Deel

advertentie

De Veroordeling (Gouden Kalf)

Via Picl bij Filmhuis Alkmaar

De Veroordeling (Gouden Kalf)

Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen.

Een media-hetze is het gevolg, waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

De Veroordeling was afgelopen jaar de grote winnaar op het Gouden Kalveren Gala. De film ontving een Gouden Kalf in de categorieën Beste film, Beste Hoofdrol (Fedja van Huêt), Beste Scenario en Beste Bijrol (Yorick van Wageningen).

Bekijk hier de trailer en klik hier om de film te bekijken.

advertentie

Meer 'Films':

Mission Impossible: Fallout

14 januari 2022

Must see op Netflix

Natuurlijk balen we allemaal dat we niet even lekker een filmpje kunnen pakken in de bioscoop, het betekent niet dat we er thuis ook niet een beetje een bios van kunnen maken. Dus gooi de gordijnen lekker dicht, trek de popcorn uit de kast en bingen maar!

Silverstar

17 december 2021

Bij Vue Alkmaar

Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik.

Captain Nova

17 december 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze openingsfilm van Cinekid 2021 én winnaar van twee Cinekid Leeuwen voor Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm is een spannend sciencefiction-avontuur voor het hele gezin, van de makers van De regels van Floor.

West Side Story

10 december 2021

Bij Vue Alkmaar

West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

The Power of the Dog

10 december 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Jane Campion draaide haar geweldige, nieuwe film in thuisland Nieuw-Zeeland. Het landschap is waanzinnig, de cast ijzersterk. Het op de gelijknamige roman van Thomas Savage gebaseerde The Power of the Dog is western, thriller en psychologisch drama in een. Bij de première in Venetië regende het sterren in de (internationale) pers: 4,5 tot 5 sterren. 

Sing 2

3 december 2021

Bij Vue Alkmaar

Redshore City. Buster en zijn muzikale vrienden– waaronder Rosita, de drukke moeder-big (Do), punk-rock stekelvarken Ash (Birgit Schuurman), de vriendelijke gorilla Johnny (Egbert-Jan Weeber), de verlegen olifant Meena (Holly Mae Brood) en het uitbundige varken Gunter (Gordon) - proberen binnen te komen bij het kantoor van het wereldberoemde Crystal Entertainment dat wordt gerund door een meedogenloze wolf.

Annette

3 december 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze heerlijke, super bizarre, kleurrijke musical van Leos Carax was dit jaar de openingsfilm in Cannes. Met Adam Driver als falende vader en fijne filmmuziek van de band Sparks.

House of Gucci

26 november 2021

Bij Vue Alkmaar

House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci.

Herself

26 november 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar twee dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie en een nieuw bestaan moet opbouwen.

The Many Saints of Newark

19 november 2021

Bij Vue Alkmaar

The Many Saints of Newark van New Line Cinema is de langverwachte prequel van de revolutionaire en veelvuldig onderscheiden HBO-dramaserie 'The Sopranos' van David Chase. De jonge Anthony Soprano groeit op in een tumultueuze tijd in Newark.

Persona Non Grata

19 november 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Amusant drama over ongemakkelijke familierelaties. Als Laura naar het Deense platteland gaat om daar de bruiloft van haar broer te vieren, wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine, een oud klasgenootje dat Laura ooit het leven zuur maakte. 

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje

12 november 2021

Bij Vue Alkmaar

In het nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de boot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd?

Spencer

12 november 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

De nieuwe Pablo Larraín kreeg dit jaar een staande ovatie op het filmfestival in Cannes. Geen wonder, met Kristen Steward als een zeer geloofwaardige Lady Di. The Guardian en The Telegraph gaven vijf sterren: 'Rich and intoxicating, altogether magnificent' en 'Gutsy and seductive, Kristen Stewart is masterful'.

Alles Op Tafel

5 november 2021

Bij Vue Alkmaar

Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld.

The Truffle Hunters

5 november 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze fascinerende documentaire over de speurtocht naar een zeldzame delicatesse gaat over zoveel meer dan alleen truffels zoeken. Het is een film over de geestdrift van een kleine gemeenschap die hun buitengewone levensstijl probeert te behouden en hun land te beschermen. Synoniem ook voor de zoektocht naar een zinvol leven!

Cry Macho

29 oktober 2021

Bij Vue Alkmaar

De hartverwarmende en aangrijpende film Cry Macho, van regisseur/producent Clint Eastwood. In de film speelt Eastwood de rol van Mike Milo, een voormalige rodeoster en paardenfokker die in 1979 een klus aanneemt van zijn oude baas om diens zoontje vanuit Mexico terug naar Texas te halen.

Eiffel

29 oktober 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd. Gustav Eiffel bouwde een droom, dé toren van Frankrijk.

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

22 oktober 2021

Bij Vue Alkmaar

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen.

Drijfzand

22 oktober 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Dit psychologische drama gaat over een complexe, intrigerende moeder-dochterrelatie en de keuze tussen loyaliteit, gezondheid en liefde.  

Liefde Zonder Grenzen

15 oktober 2021

Bij Vue Alkmaar

Liefde Zonder Grenzen is een verfrissende romantische komedie die de liefde viert voor iedereen. De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke, broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard.

Benedetta

15 oktober 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

In Cannes veroorzaakte het ‘lesbische nonnendrama’ Benedetta de nodige reuring. Regisseur Paul Verhoeven zegt de ophef niet te begrijpen, hij is niet uit op een schandaal: ‘Alle­maal historisch; het staat allemaal in het boek’.

The Addams Family op avontuur

8 oktober 2021

Bij Vue Alkmaar

Iedereens favoriete griezelfamilie is terug in de nieuwe komische animatiefilm The Addams Family op avontuur.

Cinekid Festival

8 oktober 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Ken je Cinekid, het grootste film- en mediafestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar? Ontdek die wereld en beleef – samen met je (klein)kinderen – de beste kinderfilms, workshops, games en installaties.

No time to die

1 oktober 2021

Bij Vue Alkmaar

In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica.

Mijn vader is een vliegtuig

1 oktober 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

De openingsfilm van het 41e Nederlandse Film Festival: Mijn vader is een vliegtuig. Auteur en regisseur Antoinette Beumer verfilmde haar gelijknamige roman, waarmee ze in 2018 debuteerde.

Till Death

24 september 2021

Bij Vue Alkmaar

In de spannende thriller Till Death wordt Emma verrast door haar man Mark voor hun stalen huwelijksjubileum.

Do Not Hesitate (NFF Festivalpremière)

24 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech middenin de bloedhete woestijn vast komt te staan. 

Dune

17 september 2021

Bij Vue Alkmaar

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert.

Surge

17 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze thriller grijpt je bij je keel en laat je niet meer los! Met Ben Whishaw als Josh, een ongelukkige jongeman die een aangrijpende metamorfose ondergaat waardoor hij zijn eigen geest niet langer de baas is. Een gewaagde en roekeloze reis van zelfbevrijding.

The Courier

10 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

The Courier is een spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

10 september 2021

Bij Vue Alkmaar

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Respect

3 september 2021

Bij Vue Alkmaar

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul.

The Father

3 september 2021

Bij Filmhuis Alkmaar

Deze Brits-Franse dramafilm is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. 

Free Guy

27 augustus 2021

Bij Vue Alkmaar

Momenteel is bij Vue Alkmaar de film Free Guy te zien. In de nieuwe epische avonturen-komedie van Twentieth Century Studios, ontdekt een bankbediende (Ryan Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug