Deel

advertentie

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

Eigenaren van Robuuste Veranda

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Petra Groenland en Bert van Putten, eigenaren van Robuuste Veranda aan de Einsteinstraat 3B te Alkmaar.

1. Vertel eens iets over julliezelf?

Bert en ik kregen in 2013 een relatie met elkaar. Nou ja, met elkaar… Hij meer met mij, dan ik met hem, haha. Ik moest er allemaal nog erg aan wennen en was er eigenlijk nog niet aan toe. In  januari 2014 begon ik hem toch wel echt leuk te vinden en we zijn nu 7, bijna 8 jaar verder. We wonen nu samen in Oudorp en bij ons woont ook mijn dochter Ocean.

2. Vertel eens iets over jullie bedrijf?

Bert is al vanaf het jaar 2000 voor zichzelf werkzaam als timmerman. Hij heeft personeel gehad, maar de meeste tijd verhuurde hij zichzelf aan diverse bouw- en onderhoudsbedrijven. Het allerleukste om te doen vond en vindt hij veranda’s bouwen. Ik vind dat je altijd iets moet doen wat je echt leuk vindt en samen besloten we ons te gaan richten op het bouwen van veranda’s/kapschuren/carports etc. Ik deed de marketing en de behandeling van aanvragen en ging ook vaak mee de bouw op als rechterhand(je) van Bert. Daarnaast bleef ik mijzelf verhuren aan bedrijven als verkoop-medewerker buitendienst.

3. Hoe lang bestaat jullie bedrijf?

Sinds het begin van de coronacrisis raakte ik al mijn opdrachtgevers kwijt en wilde Bert dat ik meer voor Robuuste Veranda ging werken. Robuuste Veranda werd in januari 2019 toegevoegd aan Timmerbedrijf Van Putten en in januari  2021 is het Robuuste Veranda VOF geworden.

4. Waarom zijn jullie het bedrijf in Alkmaar begonnen?

We wonen in Alkmaar en ik ben een geboren en getogen Alkmaarder, hoe leuk is het om dan in je eigen stad te werken.

5. Wat trekt jou aan in Alkmaar?

Het ligt heerlijk centraal, dichtbij het strand en we vinden het heerlijk om even een biertje in de stad te kunnen doen.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Jazeker. Al mijn vrienden komen uit de buurt van Alkmaar.

7. Waarom zijn jullie dit bedrijf gestart?

Door een combinatie. Bert werkte al als timmerman en ging zich al meer richten op het bouwen van veranda’s en de door coronacrisis ging ik meer samen met Bert werken.

8. Kun je iets vertellen over hoe jullie inkoop verloopt?

We kopen bij diverse bedrijven onze diverse producten in. We hebben speciale prijsafspraken met al onze leveranciers. We kopen niet alleen hout in, maar ook: Kamado BBQ de Bastard, BBQ accessoires, Treager pallet BBQ, handgemaakte messen van Forged en terrasoverkapping Splendid en Pliss gordijnen.

9. Heb je een relevante opleiding genoten?

Ik heb diverse opleidingen genoten zoals projectmanager, verkoopmanager, verkoopleider. Economisch en administratief.

10. Wie zijn jullie klanten?

We hebben diverse klanten, we maken alle veranda’s op maat en speciaal naar wens van de klant. Dat kan een mega kapschuur zijn van 1.000 m x 400 m, maar ook een veranda van 3 m x 2,5 m, voor ieder wat wils.

11. Hebben jullie een webshop?

Nee, helaas daar zijn onze producten niet geschikt voor. We hebben wel de volgende websites: www.robuusteveranda.com en www.bbq-outdoor.com.

12. Waarin onderscheiden jullie je van je collega’s?

We blijven vriendelijke en iedereen te woord staan, ook al is het erg druk. Alles is maatwerk en wordt op locatie gemaakt. Wij hebben geen standaard maten! We zijn laagdrempelig en bijna altijd bereikbaar.

13. Wat is jullie specialisme?

Ik verkoop de veranda en ontwerp deze met de klant, daarna gaat Bert het op zijn manier uitvoeren. Zo wordt iedere veranda uniek!

14. Zijn jullie aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee.

15. Toen kwam corona… Kun je vertellen welke invloed dit op jouw bedrijf heeft?

Eerst stress en het was lastig, want ik was net een samenwerking met The Bastard aangegaan en dit moest toch betaald worden. Ook durfde de mensen niets uit te geven. Later hebben we het dubbel zo druk gekregen, want mensen gingen niet op vakantie en hadden eindelijk geld over voor een veranda.

