Deel

advertentie

20 vragen aan Romilda Bruggeling

Eigenaresse van Muk Experience Centre Alkmaar

20 vragen aan Romilda Bruggeling

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Romilda Bruggeling, eigenaresse van Muk Experience Centre aan de Huigbrouwerstraat 16 te Alkmaar.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Mijn naam is Romilda Bruggeling, ik ben 36 jaar oud en woon met mijn man en hondje in Obdam. Ik ben dol op alles wat met uiterlijke verzorging te maken heeft. Kleding, makeup, kapsels, noem het maar op, ik vind het altijd super leuk om mensen de beste versie van zichzelf te laten zien. Verder ben ik verzot op autosport. Wanneer het dan ook weer mag ben ik vaak op circuit Zandvoort te vinden voor diverse races.

2. Vertel eens iets over het bedrijf?

Het Muk Experience Centre is een trainingcentrum voor kappers die met Muk  werken of met Muk  willen werken. Mijn collega’s en ik zorgen ervoor dat de kapper die gaat werken met Muk  ook helemaal ‘Muk minded’ gaat denken. Kleurtrainingen, kniptrainingen, alles over de prachtige producten en bijvoorbeeld een social media training kunnen wij verzorgen. Daarnaast zijn wij ook een kapsalon. Het leuke daaraan is de afwisseling. Wij worden enorm bijgeschoold door Australië (waar Muk  vandaan komt) door middel van education films op een online platform. Zo krijgt dus zowel de kapper als de consument altijd de meeste nieuwe techniek te zien als wij aan het werk zijn.

‘Here we Muk ‘ past daarom ook perfect bij ons omdat wij van Muk  een werkwoord maken. Overigens bieden wij ook de ruimte aan zzpers die een stoel willen huren in onze prachtige salon.

3. Hoe lang bestaat het bedrijf?

Het Experience Centre bestaat sinds maart dit jaar.

4. Waarom ben jij de kapsalon in Alkmaar begonnen?

Het is de thuisbasis van Muk Nederland en Alkmaar is toch een geweldige stad om te vestigen?

5. Wat trekt jou aan in Alkmaar?

Het levendige centrum, de toeristen die je hoort op de kaasmarkt, het Waagplein en al die mooie kleine straatjes.

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Regelmatig ben ik in Alkmaar te vinden voor een middagje terras of een heerlijk diner.

7. Waarom ben je dit bedrijf gestart?

Omdat ik vind dat elke klant recht heeft op mooi haar. Voor elke klant nemen wij de tijd, maken wij een persoonlijk plan en geven wij een eerlijk advies.

Ook voor de kapper die bij ons trainingen komt volgen willen wij het allerbeste en doordat ik veel ervaring in de sales heb zag ik dat het daar helaas nog weleens aan schortte bij veel kapsalons. Jezelf blijven ontwikkelen is zo belangrijk in dit vak.

8. Vertel eens iets over het Australische merk Muk Haircare?

Muk is anders, Muk is stoer, Muk is sexy en Muk kleurt niet graag binnen de lijntjes.
Het Australische Muk Haircare is een eigenwijs haarcosmeticamerk met professionele salonproducten. In twaalf jaar tijd zijn wij gegroeid tot een prijswinnend en iconisch merk met een revolutionaire kleurlijn, 40 haarproducten en 6 stylingstools. De producten uit onze compacte lijn zijn betrouwbaar en doen écht wat ze zeggen. Ze zijn er voor iedereen en voorzien in de behoefte van ieder haar.

9. Wat maakt dit product extra bijzonder?

Omdat we geven om onze wereld, worden de producten nooit op dieren getest en bestaan ze zoveel mogelijk uit natuurlijke ingrediënten. Onze Hybrid Cream Colour is zelfs volledig vegan. Tezamen met opvallende verpakkingen en speelse namen onderscheiden wij ons zo van de traditionele merken.

10. Kun je iets meer vertellen over de trainingen die je kappers geeft?

De kapper het beste uitzichzelf laten halen is ons doel. De trainingen die wij geven zijn actueel en geven je handvatten om je werk als kapper zo goed mogelijk te doen door middel van de nieuwste technieken.

