Deel

advertentie

20 Vragen aan Wil Mundt

Eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen

20 Vragen aan Wil Mundt

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Wil Mundt, eigenaar van Wil Mundt Eerste hulp en veiligheidstrainingen.

1. Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Wil Mundt, 47 jaar en woon samen met Fiona. We hebben geen kinderen, maar zijn wel in afwachting van een pleegkind.

2. Kun je ons meer vertellen over het ontstaan van je onderneming?

Ik ben mijn bedrijf een beetje uit frustratie tegen de uitzendbureaus begonnen. Er bleef daar zoveel aan de strijkstok hangen, dat ik zelf wel die strijkstok wilde zijn.

3. Welk opleidingstraject heb je gevolg om deze cursussen te kunnen geven?

Ik zit inmiddels 18,5 jaar bij de vrijwillige brandweer en vandaar de brand-trainingen, daarnaast ben ik 23 jaar bij het Rode Kruis een hulpverlener geweest, dus de richting van EHBO was er ook altijd. Ik heb dus de opleiding gedaan voor instructeur EHBO bij Het Oranje Kruis.

4. Waarom ben jij jouw onderneming in Alkmaar begonnen?

Ik woon in Alkmaar en dat is mijn basis. Ik heb al mijn spullen in mijn bus en kan door het hele land naar een locatie afreizen om daar les te geven.

5. Wat trekt jou aan in Alkmaar?

Alkmaar, ik ben er geboren en getogen. Wat is er eigenlijk niet mooi aan Alkmaar?

6. Speelt jouw privéleven zich ook af in Alkmaar?

Zeker, mijn vriendengroep bestaat uit Alkmaarders en mijn hobby’s: de brandweer en EHBO, voer ik uit in Alkmaar. Ja, ik durf wel te zeggen dat ik een echte Alkmaarder ben.

7. Kun je iets meer vertellen over de verschillende cursussen die je geeft?

Ik geef voornamelijk BHV cursussen en af en toe een EHBO of kinder EHBO les. De BHV cursus is eigenlijk altijd voor bedrijven. De (kinder) EHBO is meestal voor particulieren. Denk hierbij aan een groep jonge ouders, die elkaar op zwangerschapsgym hebben leren kennen en nu een cursus kinder EHBO willen doen. Als er wat met hun kleine gebeurt, willen ze weten wat ze moeten en kunnen doen.

8. Waarom zijn deze cursussen van zo’n groot belang?

Daar kan ik kort over zijn, HET REDT LEVENS!

9. Voor wie is het belangrijk om jouw cursussen te volgen?

Eigenlijk voor iedereen. Voor bedrijven is het een wettelijke verplichting, maar als er iets binnen je bedrijf gebeurt, wil je ook dat je medewerkers weten wat ze moeten doen. Voor jonge ouders en medewerkers van scholen en kinderdagverblijven is het uiteraard zeer wenselijk dat ze weten hoe ze, in het geval van een calamiteit, met de kinderen moeten omgaan.

10. Wat is de meest bijzondere ervaring die je hebt opgedaan tijdens de cursussen?

Nog voor een herhalingscursus begon, kwam 1 van de deelnemers naar mij toe met de mededeling dat ik zijn leven had gered. Hij vertelde mij dat na de vorige cursus, waar we uitgebreid spraken over de symptomen van een hartaanval, hij ‘s nachts last kreeg van deze symptomen. Door de les wist hij dit feilloos te herkennen en heeft meteen zijn vrouw opdracht gegeven om 112 te bellen.

11. Hoe vinden mensen het om bij jouw deze cursussen te volgen?

Ik hoor heel veel leuke reacties. Dat cursisten toch iedere keer weer nieuwe dingen leren en dat de afwisseling tussen theorie en praktijk fijn is.

12. Waarin onderscheid jij je van je collega’s bij het geven van deze cursussen?

Ik probeer met mijn ervaring vooral de theorie en praktijk samen te brengen. Dit maakt het voor de cursisten ook begrijpelijker.

13. Wat is jouw specialisme?

Kinderdagverblijven. Of het nou gaat om kinder EHBO of BHV kind. Ik heb veel ervaring met het lesgeven op kinderdagverblijven, daarmee kan ik veel voorbeelden uit de praktijk halen, en zo wordt het voor de cursisten begrijpelijk.

14. Ben je aangesloten bij een ondernemersverenging?

Nee. Ik zit er wel over na te denken, al is het maar voor de lokale contacten.

15. Heb je je eigen expertise ooit moeten toepassen in een noodsituatie?

Jazeker, ik heb diverse reanimaties gedaan in Alkmaar. Daarnaast heb ik met 23 jaar EHBO diensten zeer veel verschillende verwondingen en ziektes meegemaakt.

16. Toen kwam corona… Welke invloed heeft dit op jouw onderneming gehad?

Vorig jaar ben ik ongeveer 70% van mijn omzet kwijtgeraakt, omdat we deels niet meer mochten trainen en deels omdat klanten het niet aandurfden. Ik ben me steeds meer aan het oriënteren om de lessen deels online te gaan geven, maar vaardigheden als reanimatie, zullen altijd in de praktijk getraind moeten worden.

17. Heeft corona jou ook positieve/creatieve ideeën opgeleverd, die je wilt blijven doen/voorzetten?

Aangezien het altijd hands-on hulpverlening blijft, ben ik blij dat we weer teruggaan naar het oude normaal.

18. Hoe zie je de toekomst van je onderneming?

Rooskleurig! Ik blijf nog steeds groeien en ook mijn klantenkring wordt steeds groter.

19. Wat zijn je favoriete plekken in Alkmaar?

De binnenstad in zijn geheel. Heerlijk om er doorheen te wandelen en om je heen te kijken. Doe dit ook eens met een stadsgids, zo leuk om in je eigen stad nieuwe dingen te ontdekken.

20. Waar ga jij het liefst persoonlijk iets drinken of eten?

Wij houden vooral van lekker eten en gaan steeds ergens anders heen. Gelukkig heeft onze mooie stad ook heel veel mogelijkheden om af te wisselen. Qua drinken houd ik meer van de iets rustigere kroegen, waar met name de muziek wat zachter staat, zodat je nog een gesprek kan voeren.

Eventuele eigen toevoeging: Wil je meer weten over de cursussen die Wil Mundt geeft, bekijk dan zijn website: www.wilmundt.nl.

 


 

Wil je als ondernemer ook meedoen aan de rubriek ’20 Vragen aan…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

20 Vragen aan Wil Mundt 20 Vragen aan Wil Mundt 20 Vragen aan Wil Mundt 20 Vragen aan Wil Mundt 20 Vragen aan Wil Mundt
advertentie

Meer 'Lifestyle':

Last van een droge huid?

15 oktober 2021

Met deze tips is dat verleden tijd

Deze had je vast nog niet eerder gehoord. Het klinkt misschien heel cliché, maar genoeg water drinken is super belangrijk voor de gezondheid van jouw complete lichaam en dus ook voor jouw huid.

3 roze najaarsplanten

1 oktober 2021

Voor een fleurige herfst

Op zoek naar de mooiste najaarsplanten? In grote, stoere bloembakken of kleine sierlijke potjes: deze roze planten staan prachtig in je tuin of op je terras tijdens de herfst.

20 Vragen aan Chantal Huybers en Melanie Verlaan

24 september 2021

Eigenaren van OPPAS Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Melanie en Chantal, eigenaren van OPPAS Alkmaar.

Wat doet humor met je brein?

1 oktober 2021

Een boost voor je immuunsysteem

Humor is eigenlijk gekietel voor de geest. We moeten vooral lachen om het onverwachte: een verrassende draai in het gesprek, een spitsvondige opmerking, of een bizarre plot. Daarom is het niet grappig om jezelf een mop te vertellen.

Lappen Vierdaagse Alkmaar

24 september 2021

Shop till you drop!

In plaats van één dag vol kramen en uitverkoop, zijn er dit jaar maar liefst vier dagen waarbij winkeliers in hun eigen winkel ruimte maken voor de beste koopjes.

Bijna iedereen liegt wel eens

17 september 2021

Maar waarom eigenlijk

We doen het allemaal, leugentjes vertellen. Gemiddeld twee per dag. Maar waarom is dat eigenlijk? Gelovig of niet, vrijwel iedereen kent het Bijbelse gebod ‘Gij zult niet liegen’.

Mijn man zorgt niet voor mij

10 september 2021

Column: Wills

Beste Wills: Dit voorjaar heb ik (61) mijn voet gebroken. Mijn vriend (68) met wie ik sinds 5 jaar samenwoon  heeft me toen aan mijn lot overgelaten. Hij kookte alleen voor zichzelf (ik ben vegetariër en hij kon zogenaamd niet vegetarisch koken).

20 Vragen aan Petra Groenland en Bert van Putten

10 september 2021

Eigenaren van Robuuste Veranda

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Petra Groenland en Bert van Putten, eigenaren van Robuuste Veranda aan de Einsteinstraat 3B te Alkmaar.

20 Vragen aan Hester van Velzen & Geert Net

27 augustus 2021

Eigenaren van: Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Hester van Velzen & Geert Net, eigenaren van Luttik Boutique Hotel – Coffeebar – Conceptstore  aan de Appelsteeg 1 te Alkmaar.

5 Sexy dingen die mannen onbewust doen

27 augustus 2021

En vrouwen vinden dit woest aantrekkelijk

Als we aan sex appeal denken, gaan onze gedachten vaak naar de vrouw. De media overspoelen ons met beelden van aantrekkelijke vrouwen en tips om het hart van de man te veroveren.

Must have voor dit najaar: tote bag!

3 september 2021

Groot, groter, grootst

Deze zomer was het al zeer populair, maar voor de herfst 2021 is het een absolute must have: de tote bag! Tote bag is afgeleid van het werkwoord ‘to tote’ dat ‘dragen’ betekent in het Engels.

Gezondheidsvoordelen van gember

20 augustus 2021

7 wetenschappelijke feiten op een rij

Gember is een bijzonder knolletje. Het is met haar lichte kick heerlijk in smoothies, soepjes en curry’s. Maar gember is nog voor veel meer dingen goed.

20 vragen aan Romilda Bruggeling

20 augustus 2021

Eigenaresse van Muk Experience Centre Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Romilda Bruggeling, eigenaresse van Muk Experience Centre aan de Huigbrouwerstraat 16 te Alkmaar.

Wachten tot je de goede tegenkomt

20 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Ik heb iemand leren kennen bij wie ik vanaf het begin het gevoel had: ‘Ja, zo hoort het te zijn!’

De meest gemaakte fouten bij het trainen van een sixpack

13 augustus 2021

Mannen, letten jullie even op?

Veel workout-fouten worden gemaakt bij het trainen van de buikspieren. Dat is vrij logisch, iedereen wil zo snel mogelijk een kogelharde sixpack. Maar pas op, maak onderstaande fouten niet. De fouten bij het trainen voor een sixpack die we je gaan voorleggen zijn veelvoorkomend en belemmeren alleen maar de weg naar jouw ideale wasbordje.

Kun je met zo iemand een relatie hebben?

13 augustus 2021

Column: Wills

Beste Wills: Deze zomer heb ik een man (43) leren kennen die 2 keer getrouwd geweest is en daarnaast de nodige relaties (5?) achter de rug heeft waarvan de laatste 3 jaar heeft geduurd.

20 Vragen aan Joël van Rems

23 juli 2021

Eigenaresse van Mevrouw Jansen

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Joël van Rems, eigenaresse van Mevrouw Jansen. 

20 Vragen aan Leontine Schipper

16 juli 2021

Eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Leontine Schipper, eigenaresse van Afslankpoli Alkmaar.

Zelf geurkaarsen maken

23 juli 2021

Van koolzaadwas of sojawas

Zelf geurkaarsen maken van koolzaadwas of sojawas is leuk om te doen en geeft je huis een heerlijke gezonde geur.

20 Vragen aan Lisette Kranenburg

9 juli 2021

Eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Lisette Kranenburg, eigenaresse van webwinkel www.geboortejongenmeisje.nl.

Boerenlandroute

9 juli 2021

Column: Nikke Vrees

Vrolijke Franse klanken vullen de auto en terwijl Edith Piaf over haar liefde voor Parijs zingt, draai ik het raampje iets verder open. Ik geniet van de warme zomerzon en een koel briesje dat zachtjes naar binnen waait.

20 Vragen aan Esther de Wolf

2 juli 2021

Eigenaresse van Vintage Nō 5

Elke week stellen wij 20 vragen aan een ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Esther de Wolf, eigenaresse van Vintage Nō 5.

20 Vragen aan Saskia Roede

25 juni 2021

Eigenaresse van www.beaudeco-art.nl

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Saskia Roede, eigenaresse van www.beaudeco-art.nl.

Welke opvoedingsstijl past bij jou?

25 juni 2021

Je kind laten gaan? Boos worden?

Je zoon is in de gang aan het voetballen. Hij weet natuurlijk dat dat niet de bedoeling is, maar hij kan de verlokking niet weerstaan. Je weet niet zo goed wat je nou moet doen. Het maar even laten gaan? Boos worden?

Onkruidthee

18 juni 2021

Column: Nikki Vrees

Het woord onkruid heeft me de laatste jaren enorm geboeid en het was slechts een kwestie van tijd tot ik zou meedoen aan een workshop wildplukken.

20 Vragen aan Kees van de Wc’s

11 juni 2021

Een begrip in Alkmaar

Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Kees van de Wc's. 

Eigen kracht rules

11 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Mijn dochter belt me de laatste tijd geregeld over iets wat haar vriend heeft gezegd of gedaan. Ze zijn 1,5 jaar geleden samen en gaan wonen in Den Helder. Haar vader en ik waren daar niet zo enthousiast over, omdat hij nogal dominant en bazig kan doen.

Je doet ook maar gewoon je werk

4 juni 2021

Column Saskia de Fouw

De hond is geopereerd. Groen verband, een een slaperige kop en niet begrijpend kijk je me aan. Je bruine ogen kijken naar mij.

When sorry seems to be the hardest word

4 juni 2021

Column: Wills

Beste Wills: Na mijn scheiding heb ik weer een man ontmoet. We hebben allebei  kinderen, zelfde interesses en gevoel voor humor. Toch blijft een stemmetje in mij zeggen dat ik voorzichtig moet zijn.

20 Vragen aan Ilse van der Poel

4 juni 2021

Advocaat bij Schenkveld Advocaten NV

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Ilse van der Poel, advocaat bij Schenkeveld Advocaten NV.

10 Leuke weetjes over lachen

28 mei 2021

Smile!

Of het nu een glimlach is of een flinke slappe lach, we lachen wat af in het leven. Wij zette 10 leuke weetjes over lachen voor je op een rijtje. Smile!

20 Vragen aan Michael Klumpenaar

28 mei 2021

Eigenaar van Klumps Crêperie

20 Vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Michael Klumpenaar, eigenaar van Klumps Crêperie (voormalig bekend als Crêperiebar).

20 vragen aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn

21 mei 2021

123Tegel Alkmaar

20 vragen aan… Elke week een andere ondernemer in Alkmaar. Deze week is het de beurt aan Bo Vlaanderen en Mike Luteyn, eigenaren van 123Tegel Alkmaar. 

Eerste hulp bij gebroken harten

21 mei 2021

Column: Wills

Beste Wills: Vóór mij heeft mijn vriend een jarenlange relatie gehad met een vrouw die hij aanbad.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug