen aan de keukentafel zitten met een warm soepje of bakje koffie.  Niet heerlijk uit eten kunnen of een borrel halen. Een heerlijk festivalletje pakken. Vreselijk, we zijn alleen maar aan het werk geweest.

17. Ontvingen jullie hulp van de gemeente/overheid?

Alleen helemaal in het begin hebben we hulp gehad met de eerste uitgave van de BBQ. Daarna liep alles soepel en hadden we geen hulp nodig.

18. Heeft corona jullie ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die jullie willen blijven doen/voorzetten?

Wij blijven doorgaan zoals we nu werken.

19. Hoe zien jullie de toekomst van de onderneming?

We willen graag nog een dependance ergens openen om in een ander gebied te gaan werken, maar dat is toekomstmuziek.

20. Waar gaan jullie het liefst iets drinken of eten?

Wij hebben een aantal favoriete stekjes, dat zijn Turfmarkt en Vito in Alkmaar en Comer en Rosaria in Egmond aan Zee. Drinken doen we overal en nergens, heerlijk, we zijn echte Bourgondiërs en spekken de horeca aardig.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug