Een toprecept van…
Sencha Lunchstore
Gepubliceerd: 20 augustus 2021
In de rubriek ‘Een toprecept van…’ vind je elke week een recept van een Alkmaars restaurant. Duik lekker zelf de keuken in en tover de mooiste gerechtjes op tafel. Deze week is het de beurt aan Sencha Lunchstore aan de Koorstraat 19 te Alkmaar.
Witte chocolade luchtige cheesecake met Biscoff speculoos
Taart voor 16 personen/stukken.
Ingrediënten voor koekjes bodem
- 400 gr Biscoff Lotus bodem
- 125 gr gesmolten boter
Ingrediënten voor cheesecake
- 200 gr witte chocolade
- 1 kg roomkaas
- 120 gr Poedersuiker
- 1 tl vanille essence
- 300 ml gezoete Slagroom
- 1 zakje klopfix
- 200 gr Speculoospasta
Ingrediënten voor topping
- 50 gr Speculoos gesmolten
- 100 gr Biscoff Lotus kruimels
Bereiding koekjesbodem
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe.
Druk de koekjesbeslag goed aan op de bodem van de taartvorm (28cm) voorzien van een bakpapiertje en zet het even weg in de koelkast.
Bereiding cheesecake vulling
Smelt de witte chocolade au bain marie tot het een mooi egaal is en laat het 10 min een beetje afkoelen. Voeg de slagroom en de klopfix in een kom en klop dit net aan stijf. Hierna mag de roomkaas en de poedersuiker in de slagroom en mix dit met beleid zodat niet alle lucht uit de slagroom wordt geslagen.
De afgekoelde witte chocolade mag mee gemixt worden en ondertussen zet je een klein pannetje water op laagvuur en zet dan de speculoos pasta potje zonder deksel tot de helft in het water. Maak dit warm zodat het wat vloeibaarder wordt.
Als alles goed gemengd is, smeer je de helft van je cheesecake mengsel op de koekjes bodem. Schep hierna lekker royaal de speculoos erover en voeg nu de andere helft van de cheesecake mengsel op de speculoos.
Maak het af met nog wat speculoos swirl en koek kruimels aan de randen.
Na 4 uur kan je hem goed aansnijden.
Lekker snoepen en smullen maar!
Wil je als Alkmaars restaurant ook kosteloos meedoen aan de rubriek ’Een toprecept van…’? Stuur dan een mailtje naar [email protected].