Een toprecept van…
Food for the Mood Catering & Events
Gepubliceerd: 2 juli 2021
In de rubriek ‘Een toprecept van…’ vind je elke week een recept van een Alkmaars restaurant. Deze week is het de beurt aan Food for the Mood Catering & Events. Van eigenaar Ludo van Twuijver krijgen jullie een heel fijn recept aangeboden:
Asian Steak Tartaar
Voorgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 200 g Angus diamanthaas
- 1 vel papadum
- 20 g shiitake
- radijs
- 10 g misopasta (speciaalzaak)
- 100 g mayonaise
- olijfolie (Hojiblanca Valderrama)
- sweet hot chilisaus
- peper
- zout
Voor de garnering: eetbare viooltjes, bosui, bieslook en Shiso Purper cress.
Bereiden
Snij de shiitake en bak deze kort in een hete pan. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Frituur het vel papadum kort licht bruin op 180 graden, laat deze bedruipen op keukenpapier.
Ontdoe de diamanthaas en eventuele vliezen en snij deze vervolgens met een scherp mes fijn. Snij de radijs in dunnen plakjes en de loken in fijne ringetjes. Meng de misopasta met eigengemaakte of Hellmann’s mayonaise, voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de diamanthaas met olijfolie, chilisaus, bieslook, bosui, peper en zout naar smaak. Garneer de tartaar als op de foto met de overige ingrediënten.
Tip: een zachte soepele Bordeaux is hier heerlijk bij.
Eet smakelijk!
Wil je meer weten over Food for the Mood Catering & Events, neem dan hier een kijkje.