Dier & Natuur

Help Stichting Zwerfdier de zomer door!

Dier & Natuur

Stichting Zwerfdier vangt zwerf- en afstandskatten op en beheert een kattenpension. Zo’n 120 vrijwilligers maken elke ochtend de kattenverblijven schoon, geven de katten aandacht en zorgen voor een bakje vers water en brokjes.

Maar ook vrijwilligers gaan op vakantie. Dus nu de schoolvakantie nadert, is er dringend behoefte aan wat extra handjes, om de katten en Stichting Zwerfdier de zomer door te helpen.

Zeer welkom!

Ga je niet op vakantie en vind je het leuk om van de zomer toch iets nuttigs te doen dat ook nog leuk is? Dat is fijn, want in ons asiel is altijd wel wat te doen. Dus hou je van katten, ben je minimaal 18 jaar en heb je een ochtendje (of meer) in de week over? Meld je dan aan, want we kunnen wel wat zomerhulpen gebruiken.

 

Wat ga je doen?

Soppen, boenen en kroelen is in grote lijnen het werk van onze vrijwilligers. Iedere ochtend maken zij de kattenverblijven schoon, zorgen voor schone handdoeken in de kattenmandjes en vullen aan het eind van de ochtend de voerbakjes. Tussen hun werk door is er volop tijd om de katten te kroelen en te knuffelen. Daarmee help je katten die al een tijdje zonder huis hebben rondgelopen om weer te wennen aan mensen. Het mooiste resultaat is naast een fris en schoon asiel, natuurlijk dat de katten hierdoor vaak heel snel een nieuw eigen huisje vinden.

 

Ook groene vingers welkom!

Naast zomerhulpen zoeken we ook mensen met groene vingers. Onze tuin heeft zo nu en dan wat onderhoud nodig en ook in het grote buitenverblijf voor de katten groeit het groen soms iets te veel. Heb je wat tijd over en hou je van tuinieren, dan zien we ook jou graag ons team vrijwilligers versterken. Kom kennismaken en onze tuin bekijken en wie weet ben jij straks één van onze tuinvrijwilligers.

 

Aanmelden

Stuur een mail naar [email protected] of bel telefoonnummer (072) 561 24 82, dan plannen we een kennismakingsgesprek en laten we je onze katten en toekomstige ‘werkplek’ zien. We kijken naar je uit, je bent van harte welkom!


Foto’s: R. Ariu

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Dier & Natuur Dier & Natuur Dier & Natuur