16. Wat misten jullie het meeste tijdens deze lockdown?

Gezellig bij de mensen aan de keukentafel zitten met een warm soepje of bakje koffie.  Niet heerlijk uit eten kunnen of een borrel halen. Een heerlijk festivalletje pakken. Vreselijk, we zijn alleen maar aan het werk geweest.

17. Ontvingen jullie hulp van de gemeente/overheid?

Alleen helemaal in het begin hebben we hulp gehad met de eerste uitgave van de BBQ. Daarna liep alles soepel en hadden we geen hulp nodig.

18. Heeft corona jullie ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die jullie willen blijven doen/voorzetten?

Wij blijven doorgaan zoals we nu werken.

19. Hoe zien jullie de toekomst van de onderneming?

We willen graag nog een dependance ergens openen om in een ander gebied te gaan werken, maar dat is toekomstmuziek.

20. Waar gaan jullie het liefst iets drinken of eten?

Wij hebben een aantal favoriete stekjes, dat zijn Turfmarkt en Vito in Alkmaar en Comer en Rosaria in Egmond aan Zee. Drinken doen we overal en nergens, heerlijk, we zijn echte Bourgondiërs en spekken de horeca aardig.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten 20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten
advertentie

Meer 'Lifestyle':

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

24 september 2021

Eigenaren van OPPAS Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Melanie en Chantal, eigenaren van OPPAS Alkmaar.

Wat doet humor met je brein?

1 oktober 2021

Een boost voor je immuunsysteem

Humor is eigenlijk gekietel voor de geest. We moeten vooral lachen om het onverwachte: een verrassende draai in het gesprek, een spitsvondige opmerking, of een bizarre plot. Daarom is het niet grappig om jezelf een mop te vertellen.

Lappen Vierdaagse Alkmaar

24 september 2021

Shop till you drop!

In plaats van één dag vol kramen en uitverkoop, zijn er dit jaar maar liefst vier dagen waarbij winkeliers in hun eigen winkel ruimte maken voor de beste koopjes.

Bijna iedereen liegt wel eens

17 september 2021

Maar waarom eigenlijk

We doen het allemaal, leugentjes vertellen. Gemiddeld twee per dag. Maar waarom is dat eigenlijk? Gelovig of niet, vrijwel iedereen kent het Bijbelse gebod ‘Gij zult niet liegen’.

20 Vragen aan Wil Mundt

17 september 2021

Eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Wil Mundt, eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen.

Mijn man zorgt niet voor mij

10 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Dit voorjaar heb ik (61) mijn voet gebroken. Mijn vriend (68) met wie ik sinds 5 jaar samenwoon  heeft me toen aan mijn lot overgelaten. Hij kookte alleen voor zichzelf (ik ben vegetariër en hij kon zogenaamd niet vegetarisch koken).

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

27 augustus 2021

Eigenaren van: Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Hester van Velzen & Geert Net, eigenaren van Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore  aan de Appelsteeg 1 te Alkmaar.

5 Sexy dingen die mannen onbewust doen

27 augustus 2021

En vrouwen vinden dit woest aantrekkelijk

Als we aan sex appeal denken, gaan onze gedachten vaak naar de vrouw. De media overspoelen ons met beelden van aantrekkelijke vrouwen en tips om het hart van de man te veroveren.

Must have voor dit najaar: tote bag!

3 september 2021

Groot, groter, grootst

Deze zomer was het al zeer populair, maar voor de herfst 2021 is het een absolute must have: de tote bag! Tote bag is afgeleid van het werkwoord ‘to tote’ dat ‘dragen’ betekent in het Engels.

Gezondheidsvoordelen van gember

20 augustus 2021

7 wetenschappelijke feiten op een rij

Gember is een bijzonder knolletje. Het is met haar lichte kick heerlijk in smoothies, soepjes en curry’s. Maar gember is nog voor veel meer dingen goed.

20 vragen aan Romilda Bruggeling

20 augustus 2021

Eigenaresse van Muk Experience Centre Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Romilda Bruggeling, eigenaresse van Muk Experience Centre aan de Huigbrouwerstraat 16 te Alkmaar.

Wachten tot je de goede tegenkomt

20 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik heb iemand leren kennen bij wie ik vanaf het begin het gevoel had: ‘Ja, zo hoort het te zijn!’

De meest gemaakte fouten bij het trainen van een sixpack

13 augustus 2021

Mannen, letten jullie even op?

Veel workout-fouten worden gemaakt bij het trainen van de buikspieren. Dat is vrij logisch, iedereen wil zo snel mogelijk een kogelharde sixpack. Maar pas op, maak onderstaande fouten niet. De fouten bij het trainen voor een sixpack die we je gaan voorleggen zijn veelvoorkomend en belemmeren alleen maar de weg naar jouw ideale wasbordje.

Kun je met zo iemand een relatie hebben?

13 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Deze zomer heb ik een man (43) leren kennen die 2 keer getrouwd geweest is en daarnaast de nodige relaties (5?) achter de rug heeft waarvan de laatste 3 jaar heeft geduurd.

20 Vragen aan Joël van Rems

23 juli 2021

Eigenaresse van Mevrouw Jansen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Joël van Rems, eigenaresse van Mevrouw Jansen. 

20 Vragen aan Leontine Schipper

16 juli 2021

Eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Leontine Schipper, eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar.

Zelf geurkaarsen maken

23 juli 2021

Van koolzaadwas of sojawas

Zelf geurkaarsen maken van koolzaadwas of sojawas is leuk om te doen en geeft je huis een heerlijke gezonde geur.

20 Vragen aan Lisette Kranenburg

9 juli 2021

Eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Lisette Kranenburg, eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl.

Boerenlandroute

9 juli 2021

Column: Nikke Vrees

Vrolijke Franse klanken vullen de auto en terwijl Edith Piaf over haar liefde voor Parijs zingt, draai ik het raampje iets verder open. Ik geniet van de warme zomerzon en een koel briesje dat zachtjes naar binnen waait.

20 Vragen aan Esther de Wolf

2 juli 2021

Eigenaresse van Vintage Nō 5

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Esther de Wolf, eigenaresse van Vintage Nō 5.

20 Vragen aan Saskia Roede

25 juni 2021

Eigenaresse van www.beaudeco-art.nl

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Saskia Roede, eigenaresse van www.beaudeco-art.nl.

Welke opvoedingsstijl past bij jou?

25 juni 2021

Je kind laten gaan? Boos worden?

Je zoon is in de gang aan het voetballen. Hij weet natuurlijk dat dat niet de bedoeling is, maar hij kan de verlokking niet weerstaan. Je weet niet zo goed wat je nou moet doen. Het maar even laten gaan? Boos worden?

Onkruidthee

18 juni 2021

Column: Nikki Vrees

Het woord onkruid heeft me de laatste jaren enorm geboeid en het was slechts een kwestie van tijd tot ik zou meedoen aan een workshop wildplukken.

20 Vragen aan Kees van de Wc’s

11 juni 2021

Een begrip in Alkmaar

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Kees van de Wc's. 

Eigen kracht rules

11 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn dochter belt me de laatste tijd geregeld over iets wat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen en gaan wonen in Den Helder. Haar vader en ik waren daar niet zo enthousiast over, omdat hij nogal dominant en bazig kan doen.

Je doet ook maar gewoon je werk

4 juni 2021

Column Saskia de Fouw

De hond is geopereerd. Groen verband, een een slaperige kop en niet begrijpend kijk je me aan. Je bruine ogen kijken naar mij.

When sorry seems to be the hardest word

4 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik weer een man ontmoet. We hebben allebei  kinderen, zelfde interesses en gevoel voor humor. Toch blijft een stemmetje in mij zeggen dat ik voorzichtig moet zijn.

20 Vragen aan Ilse van der Poel

4 juni 2021

Advocaat bij Schenkveld Advocaten NV

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Ilse van der Poel, advocaat bij Schenkeveld Advocaten NV.

10 Leuke weetjes over lachen

28 mei 2021

Smile!

Of het nu een glimlach is of een flinke slappe lach, we lachen wat af in het leven. Wij zette 10 leuke weetjes over lachen voor je op een rijtje. Smile!

20 Vragen aan Michael Klumpenaar

28 mei 2021

Eigenaar van Klumps Crêperie

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Michael Klumpenaar, eigenaar van Klumps Crêperie (voormalig bekend als Crêperiebar).

20 vragen aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn

21 mei 2021

123Tegel Alkmaar

20 vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn, eigenaren van 123Tegel Alkmaar. 

Eerste hulp bij gebroken harten

21 mei 2021

Column: Wills

Beste Wills: Vóór mij heeft mijn vriend een jarenlange relatie gehad met een vrouw die hij aanbad.

20 Vragen aan… Chiara Jongbloed

14 mei 2021

Mi Vida

20 vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Chiara Jongbloed, eigenaresse van Mi Vida. Kleding, sieraden, woonaccessoires en meer!

De badkuip

14 mei 2021

Column: Saskia de Fouw

Ik zit lekker in de tuin. Mijn man rommelt wat in de schuur en de kinderen spelen lekker buiten op straat.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug