Deel

advertentie

20 vragen aan Sil de Weerd

Van Beter (W)eten

20 vragen aan Sil de Weerd

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Sil de Weerd, van Beter (W)eten!

1. Vertel eens iets over jezelf.
Mijn naam is Sil de Weerd, ik ben 23 jaar. Samen met mijn vriendin woon ik in het centrum van Alkmaar. Ik heb een grote passie voor gezond eten en leven, hier houd ik mij de hele dag mee bezig. Mijn missie is om mensen te helpen gezonder en duurzamer te eten. Hierbij richt ik mij op kinderen en jongeren, omdat zij nog aan het begin van hun leven staan.

2. Wat is Beter (W)eten?
Beter (W)eten is mijn onderneming. Ik verzorg workshops over gezond eten aan kinderen en jongeren. Dit doe ik met name binnen het basis en voortgezet onderwijs.
Ik geloof dat het vergroten van kennis en vaardigheden resulteren in het maken van gezonde keuzes. Vandaar de naam, beter weten = beter eten.

3. Hoe ben jij in de wereld van voeding terechtgekomen?
Toen ik een jaar of veertien was, ging ik voor het eerst naar de sportschool. Ik was meteen verkocht. In krachttraining kon ik al mijn energie kwijt en kon ik werken aan de beste versie van mijzelf.
Als snel kwam ik erachter dat de juiste voeding hier een grote rol in speelt.
Toen ik mijn opleiding tot voedingsvoorlichter begon is deze passie alleen maar sterker geworden.

4. Wat is er volgens jou zo belangrijk aan gezonde voeding voor kinderen en jongeren?
Hoe eerder je leert om goed voor jezelf te zorgen, hoe meer profijt je hiervan hebt de rest van je leven. Leren hoe je gezond eten kan bereiden neem je je hele leven mee.

5. Met wie werk je samen?
Nu doe ik nog alles alleen, wel werk ik veel samen met stagiaires. Ik hoop in de toekomst met een team aan de slag te kunnen gaan, zodat we nog meer kinderen en jongeren kunnen bereiken.

6. Hoe reageren leerlingen op jouw workshops?
Hoe jonger de kinderen, hoe enthousiaster ze vaak reageren. Het motiveren van pubers is vaak wat lastiger, toch merk ik dat, als je eenmaal gezonde pannenkoeken staat te bakken, er wel vragen komen zoals: ‘Is dit gezond?’, ‘Hoe zit het hiermee?’, ‘Wat kan ik het beste eten in de ochtend?’ ect.

7. Wat maakt jouw werk leuk?
Als ik voor een groep sta en zie dat leerlingen iets leren, krijg ik daar onwijs veel energie van.
Daarnaast is de afwisseling heel fijn. In de ochtend sta je voor groep vijf, in de middag een vierdejaars mavoklas en in de avond test ik recepten voor een nieuwe workshop.

8. Wat zijn uitdagingen voor jou als ondernemer?
Zelf vind ik de grootste uitdaging dat alle belangrijke keuzes op mij aankomen. Gelukkig heb ik wel mensen om mij heen die mij helpen, maar uiteindelijk komt alles toch bij mijzelf terecht.

9. Heb je een relevante opleiding genoten?
Ja, ik heb de opleiding Voeding & Voorlichting gedaan aan het Clusius College in Alkmaar. Hier heb ik alles geleerd over voeding en hoe je deze informatie naar mensen kan communiceren.

10. Wie zijn jouw klanten?
Mijn klanten zijn met name scholen, maar ook de naschoolse opvang, buurtverenigingen, sportverenigingen en alle andere plekken waar kinderen te vinden zijn.

11. Waarom heb je gekozen voor Alkmaar als ondernemer?
Ik woon al mijn hele leven in Alkmaar, dus die keuze was simpel. Maar Beter (W)eten richt zich op heel Noord-Holland.

12. Wat maakt jouw aanbod onderscheidend?
Wat mij onderscheidend maakt is dat ik zelf nog niet zo oud ben en daarom dichter bij de leerlingen sta. Ik kan mij inleven in hun belevingswereld.

13. Heb je een website/Instagram?
Zeker!

Website: www.beterwetenvoorlichtingen.nl

Instagram: @beterwetenvoorlichtingen.nl

14. Wat is jouw favoriete onderwerp binnen voeding?
Mijn favoriete onderwerp is het bekijken van toegevoegde suikers in producten. Veel leerlingen verbazen zich over hoe veel suiker er bijvoorbeeld in ontbijtkoek of ketchup zit.

15. Eet je zelf altijd gezond?
Die vraag krijg ik vaak, het antwoord is nee. Altijd gezond eten is naar mijn mening ook niet nodig. Ik maak wel bewust de keuze om ongezond te eten, ik denk dan bij mijzelf ‘Is dit het nu waard voor mij om een biertje te drinken of een patatje te bestellen?’ Als het antwoord ja is, geniet ik daar lekker van.

16. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?
Nee, nog niet.

17.Hoe zie je de toekomst van je bedrijf?
Ik hoop mijn naamsbekendheid te kunnen vergroten en een vaste kring aan scholen te kunnen opbouwen waar ik jaarlijks activiteiten kan verzorgen. In de toekomst wil ik met een klein team samen zo veel mogelijk workshops verzorgen.

18. Wat maakt Alkmaar zo’n leuke stad?
Het is een mooie oude stad met veel karakter. Ik ben hier natuurlijk ook opgegroeid, maar ik kan me geen andere stad bedenken waar ik liever zou willen wonen.

19. Wat zijn je favoriete plekjes in Alkmaar?
Als het lekker weer is ga ik graag in het gras langs de gracht in de zon zitten.

20. Waar ga jij het liefst iets drinken of eten in Alkmaar?
Het klinkt misschien saai, maar het liefst ga ik thuis lekker koken.


Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

advertentie

Meer 'Lifestyle':

Rijk en alleen

19 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills:...Ben  alweer een jaar single. Wat vind jij van het idee te vermelden dat ik vermogend ben en iemand zou kunnen onderhouden. Misschien moet ik gewoon trots zijn op wat ik bereikt heb en financieel te bieden heb.

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers/stagiairs

19 augustus 2022

Word reismaatje bij project MEE op weg

MEE op weg is op zoek naar stagiaires ( Social Work, Mbo en Hbo) voor het komend schooljaar die kinderen en jongeren met een (lichte) beperking zelfstandig willen leren reizen. Mensen die zelfstandig kunnen reizen, zijn zelfredzamer en

Schoonheid van het leven

12 augustus 2022

Column: Cindy Schrikkema-Stofberg

Wauw een prachtige kans ligt er op mijn pad met het aanbod columns te gaan schrijven voor Flessenpost Alkmaar. Ik zal mijzelf voorstellen, mijn naam is Cindy Schrikkema-Stofberg, ik ben getrouwd, heb

Na 23 jaar hebben we niks meer samen

12 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Deze vakantie zijn mijn vrouw en ik tot de conclusie gekomen dat wij na 23 jaar huwelijk weinig meer samen hebben. Ooit waren we heel verliefd, trouwden en kregen 2 kinderen. Over de opvoeding

Vrijwillige buurtbemiddelaars gezocht

5 augustus 2022

Professionele training en begeleiding

Bemiddelaars bemiddelen bij buren die een verstoorde relatie of conflict hebben en hier samen niet meer uitkomen. De overlast kan o.a. gaan over geluid, huisdieren, tuin en erfafscheiding, kinderen, pesterijen en verschil in dagritme.

Zelluf laten doen

5 augustus 2022

Column: Wills

Beste Wills: Onze dochter belt me geregeld om uit te huilen over iets dat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen gaan wonen. Haar vader en ik waren niet enthousiast omdat

Workshop collage maken

29 juli 2022

Bij de Sociëteit

Collage is een kunstvorm en techniek waarbij papier in stukken wordt gescheurd of geknipt. Talloze kunstenaars maakten gebruik van deze techniek zoals; Pablo Picasso, Alida Pott en Hannah Høch. 's Ochtends is er eerst een korte

Niet bemoeien met de scheiding

29 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn broer is voor de tweede keer getrouwd en het gaat weer niet goed. Mijn (huidige) schoonzusje met wie ik het goed kan vinden heeft haar zorgen met mij gedeeld. Ik zie hetzelfde gebeuren als aan het

Slim op reis: 13 handige tips & tricks

7 juli 2022

Voor een zorgeloze vakantie

Het is eindelijk zomer, en dat betekent dat je vakantie steeds dichterbij komt! Nog even die laatste paar werkdagen doorkomen, en dan kan je vakantie eindelijk beginnen. Misschien heb je wel een luxe vliegreis naar Curaçao geboekt,

Hoe kan ik mijn man weer vertrouwen na zijn affaire?

7 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Vorig jaar kwam ik erachter dat mijn man een affaire had. Hij heeft spijt betuigd, de affaire beëindigd en we zijn in relatietherapie gegaan. 6 maanden later bleek hij nog steeds contact met haar te hebben.

20 vragen aan Saskia van der Elst

1 juli 2022

Toneeljuf voor volwassenen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Saskia van der Elst, 'Toneeljuf' voor volwassenen!

Geen kinderwens

1 juli 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vriend wil dolgraag een gezin, maar ik heb nooit een kinderwens gehad. Ik zie op tegen de aanslag op mijn lichaam en tegen de verantwoordelijkheid. Bij mij thuis kwam de zorg voor de kinderen neer op mijn moeder,

20 vragen aan Oscar Keyser

24 juni 2022

Een jonge Alkmaarse filmmaker

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Oscar Keyser, die de Alkmaarse korte film 'Bertje' maakte. 

Hoe heb jij de pandemie ervaren?

17 juni 2022

Vragenlijst GGD voor jongeren (18-25)

Ben jij een jongvolwassene? Hoe heb jij de coronapandemie ervaren? De GGD wil graag weten hoe het nu met jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar in Alkmaar gaat. Vul de vragenlijst in en maak

20 vragen aan Joke de Boer

10 juni 2022

Auteur van 'Riemen Vast'

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Joke de Boer, die onlangs haar tweede boek 'Riemen Vast' uitgaf!

Tijd om te gaan

10 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Al veel te lang hebben wij onenigheid over hoe laat we vertrekken als we ergens naar toe gaan. Mijn man is van het laatste nippertje, terwijl ik liever ruim de tijd neem, dan kan ik  even landen,

Gras, groen, buren

3 juni 2022

Column: Wills

Beste Wills: Ik ben zo rusteloos de laatste tijd.  Mijn vriend is een lieve, verantwoordelijke man en een leuke vader, niks mis mee. Toch fantaseer ik over iets anders binnen onze relatie: 1. Samen blijven maar af en toe andere mensen zien

Vrijwilligers worden bedankt

3 juni 2022

Met een cadeau of activiteit

Vrijwilligers geven de wereld kleur. Bij het opknappen en bijhouden van tuinen, bij het vervoeren van personen, bij de voetbaltraining van de jeugd, bij de koffieronde in het ziekenhuis, bij evenementen en festivals,

Stank voor dank

27 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Doordat wij de hoogbejaarde eigenaar kennen die ervan af wilde heeft een vriend, die wij erover tipten, met weinig inspanning en ver onder de marktwaarde een huisje kunnen kopen op een heerlijke plek.

Ziekte en aandacht

20 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Mijn vrouw is ernstig ziek en daar wordt soms eigenaardig op gereageerd. Een vriendin van haar merkte op toen ze elkaar zagen na de zoveelste chemo: “Oh, hier was ik niet op voorbereid, wat zie je er beroerd uit”. Haar zus wilde langskomen

Iemands naam vergeten, wat nu?

20 mei 2022

Dit kun je doen als je iemands naam vergeten bent

Het overkomt iedereen weleens: je hebt je aan iemand voorgesteld, maar een paar minuten later weet je al niet meer hoe diegene heet. Of je komt iemand tegen die je lang niet hebt gezien en diens naam is uit je geheugen verdwenen. Er zijn gelukkig meerdere trucjes

20 vragen aan Julia Rotgans

13 mei 2022

Van Julia Rotgans Fotografie

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Winnaars Vergroenactie verrast

13 mei 2022

250 Alkmaarders winnen groenmix

Maar liefst 451 bewoners deden mee aan de Vergroenactie. De gemeente verraste 25 winnaars met een inheemse Vergroenmix vol kleurrijke zomerbloembollen. Iedere winnaar kreeg een extra Vergroenmix cadeau om zelf aan een vriend(in),

Stilte na de eerste date

13 mei 2022

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik me aangemeld bij een wandel-app en de eerste ‘date’ die ik had was leuk. Een sportieve, grappige man die ook nog eens veel van vogels wist. We hebben over en weer veel gedeeld over onze verledens. En toen … niks.

Gratis Training Vertrouwenscontactpersoon

13 mei 2022

Handelen tegen Grensoverschrijdend gedrag

Seksuele intimidatie en/of grensoverschrijdend gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. We zien steeds vaker nieuwsitems die aan dit onderwerp gewijd zijn. Een vertrouwenscontactpersoon is een belangrijke schakel bij verenigingen,

Dé badmodetrends van 2022

6 mei 2022

6 trends voor het strandseizoen

Yes, het strandseizoen ligt om de hoek! Is dat niet heerlijk? Dat het enige waar je je zorgen over hoeft te maken, is welke bikini je aantrekt? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

De Bemiddelkamer zoekt vrijwilligers

6 mei 2022

Voor het bemiddelen bij buurtconflicten

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in burenbemiddeling.  Goed opgeleide en ervaren vrijwilligers bemiddelen op verzoek bij burenproblemen. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Vrede op je eigen vierkante meter…

29 april 2022

Column: Henriëtte Maas

We schreven over hoe we op dit moment vrede in ons eigen leven ervaren en over hoe vrede voelt in ons eigen leven. Hoe maken we vrede zichtbaar? Er is een prachtig verhaal over twee wolven, de wolven van goed en kwaad, die in ieder mens leven.

Gezocht: vakantiegezinnen voor kwetsbare kinderen

29 april 2022

Een fijne zomer voor Europese kinderen

Elk jaar komen er honderden kwetsbare kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Meer dan tien procent van deze kinderen verblijft bij Noord-Hollandse vakantiegezinnen.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

20 vragen aan Ellen Hermens

22 april 2022

Van Lions Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een andere ondernemer uit Alkmaar en omgeving. Deze week is het de beurt aan Ellen Hermens, van Lions Alkmaar.

Dating voor jongeren met autisme

22 april 2022

Aut-dating op maandag 2 mei

Op maandag 2 mei vindt de eerste Aut-dating plaats. Een avond georganiseerd voor jongeren met een vorm van autisme die op zoek zijn naar een partner/relatie. De behoefte bij de jongeren is aanwezig.

Wijkcentrum Mare Nostrum zoekt bestuursleden

15 april 2022

Draag bij aan de groei en bloei van het wijkcentrum

Wijkcentrum Mare Nostrum is een bruisend, goed bezocht wijkcentrum in de multiculturele wijk De Mare. In het wijkcentrum wordt een keur aan activiteiten voor alle wijk- en buurtbewoners georganiseerd en biedt plaats aan vaste- en incidentele huurders in de diverse ruimten die het wijkcentrum rijk is.

Wat vieren we met Pasen?

15 april 2022

De tradities op een rijtje

In 2022 begon het riedeltje op donderdag 14 april met Witte Donderdag, en op maandag 18 april sluiten we het paasweekend af met Tweede Paasdag. Maar wat vieren we precies? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug