Deel

advertentie

Gosse Postma verkozen tot lijsttrekker CDA Alkmaar

En de volledige kandidatenlijst

Gosse Postma verkozen tot lijsttrekker CDA Alkmaar

Tijdens een ledenvergadering is de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Tot lijsttrekker is Gosse Postma gekozen.

Gosse Postma is enthousiast en gemotiveerd om de lijst aan te voeren. Gosse, een geboren Alkmaarder, 37 jaar ondernemer in een bekend familiebedrijf aan de Laat en 44 jaar als trompettist actief in het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar.

Gosse: ‘Jong of Oud: ze komen allemaal in de winkel en ik hoor hun problemen en suggesties. Wat dat betreft sta ik midden in de samenleving en hoor ik als geen ander wat er speelt in die samenleving’.

In de afgelopen jaren heeft Gosse meerdere successen behaald in de gemeenteraad, waaronder de mogelijkheid om wonen in de aanloopstraten van de binnenstad mogelijk te maken.

Bekend is tevens CDA-pleidooi om de Singelgarage uit te breiden voordat de binnenstad volgebouwd is met duizend extra woningen maar ook het behoud van de kringloopwinkels op Overstad is een speerpunt voor hem.

Gosse staat bekend om zijn directheid, draait niet om feiten heen en is politiek praktisch ingesteld: ‘niet praten, maar bouwen!’

Gosse: ‘Nieuwbouwprocessen duren jaren. Waarom niet meer aandacht voor tijdelijke woningen zoals containerwoningen, tiny houses en meer aandacht voor opsplitsen van woningen en lege kantoren waar mogelijk?’

Zijn focus blijft op Stompetoren West; op voorspraak van Gosse is in de raad unaniem een motie aangenomen om op deze locatie 450 woningen te bouwen waarvan 30% in de categorie sociaal. Om onbegrijpelijke redenen blijft de provincie dit bouwplan blokkeren. Tot in de Tweede Kamer zijn daar vragen over gesteld.

2. Simon Ruiter

Simon is de enige met een agrarisch bedrijf in de gemeenteraad van Alkmaar. Hij zorgt er mede voor dat het CDA is geworteld in de dorpen en het landelijk gebied: een gebied ondernemend en actief in verenigingen. Simon: ‘De gemeente is er om de gemeenschap te ondersteunen en ruimte te geven, belangrijk om de leefbaarheid te behouden: koester de dorpskernen’ Simon staat voor daadkracht en aanpakken en geen politieke spelletjes.

3. Ynskje van den Brakel Visser

Ynskje vertegenwoordigt een belangrijke groep in onze gemeente, namelijk de senioren. Dit geldt zowel voor onze vitale ouderen als degenen die later meer ondersteuning nodig hebben. Zorgeloos wonen is daarbij haar speerpunt. Het is belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk blijven meedoen aan onze Alkmaarse samenleving. Van goed wonen tot goede mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Senioren staan midden in de samenleving en het is belangrijk hen op allerlei manieren erbij betrokken te houden. Een seniorenvriendelijke gemeente is een sociale gemeente. Een lokale seniorenagenda kan daarbij heel goed helpen.

4. Frits Jonk

Wat voor Simon geldt, geldt ook voor Frits: zorgdragen dat het CDA geworteld is en blijft in de dorpen en het landelijk gebied. Als raadslid zet Frits zich in voor de leefbaarheid in de dorpen. Meer woningen in de dorpen zoal Stompetoren West. Belangrijk voor Frits is de Dorpshuisfunctie voor de dorpen. Frits: ‘ze zijn het cement voor het rijke dorps en verenigingsleven en de bijzondere saamhorigheid in de kernen’. Dorpse problemen dorps oplossen en geen museum maken van het buitengebied.

5. Gerard Kuijper

6. Timo Schotten

7. Kevin Duin

8. Ilja Jonk

9. Petra Oxfoort

10. Jan Nagengast

advertentie

Meer 'Politiek':

Alkmaar bruist weer

20 mei 2022

Column: Ben Bijl

Aankomende week is de 8e editie van de Alkmaar City Run, een paar dagen later op 28 mei vindt de Alkmaarse grachten parade van Pride plaats en de week daar na, in het Pinksterweekend, de Kaeskoppenstad

Jaarrekening gemeente Alkmaar sluit 2021 positief af

20 mei 2022

De jaarrekening laat een positief resultaat zien van € 24 miljoen

De jaarrekening van de gemeente Alkmaar over 2021 laat een positief resultaat zien van € 24 miljoen. Bij alle beperkingen die Nederland in 2021 kende vanwege de coronapandemie zijn in Alkmaar op veel beleidsterreinen toch flinke stappen gezet, zoals op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid, verduurzaming en klimaat.

Gay Pride Alkmaar – Vrijheid en gelijkheid, een feest om te mogen zijn wie je bent

13 mei 2022

Column: Katinka Kerssens

Op 28 mei varen wij eindelijk weer mee met de traditionele kleurrijke grachtenparade Alkmaar Pride. Na twee jaar een online Alkmaar Pride, mag het weer. Het thema van dit jaar ‘Free To Be…Equality’ zegt genoeg in deze tijd van oorlog en het gevoel van onveiligheid.

Oud-burgemeester Piet Bruinooge opent kaasmarkt

13 mei 2022

Piet Bruinooge was tussen 2007 en 2020 burgemeester van Alkmaar

Piet Bruinooge luidde op vrijdag 13 mei 2022 precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Geef je grasmaaier een maand vrij

6 mei 2022

Column: Sarah Pesie

In mei is de natuur misschien wel op haar mooist. De bermen staan vol fluitenkruid, vergeet-me-nietjes, koolzaad en klaprozen. Grasvelden zijn bezaaid met madeliefjes, boterbloemen en paardenbloemen.

Let love rule tijdens de meivakantie!

6 mei 2022

Column: John van der Rhee

Ook de Alkmaarse politiek kent, ondanks hectische tijden, een meivakantie. Dat wil niet zeggen dat wij allemaal op vakantie gaan, maar wel dat er even twee weken geen vergaderingen zijn. En da's fijn, want alle raadsleden, ook ik, doen het raadswerk er in de avonduren gewoon "bij"

Koningsdag

29 april 2022

Column: Rob Haverlag

Het was een beetje fris maar dat belette ons niet om massaal de straat op te gaan om te struinen en te onderhandelen, om te entertainen en muziek te maken, om spelletjes te doen, kortom om een gezellige tijd met elkaar te hebben.

Zou de Alkmaarse kiezer het nog begrijpen? 

29 april 2022

Column: Victor Kloos

De grootste partij van Alkmaar is primair verantwoordelijk voor de totstandkoming van een nieuwe coalitie en een nieuw college van B en W. Dat is een goede Alkmaarse gewoonte die voor de verkiezingen opnieuw is bekrachtigd. 

Aan de slag voor Alkmaar!

22 april 2022

Column: Simone Meijnen

De afgelopen weken waren politiek gezien hectisch. Wij gingen na de verkiezingsoverwinning aan de slag met de formatie, maar zoals de meesten inmiddels wel weten, die is overgenomen door GroenLinks. Er is in de gemeenteraad door een meerderheid, die blijkbaar nog hecht

Dat verklaar en beloof ik

22 april 2022

Column: Mathijs de Boer

De verkiezingen liggen inmiddels alweer ruim een maand achter ons en de verkenning om te komen tot een nieuwe coalitie is inmiddels in volle gang. Dankzij een voor mij persoonlijk mooie verkiezingsuitslag,

Een nieuwe lente, een nieuw geluid?

15 april 2022

Column: Ralph Boots

Het gaat “ronduit slecht” met de Nederlandse natuur, concludeert de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur in een rapport dat onlangs is aangeboden aan de nieuwe minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal. Natuur verdwijnt en verschraalt en de biodiversiteit en het bodemleven nemen in rap tempo af. De oorzaak daarvan?

Van schoolpleinen en speelkwartieren

15 april 2022

Column: John van der Rhee

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, moesten wij als Alkmaarse VVD’ers, na het feliciteren van D66, wel even slikken. In de verkiezingsuitslag gaan we terug van 6 naar 4 zetels, en dat doet best pijn. Immers, onze wethouder Pieter Dijkman heeft jaren financieel ons Alkmaar met kundige en vaste hand bestuurd,

Voortgang verkenning coalitievorming

8 april 2022

D66 gaat voor een brede coalitie

D66 heeft de afgelopen twee weken oriënterende gesprekken gevoerd met alle in de gemeenteraad gekozen fracties.  D66 heeft OPA, GroenLinks, BAS, VVD en Leefbaar Alkmaar uitgenodigd om verder te verkennen. Het uitgangspunt is daarbij te komen tot een brede coalitie

Sport(-beleid) in Alkmaar volgens Boran Bilbal

8 april 2022

Column: Boran Bilbal

Lokaal sportbeleid moet primair gericht zijn op een sportaanbod dat voor iedereen toegankelijk is en waar inwoners plezier aan beleven. We moeten als politiek de bevolking ondersteunen bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl, want sportbeleid is pas effectief als inwoners meer kunnen en gaan sporten.

Koninklijk lintje voor Van de Ven en Ursem

1 april 2022

Koninklijke onderscheiding bij afscheid van raad

Anjo van de Ven en Ruud Ursem zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beide OPA-fractieleden ontvingen hun lintje tijdens de laatste raadsvergadering van de periode 2018-2022. Ursem was sinds 2010 raadslid, Van de Ven

Wisseling van de wacht

1 april 2022

Column: Gijsbert van Iterson Scholten

De verkiezingen zijn voorbij, de coalitieonderhandelingen moeten nog beginnen en dus is het rustig in de politiek. Deze week stond vooral in het teken van het afscheid van de oude raad en de installatie van de nieuwe raad. 15 van de 39 raadsleden namen dinsdag afscheid.

Alkmaarders, bedankt voor jullie stem!

25 maart 2022

Column: Simone Meijnen

Nu het besef van de prachtige verkiezingsuitslag begint in te dalen is het tijd om aan het werk te gaan! Om te beginnen bedank ik alle kiezers in Alkmaar voor het uitbrengen van jullie stem! Wij konden dat doen in alle vrijheid.

Een nieuwe raadsperiode: we zijn er klaar voor!

25 maart 2022

Column: Kivilcim Pinar

Bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige week was Partij voor de Dieren Alkmaar goed voor 6 % van de stemmen. Een kleine stijging ten opzichte van vier jaar geleden, maar helaas niet genoeg voor die extra zetel. Toch zijn we blij met dit resultaat.

D66 de grootste in Alkmaar

17 maart 2022

Op de voet gevolgd door GroenLinks en OPA

Gisteravond is de voorlopige verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Alkmaar bekend gemaakt in de Grote Kerk. Die uitslag was op basis van een door de stembureaus doorgebelde sneltelling. OPA kwam uit die sneltelling als grootste naar voren, met een voorsprong van 0,1% op D66.

Project Overstaete van start

18 maart 2022

Bestemd voor 24 uurszrog voor ouderen

Op 11 maart bracht wethouder Elly Konijn-Vermaas samen met ontwikkelaar Hein Jong een bezoek aan de Kwakelkade voor het plan Overstaete. De omgevingsvergunning voor het eerste deel van het project Overstaete is verleend.

Subsidie verduurzaming Graft en De Rijp afgewezen

11 maart 2022

Gemeente vroeg 5,6 miljoen aan bij het RVO

De subsidie van 5,6 miljoen om de dorpen Graft en De Rijp te verduurzamen is afgewezen door de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO). Samen met 47 andere gemeenten vroeg Alkmaar de subsidie van Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) aan.

Kiezen, een recht of een plicht?

11 maart 2022

Column: Gosse Postma

Komende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen, de inwoners van Alkmaar kunnen een keus maken uit een keur van partijen om hun belangen en ideeën te vertegenwoordigen.

Vluchtelingen

11 maart 2022

Column: Gijsbert van Iterson Scholten

Twee weken geleden werden we wakker in een andere wereld. Een oorlog in Europa, op nog geen twee dagen rijden. Een irrationele president die dreigende taal uitslaat en speculeert over inzet van kernwapens.

Gewoon voor Alkmaar

11 maart 2022

Column: Victor Kloos

De verkiezingen staan nu echt voor de deur en het blijkt dat steeds meer mensen overwegen om op een lokale partij te stemmen. Zo blijkt uit een onderzoek door Een Vandaag en Ipsos in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen dat in totaal 47 procent van de kiezers zegt zeker of misschien op een lokale partij te stemmen.

Denk goed na over je stem op 16 maart!

4 maart 2022

Column: Simone Meijnen

De afgelopen week hebben wij zien gebeuren wat we in onze naarste dromen niet wilden. Er is oorlog in Europa en de gevolgen zijn verschrikkelijk! D66 Alkmaar vindt dat er altijd een plek moet zijn voor mensen die vluchten voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Oekraïne

4 maart 2022

Column: Rob Haverlag

Wie had dat een jaar geleden gedacht. Een grote oorlog in het oosten van Europa. Een conflict met als inzet een veilige buffer voor Rusland te creëren. Zo was het en zo zal het weer zijn, aldus de Russische leider.

