HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

De nieuwste terrasdranken van 2022

Inspiratie voor de zomer

De nieuwste terrasdranken van 2022

De afgelopen maand was de zonnigste maart ooit in Nederland. Hopelijk een voorteken voor een zomer vol goed terrasweer. Misset Horeca maakt een rondje langs leveranciers met de vraag wat de nieuwste terrasdranken zijn op de markt.

Hotel Starlino Rosé Aperitivo
De Hotel Starlino Rosé Aperitivo is een Italiaans aperitief, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze aperitivo geeft je het gevoel van een Italiaans terras onder de zon. Van het ontwerp van de fles, tot de frisse smaak van roze grapefruit, citroen en sinaasappelschil. Gebruik de Hotel Starlino Rosé Aperitivo voor het maken van een Starlino Spritz met bruiswater en cava met wat ijs.

Crodino: alcoholvrije zusje van Aperol Spritz
Het alcoholvrije aperitiefdrankje Crodino is nu verkrijgbaar in een grootverpakking met 75 procent meer volume. Speciaal voor de horeca introduceert het merk deze grootverpakking. ‘Bovendien heeft het een interessante prijspositionering. Serveer dit alcoholvrije aperitief in een wijnglas en adviseer het de gasten als het alcoholvrijezusje van Aperol Spritz’, aldus het merk.

Wijn: Sappig en zacht rond
Bij Domaine Gayda wordt gewerkt met zowel traditionele druivenrassen als ‘vreemde rassen’, welke op verschillende bodems en klimaten binnen de Languedoc worden gecultiveerd. De oogst is handmatig en de rendementen zijn laag: minder opbrengst, méér concentratie. Teneinde het volfruitige karakter maximaal te presenteren, wordt het gezonde rijpe fruit in de vroege ochtend geplukt en vervolgens geperst. De rijping vindt plaats in temperatuur gecontroleerde rvs-vaten. Het resultaat is een karaktervolle, sappige, zachte ronde wijn vol rood fruit.

Bier: Duvel 6.66% Belgisch blond ale
Duvel 6.66% is een Belgian blond ale, een toegankelijk bier met de typische Duvel punch. De smaak is zacht, aromatisch en verfrissend fruitig door het gebruik van zes verfijnde hopsoorten. En met een alcoholpercentage van 6.66% is dit een doordrinkbaar Belgisch bier. Een bier dat de perfecte balans biedt tussen het rijke Belgische brouwerfgoed en hedendaagse innovatie. Nu verkrijgbaar van fles en vat.

Exotisch en fris bier
Nieuw op de Nederlandse markt is Captain Jack Original. Het bier met een alcoholpercentage van 6% combineert het frisse van bier met een spice van de exotische Caraïben. Deze exotische en verfrissende smaak van Captain Jack Original brengt de gast direct in Caribische sferen. Verkrijgbaar bij de (drank)groothandel.

Knetterfris witbier op tap
Uiltje Brewing Company presenteert een nieuw bier op de tap: Uiltje Wit. Een klassiek knetterfris witbier met sinaasappelschil en ‘ongein’. Met 6% alcohol en een hoge mate van doordrinkbaarheid is dit bier verfrissend onder alle omstandigheden. ‘Of je nu lekker in het zonnetje zit of rozig wordt onder de terrasverwarmer, Uiltje Wit zal een vertrouwde stamgast worden aan je bar of tafeltje. Of in je hand’, aldus de brouwers.

Silver 4% Kristalhelder en fris
Heineken Silver is de nieuwste introductie van Heineken in Nederland. Een verfrissend bier, gemaakt met dezelfde pure en natuurlijke ingrediënten als in het originele Heinekenrecept, waaronder Heinekens beroemde A-gist. Heineken Silver wordt gebrouwen met een ijskoud lageringproces van -1° Celsius en dat resulteert in een kristalhelder, verfrissend en gemakkelijk te drinken bier. Daardoor is het net iets minder bitter en heeft het een alcoholpercentage van 4%. Perfect voor op het terras.

Pater Linus Blanche
Pater Linus Blanche wordt gebrouwen volgens de rijke traditie van de Benedictijnenabdij Königsmünster in Sauerland. Het tarweachtig witbier van hoge gisting ontleent zijn naam aan de bleke kleur en natuurlijke, ongefilterde troebelheid. Deze Blanche met 4.5% alcohol prikkelt de smaakpapillen met intrigerende hints van koriander en citrusvrucht die de heldere tarwetonen goed aanvullen voor een fijne afdronk. De smaak resulteert in een uitgesproken verfrissende beleving. Verkrijgbaar in 20 liter slimkeg bierfust.

Alfa Edel pils wint prijs
Tijdens de World Beer Awards is Alfa Edel Pils bekroond tot het ‘Beste Pils ter wereld’ in de categorie ‘Classic Pilsener’. Deze Edel Pils heeft een volle, frisfruitige en eigenzinnige smaak door onder meer gebruik te maken van Alfa’s eigen Meens stamgist voor het gistproces. Daarnaast gebruikt Alfa natuurzuiver bronwater uit
eigen bron. Dat, gecombineerd met het uitgebalanceerde evenwicht tussen hop en mout, zorgt voor de frisheid en kwaliteit van deze pils.

Hard Seltzer
Viper Hard Seltzer met bite

Hard Seltzer met vleugje limoen of cranberry Viper Hard Seltzer, sparkling water met een bite, is een koolzuurhoudende drank met 4% alcohol. Deze heldere, licht alcoholische drank is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Viper smaakt fris, als een sprankelend bronwater met een vleugje limoen of cranberry. Deze hard seltzer is glutenvrij, heeft geen toegevoegde conserveringsmiddelen en is laag in calorieën.

Makkelijke spritz cocktails met Silver Ocean
Vakkundig personeel is schaars en de vraag naar cocktails hoog. Met Silver Ocean Seltzer verras je de gasten, zonder te veel van je personeel te vragen. Zoals de Aperol Spritz Grapefruit of Limoncello Spritz Guava. Open de fles, doe de likeur in het glas en serveer de deze Hard Seltzer op basis van champagnegist over ijs en fruit. Makkelijk, snel een eenvoudig te bereiden spritz cocktails. De variaties zijn eindeloos.

Frisdrank, sap, ijsthee en alcholvrije alternatieven

Botanische frisdranken

De nieuwe Botanical Soda’s van Belvoir Farm zijn smaakvolle toevoegingen aan het op dit moment in Nederland verkrijgbare aanbod in volwassen frisdranken en alcoholvrije alternatieven. De nieuwe range bestaat uit drie verschillende smaakprofielen: Floral Fizz, Bitter Orange Spritz en Spicy Ginger Gizz. Geïnspireerd op de natuur en met een bruisend botanisch karakter is dit alcoholvrije trio laag in calorieën met slechts 4,5 gram suiker en minder dan 20 calorieën per 100 ml. Verschillende handgemaakte botanische infusies zijn gemixt met sprankelend bronwater om diepte in de smaken aan te brengen. Verkrijgbaar in 500 ml glazen flessen.

Pink Grapefruit soda
De nieuwste introductie van de London Essence company, Pink Grapefruit Soda, is verrassend en heeft een goed gebalanceerde samenstelling van aroma en smaak. Frisse, zurige tonen van heldere en knapperige roze grapefruits, pompelmoes, citroen en groene kruiden blenden goed samen. Deze introductie is de ideale combinatie met wodka, rum en zelfs tequila.

Laag in calorieën en zero suiker
Suiker is de grootste zorg onder consumenten op het gebied van frisdranken. ‘Zo drinkt 15 procent van de consumenten alleen Zero Sugar frisdrank.’ Lipton speelt hierop in met de introductie van Lipton Ice Tea Zero. Verfrissend, laag in calorieën, 0% suiker en met de vertrouwde smaak van Lipton. Meer informatie over de
3 + 1 opstartactie staat op de website van Unileverpartners.

Sap van gember, appel en peer
Schulp presenteert de biologische Appel, Peer & Gembersap. Behalve de gezonde werking die aan gember toegeschreven wordt, is ook de verfrissende smaak kenmerkend. In combinatie met de zachtzoete smaak van biologische Hollandse appels en peren geeft dit een verrassende smaakbeleving.

Ambachtelijke Hi-Five ice tea
Hi-Five Ice Tea is een ambachtelijke ice tea die in Nederland wordt gebrouwen. Dit product is ontwikkeld door de makers van Yaya Kombucha en is volledig handgemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals thee, verse sappen en botanicals. Deze combinatie geeft Hi-Five Ice Tea een unieke en verfrissende smaak. Ideaal voor op het terras. Verkrijgbaar in de smaken Green Tea Yuzu, Jasmin Tea White Peach en Black Tea Ginger. Alle smaken worden verpakt en geleverd in trays van twaalf blikken van 33 cl.

Suikervrije Green Tea Appel Kiwi
Fuze Tea introduceert vanaf begin april een nieuwe no sugar variant: Fuze Tea Green Tea Appel Kiwi no sugar. Binnen het Fuze Tea portfolio is al een Raspberry Mint no sugar beschikbaar, maar deze nieuwe appel-kiwi variant zal als eerste Fuze Tea no sugar in een glazen horecafles gelanceerd worden. Zo hebben gasten de keuze voor een suikervrije Green Tea in de horeca.

Gemberdrank Paulies Ginger
Paulies Ginger is een nieuwe alcoholvrije drank. Gebrouwen door Haarlemmer Paul Opdam voor zijn vrouw, die na haar drankverslaving geen druppel meer aanraakt. ‘De smaakexplosie van dit gemberdrankje geeft de gast een geheel nieuwe invulling van het begrip ‘sterke drank’, aldus het stel. Het gemberconcentraat bestaat uit gember en kurkuma uit Peru en China, citroen uit Italië, agave uit Mexico en diverse kruiden en specerijen. Het wordt gebrouwen met een slowjuice techniek, waardoor vitamines goed behouden blijven. De gemberdrank kan puur gedronken worden of in de mix met (bruisend) water, thee of als mocktail.


Bron: www.missethoreca.nl

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Culinaire tip van de week

19 april 2024

Heerlijke romige aspergesoep

Gebonden aspergesoep hoort voor mij bij het voorjaar. De prijs van de asperges zijn nu nog aan de hoge kant, maar je hebt dan ook wel iets op tafel staan wat goddelijk lekker is.

Kookles…

19 april 2024

Column: Gerard Walters

Mijn mobiel piept. Ik lees het bericht “Gerard ik heb je naam doorgekregen en wil graag met 7 mannen en mijzelf een kookles met elkaar doen, gaat dat lukken''? Oeps, dat heb ik al een tijd niet meer gedaan

Lentequiche met groene asperges en serranoham

12 april 2024

Recept van May Anema

De lente is er toch echt, zelfs het weer lijkt het te geloven! En dus zijn we klaar met boerenkool, andijviestamppot en andere winterse gerechten. Daarom heeft May Anema een heerlijk lentegerecht voor ons! Lentequiche met groene asperges en serranoham Ingrediënten: - bladerdeeg voor in een quichevorm (ik gebruikte 6 plakjes) - groene asperges - 100 gram serranoham - 4 eieren - 4 eetlepels melk - 50 gram grana pardano - 70 gram pittige kaas - zout, peper, knoflookpoeder, oregano - oregano olijfolie Snijd de asperges in stukjes van ong 2cm en blancheer deze, behalve de kopjes, 4 minuten. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken. Doe ondertussen het bladerdeeg in een vorm en prik gaatjes in de bodem. Mix de eieren met de 2 soorten kaas, melk, zout, peper, knoflookpoeder en oregano en giet deze in de quichevorm. Verdeel hierover de asperges en de serranoham en zet dit in de oven op 190 graden voor ongeveer 30 minuten. Als hij mooi bruin ziet en goed gaar is, haal je hem uit de oven en schenk je er nog wat oregano olijfolie over. Laat het ruim smaken!! May Anema

Zwart meisje

12 april 2024

Column: Jack de Feyter

Vanaf Eindhoven vertrok hij naar Cluj-Napoca in Roemenië; land van weidse vergezichten, mooie wijnen en…Vlad Dracula, wie kent hem niet…? De plaatselijke wijnen kwamen dit keer zijdelings op

Culinaire tip van de week

5 april 2024

Provençaals stoofpotje met kip in rode wijn

Coq au vin is een heerlijk stoofgerecht dat van oorsprong uit de Franse keuken komt en perfect is om het hele jaar door te eten. Coq au vin betekent letterlijk: haan met wijn, maar

Leven

5 april 2024

Column: Gerard Walters

De 1e lente dag ligt al weer 2 weken achter ons. Er waren momenten dat het behaaglijk was, een zonnetje, temperaturen boven de 10 graden maar als je dacht “ik ga een terrasje

Hilarius

29 maart 2024

Column: Sico de Moel

Om 8.30 uur stond de oranje Opel Corsa al op de brug. Sjoerd Hilarius, de razende reporter van Radio Noord-Holland kwam enthousiast zwaaiend aangelopen. Koptelefoon, zender

Mini quiches met zalm en asperges

29 maart 2024

Recept van May Anema

Bij een fijne borrel met vrienden of familie horen natuurlijk ook hapjes. Stiekem wil het oog natuurlijk ook wat en dan zit je met dit recept voor overheerlijke mini quiches helemaal goed! Mini quiches met zalm en asperges Ingrediënten voor 6 mini quiches: - 6 plakjes bladerdeeg - 8 groene asperges - 2 ons gerookte zalm - 2 eieren - half bakje roomkaas met kruiden - eetlepel Griekse yoghurt - zout, peper en knoflookpoeder - bieslook - roomboter Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvormpjes in met roomboter. Vul de bakvormpjes met het bladerdeeg en snijd de randen eraf. Blancheer de asperge stukjes enkele minuten en spoel deze af met koud water. Maak ondertussen een mengsel van de eieren, roomkaas, fijngesneden bieslook en Griekse yoghurt en voeg hier naar smaak zout, peper en knoflookpoeder aan toe. Vul de bladerdeeg bakjes met stukjes asperge, gerookte zalm en het eiermengsel en zet dit in de oven voor ongeveer 25 minuten. Heerlijk gerechtje voor bij de brunch! Geniet er ruim van! May Anema

VINI AMICI tapt uit eigen fles

22 maart 2024

22, 23 & 24 maart in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar

Een primeur! Speciaal voor Vini Amici heeft de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk de Cava Corpinnat “Vini Amici” ontwikkeld in samenwerking met het kwaliteitshuis

Het is er weer..!

22 maart 2024

Column: Gerard Walters

Rijdend door het polderlandschap van de gemeente Alkmaar zien we ze alweer huppelen, grazen en blaten. Moeder is nooit ver weg want ook bij hen gaat de liefde door de maag. Naast

Onweerstaanbare eiersalade met truffel

15 maart 2024

Recept van May Anema

Over 2 weken is het al Pasen, vroeg dit jaar. En bij Pasen horen natuurlijk eieren! Eiergerechten voor het ontbijt, brunch, lunch, diner en als tussendoortje voor de lekkere trek, alles is

Eetschaamte

15 maart 2024

Column: Jack de Feyter

Via www.wildetenindeachterhoek.nl kwamen ze terecht in Aalten, op vijf kilometer van de Duitse grens. Daar was gereserveerd voor een driegangen wildmaaltijd.

De laatste week Indische Duinen bij Zilt is ingegaan

15 maart 2024

Dus voor alle liefhebbers van Indisch eten: het kan nog!

Indische Duinen is er nog t/m 24 maart. Daarna maakt dit winterconcept weer plaats voor de nieuwe zomerkaart van Zilt. Dus voor alle liefhebbers van Indisch eten: laatste week

Aanzoek op de Wijngaard

15 maart 2024

Column: Sico de Moel

In verte zag ik ze aankomen, ze stonden even stil op de brug en keken uit over onze winterse wijngaarden. Corné had vorig jaar een wijnrank cadeau gegeven aan Roos

Lekker oud worden

8 maart 2024

Column: Gerard Walters

“Heb jij ideeën over hoe we de beschikbaarheid van goede zorg voor iedereen kunnen blijven waarborgen in de toekomst? “. Zo begon een nieuwsbrief van een politieke partij

Mysterybox

8 maart 2024

Column: Sico de Moel

“Jos Min uit Bergen, hier. Spreek ik met de wijngaardenier van Domein Bergen? Ik heb hier op zolder een doos staan met allerlei wijnbouw spullen. Ooit gekregen van een vriend

Hoeveel soorten wijn zijn er eigenlijk op de wereld?

1 maart 2024

Alle wijnen op een rijtje

Hier vind je meer uitleg en achtergrondinformatie over de verschillende wijnsoorten en daarbij horende wijnen. Voor het gemak beginnen we de lijst met de bekende rode en

Ovenschotel met knolselderij, winterwortel en zalm

1 maart 2024

Recept van May Anema

Hoe makkelijk is het om een ovenschotel te maken waar je het liefst 2 dagen van kunt eten. In dit geval aten wij er eerst met 5 man van en de volgende dag nog met 2.  Ook lekker in combinatie

Welke wijn drink je bij carpaccio?

23 februari 2024

Het serveren van het juiste glas wijn bij dit gerecht betekent niks anders dan respect voor dit smaakvolle gerecht

Dit populaire Italiaanse gerecht is overgewaaid naar Nederland en zo hebben wij onze eigen ‘carpaccio’-variant verzonnen en wordt deze Hollandse versie vaak als voorgerecht

Wortels en meer…

23 februari 2024

Column: Gerard Walters

Staan we er wel eens bij stil als we een wortel eten? Waar smaakt de wortel naar? Een lekkere wortel is hard, droog en zoet van smaak, proevers van

Wijnkelder 2

16 februari 2024

Column: Jack de Feyter

Zoals vermeld is hij bezig met het graven van een wijnkelder. Na een week of drie stug doorspitten -ze graven per dag een paar uur- treffen ze een ingedikte veenlaag aan

Knolselderijsoep met prei, wortel en worst

16 februari 2024

Recept van May Anema

Nu we toch echt langzaam richting de lente gaan, laten we de boerenkool en snert achter ons. Maar voor op de regenachtige avonden (die we ongetwijfeld nog krijgen) is een heerlijke soep altijd welkom! Knolselderijsoep met prei, wortel en worst Ingredienten: - halve knolselderij - 1 prei - 1 ui - 1 winterwortel - 1 Hema rookworst - 2 groente bouillonblokjes - boter, olie, zout en peper - selderij Bak de in ringen gesneden ui en prei in boter met scheutje olijfolie aan in een hoge pan. Voeg de blokjes winterwortel en blokjes knolselderij toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg hier kokend water met de bouillonblokjes aan toe zodat de groenten onder staan en laat dit ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zodat de wortel en knolselderij bijna gaar zijn. Voeg daarna de Hema worst in plakjes toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en strooi er gesneden selderij over. Laat het ruim smaken! May Anema

Culinaire tip van de week

9 februari 2024

Harry’s kitchen… smullen op z’n Surinaams

Roti-kip-masala is de meest bekende manier om roti te eten. De ‘vulling’ van kip, aardappelen en kousenband is inmiddels zó bekend, dat veel mensen denken dat dit roti IS

Oostenrijk, eten en meer

9 februari 2024

Column: Gerard Walters

De eerste maand in het nieuwe jaar is nauwelijks voorbij of we vonden dat we het verdiend hadden om 9 dagen naar Oostenrijk te gaan. Beetje wandelen en wat skiën

Zachte Snoei

9 februari 2024

Column: Sico de Moel

De deurbel ging om 9.00 uur stipt. Ik stond al klaar in mijn werkbroek, met 2 scherpe snoeischaren, 5 kilo blitzbinder en een wijngaard die klaar was voor de wintersnoei.

Lasagne soep

2 februari 2024

Recept van May Anema

In plaats van een traditionele lasagne heb ik er dit keer soep van gemaakt! Net iets lichter en gezonder en toch ook wat romig van smaak.

Inschrijving Terras Top 100 2024 geopend

2 februari 2024

9 redenen om mee te doen

De inschrijving voor de Terras Top 100 2024 is geopend. Horecazaken die willen weten hoe hun terras het doet en waar verbeterpunten zitten, kunnen zich vanaf nu inschrijven

Amusetour Alkmaar

26 januari 2024

Met een gloednieuwe deelnemer

Op 11 februari vindt Amusetour Alkmaar weer plaats. Dit jaar is er een nieuwkomer in de culinaire line-up. Dit zijn de 6 restaurants die deel uitmaken van deze gastronomische tour

Snert of Erwtensoep

26 januari 2024

Column: Gerard Walters

Als je het niet gehoord hebt op de radio dan had je het kunnen lezen in de Volkskrant van j.l zaterdag. ”We halen de doelen niet in 2040 die in het preventie akkoord

Harry’s kitchen… een Italiaanse klassieker (filmpje)

19 januari 2024

De enige echte pasta Bolognese (Ragù alla Bolognese)

Het lijkt soms wel of iedereen denkt dat bolognesesaus (Ragù alla Bolognese) een tomatensausis, maar dat is het juist niet. Het is een vleessaus waarbij de smaak van het

Wijnkelder 1

19 januari 2024

Column: Jack de Feyter

Het graven van je eigen wijnkelder is geen sinecure. Om te beginnen wordt het door iedereen ten sterkste afgeraden. Er kan veel mis gaan; de wanden storten in, omliggende

Pompoensoep

19 januari 2024

Recept van May Anema

Na de volle feestmaand met veel feestjes en daarbij behorend veel eten, zijn we in het nieuwe jaar aangekomen. Januari is dan bij uitstek dé maand om weer te starten

Alkmaar is een bar & bistro rijker

19 januari 2024

Nu geopend: Polonio bar & bistro

In januari 2004 zag het cateringbedrijf en kookschool van José het levenslicht. Al vanaf zijn veertiende staat hij in de keuken. In diverse keukens heeft hij zijn energie

Proeven uit het Vat

12 januari 2024

Column: Sico de Moel

Windkracht 6, en toe 7, hier en daar een korte fikse regenbui. De voorspellingen logen er niet om voor de jaarlijkse Winterborrel op Domein Bergen. Gelukkig zijn onze leden

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug