Catch Sushi komt naar Alkmaar

Spelers van AZ zijn al fan

Catch Sushi komt naar Alkmaar

Centrale locatie in de Noordkop
Als je op Google met een 5 sterren score wordt gewaardeerd dan wordt het vanzelf drukker en drukker. Zo ernstig dat Schagen te klein werd voor de Sushi en Streetfood van Emiel Bijpost en Kurdo Menmi. De klantenkring breidde zich uit van Den Helder tot Alkmaar en dat is vanuit Schagen niet meer te doen. Dus ging Erik  Valkenier, de derde pijler van het team, op zoek naar een geschikte en vooral centrale locatie in de Noordkop en dat werd Alkmaar.

Hoogwaardige kwaliteit staat voorop
Ze zijn nu net een paar dagen open en er is een behoorlijke verandering doorgevoerd. De mis-en-place, de voorbereidingen, zijn naar Alkmaar verplaatst. De keuken is er groter en de rijstmachines staan er. Rijst is uiteindelijk het belangrijkste ingredient van sushi. Hoogwaardige kwaliteit en iedere dag volgens exact hetzelfde proces klaargemaakt. Dat is wat goede sushi als eerste vereist. Ook de vis wordt er gefileerd en wel door chef Sai afkomstig uit de Harbour Club. Visfileren is zijn specialiteit, op de foto is hij overigens met krab bezig.

De vis wordt geleverd door Jan van As. Ingewijden kennen deze leverancier als een van de beste, en sterrenrestaurants weten het zeker. Als alle ingrediënten klaar zijn voor de verdere bereiding gaat een deel naar Schagen want de sushi wordt aan de Molenstraat verder klaargemaakt, verser dan dat kan echt niet.

AZ
De groeiambitie van Catch is groot maar er wordt in kleine stapjes gewerkt. Eerst Alkmaar waar ook de spelers van AZ overigens door Catch voorzien worden van sushi. En langzamerhand worden er meer postcodes ‘opengezet’ voor bezorging. Bergen staat uiteraard op het programma maar de ambitie beslaat de gehele Noordkop.

Home Restaurant
Warm en koud bezorgen valt niet mee, het moet de auto nog in en wat warm moet zijn moet ook warm aankomen. Thuis opwarmen daar houden ze bij Catch niet van dus er is veel geïnvesteerd in de juiste verpakking. Zo wordt je thuis, ook een beetje restaurant.

Okura
Voor de fans van Den Chu, de chef uit het Okura waar Emiel oorspronkelijk mee begon, is er goed nieuws. Hij is een tijdje geleden vertrokken naar Vietnam met zijn gezin maar zijn terugkomst staat reeds gepland en dan zal hij zich weer aansluiten bij het team van Catch.