Boek van de week

De stille stad - Alkmaarders en corona - Rob Komen & Jaap van Kesteren

Boek van de week

In het vroege voorjaar van 2020 begon wereldwijd een uitbraak van het corona-virus, officieel Covid 19. Landen werden besmet, vele inwoners werden ziek en een zeer groot aantal burgers verloor het leven. Er kwamen ingrijpende lockdowns, van binnenblijven en avondklokken. Scholen werden gesloten, ziekenhuizen liepen vol met besmette mensen en de afdelingen IC draaiden helaas overuren. De winkels werden gesloten en het werd stil op straat.

Mondkapjes op en anderhalve meter afstand houden. Op televisie werd in bijna elk programma gediscussieerd over de pandemie. Kranten publiceerden talloze artikelen over Covid en de gevolgen. De regering moest ingrijpende beslissingen nemen aan de hand van tegenstrijdige adviezen. Deze pandemie heeft de wereld op zijn kop gezet en een strijd tegen Covid-19 in gang gezet die ons allen – in meerdere of mindere mate – raakt.

In het voorjaar van 2021 is een oproep gedaan om samen een boekwerk te maken. Vele mensen reageerden en stuurden hun verhalen. Allerlei mensen hebben meegedaan om dit unieke tijdsdocument samen te stellen. Diverse Alkmaarders, maar ook personen van ver buiten deze stad hebben gedichten, verhalen, anekdotes en tekeningen ingeleverd. Dit boek is een unieke verzameling van persoonlijke ervaringen geworden.

Ook diverse dichters en kunstenaars hebben meegewerkt aan deze uitgave, waaronder leden van Kunstenaars Vereniging Hoorn en Omstreken en leden van het Kunstenaars Centrum Bergen.

Het boek is te bestellen in elke officiële boekwinkel in Nederland en België.