Appelcake
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 2 december 2022
Afgelopen zondag kreeg ik onverwacht visite en nadat ik constateerde dat ik eigenlijk niks lekkers in huis had, bedacht ik het volgende uit mijn voorraadkast te maken: appelcake.
Ingrediënten voor 1 bakblik van 20cm:
– 200 gram roomboter op kamertemperatuur
– 175 gram suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 4 eieren
– snufje zout
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 grote appels
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel maizena
– paneermeel
– boter om het blik mee in te vetten
Mix de roomboter met de suiker en 1 zakje vanillesuiker tot een egale massa en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en een snuf zout. Snijd 2 grote appels, bij voorkeur goudrenet, in blokjes en meng deze met de kaneel, maizena en het overige zakje vanillesuiker. De maizena zorgt ervoor dat de appels niet in het deeg naar beneden zakken.
Vet het bakblik royaal in met roomboter en strooi daar paneermeel door, zodat de wanden als het ware bekleed zijn. Schenk het deeg in de bakvorm, en bak deze in de voorverwarmde oven ongeveer 40-45 minuten op 180 graden.
Even laten afkoelen en dan heerlijk opeten met zelfgeklopte slagroom! Geniet ruim!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.