Gezondheid

Fietsen is gezond: 10 cijfers op een rijtje

Gezondheid

Waarom is fietsen zo gezond?

1. Fietsen kan begin diabetes type 2 terugdraaien

2. Fietsen zorgt voor vetverbranding

3. Fietsen zorgt voor vermindering van stress

4. Fietsen verbetert de doorstroming van bloed

5. Fietsen biedt hersenen bescherming

6. Fietsen is goed om af te vallen

7. Fietsen is goed voor de conditie

8. Fietsen zorgt voor spieropbouw

9. Fietsen verbetert de weerstand

10. Fietsen voorkomt tekort vitamine D

Tien redenen die verklaren waarom fietsen zo gezond is. Het regelmatig fietsen van langere afstanden zorgt voor vetverbranding. Een half uur dagelijks fietsen is al genoeg om de vetverbranding op gang te houden. Op de fiets stap zorgt er ook voor dat door het bewegen het lichaam en geest de gelegenheid krijgen om te ontspannen, zodat stress verminderd wordt.

Verder zorgt het bewegen op de fiets ervoor dat het bloed beter door het lichaam stroomt. De afvalstoffen worden daardoor beter afgevoerd en de kans op het dichtslibben van bloedvaten wordt verkleind. Er wordt door het fietsen ook gezorgd dat de hersenen bescherming krijgen en dat komt door de actieve lichaamsbeweging. Dat fietsen goed is om af te vallen, spreekt voor zich, want daar kan elke vorm van beweging aan bijdragen.

Door te beginnen met fietsen, wordt elke volgende keer de conditie weer verbeterd. Bij regelmatig fietsen heeft de beweging een positieve invloed op de conditie en kunnen steeds langere afstanden worden gefietst. Bij het fietsen worden verschillende spiergroepen gebruikt en dus zal er ook sprake zijn van de ontwikkeling van spieren. Bewegen in de buitenlucht is goed voor het verbeteren van de weerstand en als je elke dag de fietst neemt, dan voorkomt dat zeker een tekort aan vitamine D.

Nu er alleen nog voor zorgen dat je die zadelpijn kunt voorkomen.