11. Kun je iets vertellen over hoe jouw inkoop verloopt?

Omdat de thuisbasis, Muk  Nederland, in Alkmaar gevestigd is, gaat onze inkoop vrij makkelijk. Op de fiets kunnen wij zo even op en neer fietsen als we iets missen. De inkoop vanuit Australie is een ander verhaal, daar moeten we drie maanden op wachten dus dat is vaak een hele uitdaging,

12. Heb je een relevante opleiding genoten?

Ik heb de kappersopleiding gedaan. Wegens kapperseczeem moest ik daarna direct stoppen. Het werk in de sales en het managen van de kapsalon maken alles goed!

13. Wie zijn jouw klanten?

Mensen die houden van mooi haar, die zichzelf een moment van rust gunnen in een prachtige salon. Mensen die het leuk vinden dat wij met ze’n allen het kapsel bespreken om zo tot het mooiste resultaat te komen

14. Heb je een webshop?

https://www.mukhair.eu/shop/

15. Waarin onderscheid jij je van je collega’s?

Doordat iedere kapster bij ons in de salon een eigen specialisme heeft krijgt de klant altijd de beste service. Daarbij is persoonlijke aandacht en een behandeling plan om mooi haar te houden belangrijk.

16. Wat is jouw specialisme?

De nieuwste kleurtechnieken.

17. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee, nog niet.

18. Toen kwam corona…. Heeft dit invloed gehad op de keuze om je bedrijf te starten?

Ons plan lag al klaar voor Corona, het heeft ons niet tegen gehouden, maar we beseften heel goed dat het geen ‘makkelijke’ tijd zou worden. Misschien is dat juist de uitdaging waar wij met ze’n allen voor moeten gaan.

19. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Rozenkleurig, we kunnen alleen maar groter groeien en nog meer mensen met een goed gevoel de deur uit laten gaan. Daarij zal er altijd vraag zijn naar goede educatie dus ook voor de kappers die zichzelf willen blijven ontwikkelen gaan wij ons best blijven doen.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten, nu de horeca weer open is?

De koning en Mr. Gold zijn favoriet voor mij en mijn collega’s om onze vrijdagmiddagborrel te houden en daarna tóch nog even een (klein) hapje te eten. Maar wij houden erg van ontdekken en nieuwe dingen proberen dus er zal nog heel wat horeca ontdekt worden door het Muk team.

Toevoeging:

Kom eens langs in onze winkel voor een vrijblijvend advies en uitleg over onze heerlijke producten. Blijf je liever thuis? Kijk dan eens op: www.mukhair.eu.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 vragen aan Romilda Bruggeling 20 vragen aan Romilda Bruggeling 20 vragen aan Romilda Bruggeling 20 vragen aan Romilda Bruggeling
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Voor als het straks weer zomer is

8 april 2022

Je eigen buitenkeuken, dat wil je!

In de buitenlucht koken zorgt voor een vrolijke en zorgeloze sfeer die je binnenshuis niet bereikt. Maar welke buitenkeuken zorgt voor het gemak, past bij jouw tuin, en niet geheel onbelangrijk, op welke manier wil jij koken?

20 vragen aan Hortense Assink

8 april 2022

Van Hortense Uitvaartzorg

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Hortense Assink, van Hortense Uitvaartzorg.

Crisis in samengesteld gezin

1 april 2022

Column: Wills

Beste Wills: Crisis in huis dankzij Facebook. Mijn man en ik (48) leerden elkaar kennen toen we allebei gescheiden waren en met onze vijf (bonus)kinderen vormen we nu alweer zes jaar een redelijk harmonieus samengesteld gezin. We hebben vanaf het begin onze financiële zaken gescheiden gehouden.

20 vragen aan Kim en Eugenie

1 april 2022

Van Dog with a Mission

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Kim en Eugenie van Dog with a Mission!

