Astrologie

Dit zegt je geboortemaand over je karakter

Astrologie

De meningen zijn verdeeld over de geloofwaardigheid van astrologie. De sceptici vinden het totale onzin, en de believers zweren er heilig bij. Helaas is er (nog) geen wetenschappelijk bewijs wat je horoscoop betreft, maar waar er wél onderzoek naar wordt gedaan is het seizoen waarin je wordt geboren. Volgens wetenschappers heeft dat namelijk wel degelijk effect op je karakter.

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen op de ontwikkeling van het kindje in de baarmoeder. Zo is het logisch dat een gezonde moeder waarschijnlijk een gezonder kindje op aarde zet. Eet je gevarieerd, krijg je genoeg vitaminen en proteïnen binnen; dan zal dat een positief effect op je ongeboren kind hebben.

Maar andersom geldt uiteraard hetzelfde. Seizoensgebonden virussen zoals de griep in de winter kunnen ook effect hebben op een baby’tje in de baarmoeder. Tijdens de winter zijn de dagen korter, en schijnt de zon minder, waardoor een moeder misschien last van Seasonal Affective Disorder (SAD) kan krijgen. Dat houdt in dat het serotonine-level lager is in het lichaam van de moeder, waardoor dit weer effect kan hebben op de ongeboren baby.

Na de geboorte
Het seizoen heeft niet alleen vóór de geboorte effect op het kind. Onderzoek bij baby muisjes heeft aangetoond dat als ze in de winter hun eerste maanden doorbrachten, ze minder goed en snel konden wennen aan het licht in de zomer. Deze winter-muisjes aten ook minder, en waren iets ‘slomer’. Muisjes geboren in de zomerse maanden hadden dit soort problemen niet en konden ook heel snel wennen aan de winterse maanden. Omdat dit zo opvallend was, zijn wetenschappers gedoken in de materie om verder onderzoek te verrichten. De meest opvallende eigenschappen vind je hieronder:

Lente
Maart, april en mei-baby’s kunnen opgelucht ademhalen. Zij scoren namelijk hoog op de ‘hyperthymia’-schaal. De watte? Hyperthymia betekent dat je een uiterst positief karakter hebt, en heel optimistisch bent. Herken je jezelf hier niet in? Misschien ben je geneigd om het positieve in het negatieve te zoeken? Nog steeds niet? Dat komt omdat kinderen die in deze maanden geboren worden, ook vatbaar zijn voor precies het tegenovergestelde: klinisch depressief worden. Baby’s die in de maand mei zijn geboren hebben hier de grootste kans op, volgens een onderzoek dat in 2012 in Engeland werd verricht onder 58.000 respondenten. November-baby’s hebben hier de minste kans op.

Zomer
Zoals hierboven uitgelegd zullen zomer-baby’s waarschijnlijk geen last van SAD-verschijnselen hebben. Juni-, juli- en augustus-kinderen kunnen dezelfde hyperthymia-trekjes hebben als lente-baby’s, maar dat wordt dan wel vergezeld met wisselvallige buien, met extreme highs en extreme lows.

Herfst
De lange avonden en seizoensgebonden virussen zijn nog niet helemaal doorgezet in de herfstmaanden, waardoor herfst-baby’s de meest stabiele zijn. Het schijnt dat ze bijvoorbeeld ook de minste kans hebben om bipolair te worden. Een minpuntje van herfst-kinderen is dat ze geneigd zijn om sneller geïrriteerd te raken.

Winter
Zoals je misschien al verwachtte, hebben winter-baby’s het het zwaarst. Het schijnt dat kinderen die geboren worden in de wintermaanden meer kans hebben op schizofrenie, bipolaire eigenschappen, SAD en depressie. Geen mooi lijstje, dus. Maar wat wel weer fijn is om te horen, is dat winter-baby’s minder snel geïrriteerd raken dan herfst-kinderen. Ook zijn kinderen uit de maanden januari en februari schijnbaar iets creatiever.

Uiteraard is dit niet allemaal set in stone, en moet er duidelijk nog veel meer onderzoek naar gedaan worden.


Bron: www.happinez.nl