Bietenstamppot met chorizo en geitenkaas
Want over stamppot valt niet te twisten
Gepubliceerd: 26 november 2021
Stamppot is geweldig omdat je met weinig ingrediënten, neem aardappelen en een groente, toch iedere keer weer een ander, lekker maaltje kan klaarmaken. Heerlijk als het wat frisser begint te worden en daarom deze week:
Bietenstamppot met chorizo en geitenkaas
Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 1 appel (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in partjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 chorizoworst (225 gram), in plakjes
- 400 gram voorgekookte bieten, in stukken
- 200 gram zachte geitenkaas
Bereiding:
1. Kook de aardappels met de appel en ui zo’n 15-20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn
2. Bak de chorizo in een droge pan knapperig en goudbruin in zijn eigen vet.
3. Giet de aardappels, appel en ui af en stamp deze met de biet, de helft van de geitenkaas en de helft van de chorizo tot een mooie stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveer de stamppot in een grote schaal met de overgebleven geitenkaas en plakjes chorizo.
Smullen maar!
Door: Colette Dike