Doe-het-zelf lente decoraties

25 maart 2022

Simpel en fleurig

Het is ein-de-lijk lente! Wat hebben we ernaar verlangd de afgelopen tijd, de winter leek eindeloos. Daarom is nu hét moment om al je vreugde lekker terug te laten komen in je interieur. En waarom tonnen uitgeven als je zelf ook leuke lentedecoraties kan maken?

20 vragen aan Sem Rezelman

25 maart 2022

Personal trainer

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan personal trainer Sem Rezelman!

20 vragen aan Tom Nederstigt

18 maart 2022

De SRV-man van Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Tom Nederstigt, SRV-man van Alkmaar.

If you have seen it all, close your eyes

18 maart 2022

Reportage over Donicia Hofman

Ik, Donicia, ben iemand met een geschiedenis. Vanaf dat ik ben opgegroeid ,geconfronteerd geweest met seksueel geweld. Dit is een geschiedenis die ik niet goed kan verwoorden en wat ik tevens heel eng vind, om überhaupt te delen met de buitenwereld.

20 vragen aan Laurens Bakker

11 maart 2022

ZZP'er videoproductie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Laurens Bakker, ZZp'er in de videoproductie.

Wij zoeken een relatietherapeut

11 maart 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze relatie is niet in gevaar, maar er speelt iets waar ik graag samen met mijn man en een professionele derde over zou willen praten. Verder dan Dr. Phil gaat mijn ervaring met relatietherapie niet en mijn vraag is: hoe vinden we een goede relatietherapeut?

20 vragen aan Jacqueline Hoffschlag

4 maart 2022

Eigenaar van New Basic Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Jacqueline Hoffschlag, eigenaar van kledingwinkel New Basic in Alkmaar.

Straatintimidatie in Alkmaar

4 maart 2022

Jongeren doen hun verhaal

Straatintimidatie is het ongewenst (non-)verbaal of fysiek benaderen van personen op straat met seksueel getinte uitlatingen. Dit komt overal ter wereld veel voor en ook Alkmaar is hierop helaas geen uitzondering.

Dakpan

4 maart 2022

Door Cees Swart

Franklin Storm. Iemand met die naam moet waarschijnlijk ook een zwaar weekend hebben gehad. Wij hebben het in ieder geval zwaar gehad met Storm Franklin volgens het alfabet aan de beurt, de 6de op rij en hopelijk de laatste.

Dit is onderwijs festival

4 maart 2022

1 april in Sportcomplex de Meent

Thema’s zoals ecologie, energie en samenwerken zijn bepalend voor hoe de wereld van onze kinderen er straks uitziet. Hoe kan het onderwijs meer verbinding maken met de uitdagingen van morgen?

De Steunpilaar van Overdie

25 februari 2022

Interview met: Mohamed Ezhar

Mohamed Ezhar kwam 42 jaar geleden als 11-jarige jongen vanuit Marokko naar Nederland met zijn zijn schoonzus. Mohamed zijn broer woonde reeds in Heerhugowaard en regelde de hereniging met zijn vrouw en kinderen.

21ste Van Foreest publiekslezing

25 februari 2022

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit?

Goede tradities houden we vast. Zo ook de Van Foreest Publiekslezing in de Grote Kerk Alkmaar. Tijdens de 21ste editie op dinsdag 15 maart vanaf 20.00 uur, spreekt Richard van Hooijdonk zijn spannende lezing uit.

20 vragen aan Mark van der Linden

25 februari 2022

Eigenaar van ML Bewindvoering

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Mark van der Linden, eigenaar van Middelbeek & Van der Linden Bewindvoering en mentorschap.

20 vragen aan Dolly Muller

18 februari 2022

Eigenaar van Dolly's Collection

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Dolly Muller, eigenaresse van Dolly's Collection in Alkmaar.

Te oud voor therapie

18 februari 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn man en ik zijn 34 jaar samen, onze kinderen zijn het huis uit. Het is me al langer duidelijk dat ik niet de belangrijkste persoon in zijn leven ben, maar van onze relatie blijft steeds minder over.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug