Deel

advertentie

Freerun clinic door Rutger Schipper in Schermerhorn

Op 25 september

Freerun clinic door Rutger Schipper in Schermerhorn

YouTuber Rutger Schipper van Team Tantum verzorgt zaterdag 25 september twee freerun clinics in de gymzaal van De Bonte Mol. Van 13.30-14.30 uur mogen de kinderen van 7 tot 10 jaar meedoen, de kinderen van 11 tot 14 jaar zijn van 14.30 tot 15.30 uur aan de beurt. Wie de spectaculaire clinic van de bekende en sportieve YouTuber wil volgen kan zich voor € 2,25 aanmelden.

De sportregisseur van Landelijk Alkmaar, Yuri Cornelisse, probeert de kinderen in de wijk enthousiast te maken om in beweging te komen. Deze missie deelt hij met Rutger Schipper, die daar voornamelijk mee bezig is met ‘zijn’ sport freerunning. Door het verzorgen van freerun lessen én het uitdragen van zijn missie op diverse social media kanalen zijn veel kinderen al met hem bekend. Het is nu dus ook mogelijk zélf een echte freerun les bij Rutger te volgen en er zijn nog plekken vrij.

Aanmelden kan via: www.alkmaaractief.nl.

advertentie

Meer 'Sport':

Vier de herfstvakantie in zwembad Hoornse Vaart

15 oktober 2021

Met animatieteam

Van 16 tot en met 24 oktober staat de herfstvakantie weer voor de deur. Zwembad Hoornse Vaart pakt uit met extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers, een gevarieerd aquafitnessprogramma, gratis animatie op woensdag- en zaterdagmiddag én elke middag een 15-meter lange Water Obstakel Run in het 50-meterbad.

[email protected] van start met sport en cultuur clinics

15 oktober 2021

In de Daalmeer

Stichting Sport-Z start donderdag 28 oktober met culturele en sportieve activiteiten op het Cruyff Court in de Daalmeer. Deze dag en de daaropvolgende drie donderdagen in november verzorgen trainers clinics freerunning, dans en tekenen op en naast het Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat.

Regionaal sporttalent krijgt nog meer kansen om door te breken

8 oktober 2021

Alkmaar werkt samen met twee nieuwe RTC’s

Op 6 oktober tekenden de Judobond en de Paratriathlonbond (voor sporters met een fysiek of visuele beperking die triathlon beoefenen) de trainers en Topsportloket Alkmaar samen met wethouder sport Pieter Dijkman een samenwerkingsovereenkomst.

Selectiedag G-team VV Alkmaar

8 oktober 2021

Dinsdag 19 oktober

Dinsdag 19 oktober van 12.00 tot 14.30 uur organiseert Stichting Sport-Z de selectiedag voor het G-team van VV Alkmaar.

Sportief programma tijdens herfstvakantie

8 oktober 2021

Voor kinderen en jongeren in Alkmaar-Zuid

Met een Dreumesinstuif voor de allerjongsten en Sportnite voor de oudere kinderen, verzorgt de sportregisseur van Alkmaar Zuid een gevarieerd beweegprogramma in de Herfstvakantie.

Familie feestdag op de drafbaan Alkmaar

8 oktober 2021

Met de langste draverij van Europa

De enthousiaste organisatie van de drafbaan in Alkmaar (de Alkmaar ZEturf Arena) maakt zich op voor het hoogtepunt van het jaar: de Payday 4,5 Kilometer van Alkmaar. Op zondag 10 oktober zullen de paarden met de ‘lange adem’ gaan strijden om de winst in misschien wel de meest spectaculaire paardenkoers in hele Europa.

Fietstocht door Alkmaar op 8 oktober

1 oktober 2021

Wowel op de e-bike als op een gewone fiets

Sport Vitaal organiseert vrijdag 8 oktober een Doortrappen fietstocht door Alkmaar. Deelnemers kunnen tussen 9 en 10 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex Oosterhout in Alkmaar.

Creatief en sportief dagprogramma bij HerfstvakantieFUN

1 oktober 2021

Op vrijdag 22 oktober

Stichting Sport-Z organiseert deze Herfstvakantie het creatieve en sportieve dagprogramma VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Higler fluit AZ – Go Ahead Eagles

24 september 2021

Aankomende zondag

AZ - Go Ahead Eagles wordt zondag geleid door Dennis Higler. De 35-jarige arbiter wordt in het AFAS Stadion geassisteerd door Mario Diks en Sander van Roekel. Robin Gansner is de vierde official.

Freddy Fit boekjes moet Alkmaarse basisscholieren stimuleren

24 september 2021

Om zich aan te melden voor sportieve proeflessen

Maandag 20 september overhandigde wethouder Sport van de gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman, het Freddy Fit boekje aan de 8-jarige Isabella uit groep 5 van Daltonschool Liereland.

Plekken vrij in 50+ beweeggroepen van Sport Vitaal

25 september 2021

Voor Alkmaarders die graag in beweging willen komen

De afdeling Sport Vitaal van Alkmaar Sport richt zich met haar sport- en beweegaanbod op de Alkmaarse 50+'ers. Het programma is weer volledig opgestart nadat het lange tijd heeft stilgelegen vanwege de coronamaatregelen. Het sportaanbod varieert van buitensporten zoals Outdoor 50+ en wandelen tot de binnensporten zoals yoga, zwemmen en bodyfit.

De Grote Clubactie gaat van start

17 september 2021

34 verenigingen uit Alkmaar gaan loten verkopen

Zaterdag 18 september starten 34 verenigingen uit Alkmaar met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost € 3,- per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat.

De AZ-selectie staat vast

10 september 2021

Rugnummers 2021-2022 bekend

De transferwindow is gesloten en dat betekent dat de AZ-selectie vaststaat. Met het vertrek van basiskrachten en de intocht van nieuwe spelers is er ook het een en ander gewijzigd in de rugnummers.

Avond2daagse Alkmaar

10 september 2021

Op 13 en 14 september

Klaar Mee – Loop Mee en Sport Vitaal organiseren op maandag 13 en dinsdag 14 september de Alkmaarse Avond2daagse. We wandelen onder begeleiding van de wandelbegeleiders van Klaar Mee – Loop Mee.

Alkmaar Sport organiseert RAADHUIS Pinksterun in oktober

3 september 2021

Dwars door de Oudorperpolder

Zaterdagmiddag 30 oktober organiseert Alkmaar Sport de oktober editie van de RAADHUIS Pinksterun. Het betreft een recreatief hardloopevenement waarbij deelnemers een afstand van 5 of 10 kilometer rennen door Oudorp.

Doen jullie mee aan het coolste volleybaltoernooi van Alkmaar?

3 september 2021

Tussen 13 en 19 september

Tussen 13 en 19 september aanstaande organiseert Kop-Zorg, in samenwerking met de Summer Games, het Ringers Volleybaltoernooi.

Alkmaarse jongeren organiseren Sportfestival ‘Set Your First Step’

27 augustus 2021

Op 4 september

Zaterdag 4 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseren de jongeren van Set Your Life Goals Alkmaar het sportfestival ‘Set Your First Step’.

Schrijf je nu in voor de SKATE4daagse 2021

27 augustus 2021

Van 30 augustus tot 5 september

Ben je ook zo gek op skaten en hou je van een leuke uitdaging? Dan is de SKATE4daagse echt iets voor jou! 

Nieuwe SportXperience met vijf verschillende sporten

20 augustus 2021

Schrijf je snel in!

Bij het project ‘SportXperience’ maken kinderen van 6 tot en met 11 jaar gedurende het sportseizoen kennis met vijf verschillende sporten. Dinsdag 6 september start er een nieuwe sportXperience groep met de sport schermen.

Gratis Summer Games voor jongeren

13 augustus 2021

Extra sport- en spelactiviteiten voor jongeren

De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in de zomervakantie een gevarieerd en gratis sportaanbod voor de Alkmaarse jongeren en jongvolwassenen in samenwerking met LINK Jongerenwerk.

Steeds een ‘stapje’ verder met IkSTART

13 augustus 2021

Een laagdrempelig beweegprogramma

Wat veel mensen niet beseffen is dat als je te zwaar bent, zo zwaar dat je jezelf niet kunt dragen, het erg moeilijk is om met regelmaat te gaan bewegen. Gewoon dagelijks een stukje lopen klinkt zo simpel, maar er is meer voor nodig.

Zomervakantie in zwembad Hoornse Vaart

9 juli 2021

Voor ieder wat wils!

De zomervakantie staat weer voor de deur van 10 juli tot en met 22 augustus. Zwembad Hoornse Vaart pakt uit met extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers, een gevarieerd aquafitnessprogramma, het buitenbad geopend én elke middag een stormbaan in het 50-meterbad.

Alkmaar Sport sluit seizoen af met record aantal zwemleskinderen

9 juli 2021

Wekelijks maar liefst 2123 kinderen

Na de lockdown begin dit jaar waarin de zwembaden maanden dicht waren groeide de wachtlijsten voor zwemles in Nederland. Zo ook in Alkmaar.

Zomerfeest in de zomervakantie

9 juli 2021

Bij Outdoorpark Alkmaar

Nooit eerder bezochten in de eerste zes maanden van het jaar zoveel gasten Outdoorpark Alkmaar als in 2021.

Sportieve zomerkampen bij Go with the Flo

2 juli 2021

Feest voor de kids!

Go with the Flo organiseert al jaren zeer succesvolle sportieve zomerkampen voor kinderen van 5 t/m 15 jaar. Het zomerkamp is een compleet kamp en biedt een aantal weken de mogelijkheid tot overnachting.

VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking

2 juli 2021

Leuke sportdagen, waar een plezierige succeservaring voorop staat

Iedereen vindt het fijn om in de lange zomervakantie een uitstapje te maken, maar als je een beperking hebt is het vaak lastiger dit te organiseren.

Obstacle Run Clinic (16+)

25 juni 2021

Voor de bikkels onder ons

Ben jij wel in voor wat uitdaging? Kom met je vrienden of collega’s naar Outdoorpark Alkmaar en trotseer de obstakels van de Obstacle Run. Op het terrein is een speciaal parcours gecreëerd met obstakels op verschillende niveaus.

Wielrenners opgelet: De Westfriese Omringdijk

25 juni 2021

Genieten van de mooiste plekjes

De beste manier om West-Friesland te ontdekken is over de ringvormige Omringdijk tussen het IJsselmeer en de Noordzee. Op zondag 4 juli vindt de 10e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats.

Maandag 21 juni start basiscursus freerunnen in gymzaal Overdie

18 juni 2021

Spectaculaire salto’s, over daken rennen en verre sprongen

Maandag 21 juni organiseert de sportregisseur van Alkmaar Zuid een mini-cursus freerunnen in de gymzaal van de Wegwijzer. In vier maandagen van 15.00-16.00 uur leert Urban Sports expert Jonas je de basis van het freerunnen.

Nu ook Ouder- en kindklimmen en Crossfit

18 juni 2021

Bij Outdoorpark Alkmaar

Alkmaar Sport start met Ouder- en kindklimmen en Crossfit in Outdoorpark Alkmaar. Twee nieuwe activiteiten, speciaal ontwikkeld voor volwassenen.

Outdoorpark Kids Club

11 juni 2021

Vuur maken, hutten bouwen en nog veel meer

Alkmaar Sport is op woensdag 2 juni gestart met een nieuwe survival activiteit op Outdoorpark Alkmaar. Op woensdag 16, 23 en 30 juni kunnen kinderen in de leeftijdscategorie 8 - 12 jaar van 15.00 - 16.15 uur meedoen met de Outdoorpark Kids Club.

AZ trapt seizoen af in Waalwijk

11 juni 2021

Op 14 augustus is het zover!

AZ opent het seizoen 2021-2022 met een uitwedstrijd tegen RKC. In Waalwijk wordt op zaterdag 14 augustus om 16:30 uur afgetrapt. Dat blijkt uit het concept-speelschema voor het nieuwe Eredivisie-seizoen.

ITF WorldTennisTour Alkmaar start op 20 juni

4 juni 2021

Bij TC Alkmaar

Het was tot voor kort onzeker of het jaarlijkse ITF WorldTennisTour Alkmaar in 2021 doorgang kon vinden, maar er is ondertussen groen licht.

Ouder- en kindklimmen

4 juni 2021

Bij Outdoor Alkmaar

Ouder- en kindklimmen is een 1,5 uur durende activiteit voor ouders en hun kinderen vanaf 6 jaar.

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug