Butter Chicken
Ismael Wijnsma
Gepubliceerd: 15 april 2022
Deze week een heerlijk verassend recept met kip! Kip kan soms wat smakeloos zijn, afhankelijk van wat voor kip je koopt. Huiskok Ismael Wijnsma is er daarom deze week voor ons om te zorgen dat kip nog nooit zo goed smaakte!
4 personen
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Benodigdheden:
500 gram kippendij
150 gram kookroom
400 gram tomatenblokjes uit blik
Halve bloemkool
150 gram magere kwark of Griekse yoghurt
Olie
50 gram roomboter
2 eetlepels Garam Masala
Halve citroen
Limoen
Paprikapoeder
5 teentjes knoflook
2 uien
Zout
Peper
Overige benodigdheden:
Blender of staafmixer
Optioneel: Koriander voor de liefhebber
Bereiding:
1. Snijd de kip in blokjes of reepjes en meng deze met 3 eetlepels paprikapoeder, 2 teentjes gesneden of geperste knoflook, het sap van een halve citroen, olie, een eetlepel zout en een theelepel peper en laat dit geheel minimaal een half uur marineren buiten de ijskast.
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en gaar deze in een ruime pan met water en zout.
3. Snijd vervolgens de uien grof in reepjes of blokjes en fruit deze in een pan met olie tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de 3 resterende knoflooktenen gesneden of geperst ook toe aan de pan met ui.
4. Voeg vervolgens twee tot drie eetlepels Garam Masala toe aan de pan en laat het op laag vuur even meebakken.
5. Doe vervolgens de gesneden tomaten uit blik in de pan en zet deze op hoog vuur. Laat dit geheel koken en daarna nog 5 minuten op laag vuur doorgaren.
6. Pak de blender of staafmixer erbij en blend de inhoud van de pan tot een glad geheel.
7. Snijd in de tussentijd de limoen in partjes en optioneel ook de koriander.
8. Pak een nieuwe pan, verhit deze met olie en bak de kip gaar.
9. Als de saus helemaal glad is kan deze terug in de pan. Mocht het geheel te dik zijn, voeg dan water toe. Voeg ook direct de gare bloemkool toe aan de saus zodat de smaak van de saus goed intrekt.
10. Breng de saus weer aan de kook en voeg de magere kwark of Griekse yoghurt toe aan de saus.
11. Als de magere kwark of Griekse yoghurt is opgenomen door de saus kan ook de kip en de roomboter worden toegevoegd.
Enjoy!
Ismael Wijnsma
Ismael Wijnsma heeft zijn eigen home-cooking -en catering bedrijf voor particulieren en events; Sijmen Louis – www.sijmenlouis.nl
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.