Een toprecept van…
't Fnidsen
Gepubliceerd: 7 mei 2021
Deze week geeft Fnidsen Alkmaar hun toprecept:
Zwaardvis tartaar – Schaaldieren mayonaise – Hollandse garnalen – Komkommer – Radijs
Voor 4 personen
Tartaar en garnituur
350 gram zwaardvisfilet
12 plakjes komkommer
3 radijsjes
50 gram Hollandse garnalen
2 wonton vellen
4 takjes salad pea
1 el gebrande sesam
3 el olijfolie
1 granny Smith
Schaaldieren mayonaise
20 gram eiwit
13 gram yoghurt
4 gram rijstazijn(of witte wijnazijn)
75 gram schaaldieren olie
Bereiding tartaar en garnituur
Leg de zwaardvis +/- 2 uur in de vriezer om er vervolgens dunne plakken van te snijden en daarna dunne reepjes en blokjes van ongeveer 2 mm bij 2 mm. Doe alles in een kom en maak op smaak met zout en peper en voeg de olie en sesam toe.
Komkommer en radijs: maak met een dunschiller lange banen over de komkommer, de paar eerste kunt u niet gebruiken maar daarna ontstaan er slierten ga tot aan het vruchtvlees en draai dan de komkommer om. Die banen oprollen en snijd die netjes bij zodat ze blijven staan, 3 per persoon. Snij de radijs met een scherp mes in dunne plakjes en was de plakjes met koud water. Snijd de appel in plakken en vervolgens in reepjes ongeveer lucifer houtjes, leg die ook in koud water.
Schaaldieren mayonaise
Doe alle ingrediënten in een maatbeker of de beker die bij de staafmixer zit samen met een mespunt zout en een paar draaitjes peper. Zet de staafmixer er in en meng het tot het glad is. U kunt ook in de supermarkt een alternatief kopen als u niet aan de juiste ingrediënten kan komen.
Vervolgens goed naar de afbeelding kijken en het bord mooi opmaken! Eet smakelijk!