Champignons gevuld met spinazie
En uiteraard kaas
Gepubliceerd: 3 december 2021
Champignons worden ook wel een supergroente genoemd, omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten. Zo zijn ze een belangrijke bron van vitamine B2, vitamine B3, foliumzuur en de mineralen kalium en fosfor. Champignons bevatten bovendien provitamine D, een vitamine die zelden voorkomt in groenten. Daarom deze week een gerecht met dit mooie product. En het leuke is, je kunt zelf beslissen welke kaas je gebruikt, denk daarbij brie, camembert, gorgonzola of een lekkere belegen Goudse. Serveer dit gerecht als een vegetarisch hapje of als perfect bijgerechtje.
Champignons gevuld met spinazie en kaas
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 12 champignons
- 100 g spinazie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 g broodkruim
- 25 g kaas naar keuze
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal de steeltjes van de champignons en hak deze fijn. Zet de holle champignons op een ingevette bakplaat en zet 10 minuten in de oven.
- Stoof ondertussen de knoflook en gehakte champignonsteeltjes zacht in de olijfolie. Voeg er na 3 minuten de spinazie aan toe en laat al roerend meebakken. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Het het spinaziemengsel over in een mengkom en voeg er het broodkruim en kaas aan toe. Meng goed onder elkaar.
- Haal de champignons uit de oven en vul ze met het spinaziemengsel. Zet ze opnieuw 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.