We blijven knokken voor onze idealen

4 maart 2022

Column: Kitty van Dam

Onze eerste raadsperiode zit er bijna op. Een mooi moment om terug te blikken en stil te staan bij onze successen van de afgelopen vier jaar, waarin we hebben geknokt voor mensen, dieren en de natuur.

Toekomstgerichte verkiezingen vanuit HAL 25

4 maart 2022

‘Maak zichtbaar waar we het wél over eens zijn’

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart wordt er op zaterdagavond 5 maart een start gemaakt met de Toekomstverkiezing in Alkmaar.

Reservetellers gezocht

25 februari 2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gemeente Alkmaar zoekt reservetellers voor 16 maart vanaf 20.45 uur in de stembureaus. De stembureaus sluiten om 21.00 uur.

Democratie, juist nu

25 februari 2022

Column: John van der Rhee

Het is oorlog in Oekraïne en in de tussentijd bereiden wij in Nederland onze gemeenteraadsverkiezingen voor. Terwijl Poetin, geholpen door collega-dictator Loekashenko, de fragiele democratie van Oekraïne om zeep wil helpen, lijken onze verkiezingen opeens een stuk minder relevant.

Nieuwe bestuurscultuur?

18 februari 2022

Column: Gijsbert van Iterson Scholten

Alleen nieuwe politici leiden tot een nieuwe bestuurscultuur, betoogt PvdA-raadslid (sinds 3 jaar) Gijsbert van Iterson Scholten.

Haagse partijen hebben niets op met gemeenteraadsverkiezingen

18 februari 2022

Column: Victor Kloos

Het lijkt er op dat de landelijke partijen mevrouw Kaag de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen weekend hebben laten aftrappen.

Kom met een opknapplan voor de buitenspeeltuinen!

11 februari 2022

Column: Pien Jellema

Alkmaar moet een aantrekkelijke stad zijn om te wonen, te werken en te recreëren en in het bijzonder voor gezinnen. Voorzieningen voor kinderen en mogelijkheden om buiten te spelen zijn hierbij een must.

Wie bezit, die bepaalt!

11 februari 2022

Column: Kivilcim Pinar

Een van de indrukwekkendste boeken die ik onlangs heb gelezen is Hoe ik toch een huisjesmelker werd van Hans de Geus. Dat boek legt haarfijn uit wat de oorzaken van de huidige wooncrisis zijn én welke economische en maatschappelijke gevolgen ze hebben. Dat zijn er twee: het eerste is uiteraard dat de woningmarkt op slot zit door het dalende aanbod en de gekke prijzen. Het tweede is de groeiende ongelijkheid in de samenleving, die gebaseerd is op het bezit van vermogen. In dit geval het bezit van grond, een gebouw, of beide. Wonen is een grondrecht, maar wonen is inmiddels onbetaalbaar geworden. De torenhoge huizenprijzen maken het starters en jongeren onmogelijk een huis te kopen. Tenzij ze een beroep kunnen doen op ouders die bemiddeld genoeg zijn om een gift of lening te verstrekken. De pechvogels zijn aangewezen op hoge vrijesectorhuren die een steeds groter deel van hun vaak toch al onzekere inkomen opslokken. Over de oorzaak van de geëxplodeerde woningmarkt is inmiddels min of meer een consensus. De ellende begon in de jaren ’80 van de vorige eeuw, toen de landelijke politiek ‘wonen’ ineens niet meer als een recht, maar als een product of dienst ging definiëren. Daarop volgden de afschaffing van het ministerie van VROM, de deregulering en liberalisering van woningverhuur en de beruchte verhuurdersheffing (die alleen door woningcorporaties wordt betaald en niet door mannen met rare, grote brilmonturen). In 2017 stond de toenmalige minister van Wonen vrolijk de pers te woord om te vertellen dat de woningmarkt ‘af’ was en draaide als een zonnetje. Tja… Is er nog hoop? Jazeker! We weten wat de oorzaak is en de remedie kennen we ook. Wat we nodig hebben om uit deze crisis te komen, is meer regie vanuit de overheid als een ‘partij zonder winstoogmerk’ en meer sturing naar de behoeften van onze samenleving. Niet alleen de centrale overheid heeft een rol hierin, maar juist ook de gemeenten. Zíj bepalen tenslotte het lokale woonbeleid en maken prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties. Met die gedachte diende Partij voor de Dieren tijdens de laatste raadsvergadering een amendement (wijziging) en een motie in om zo het gemeentelijk grond- en vastgoedbeleid beter af te stemmen. We zijn er namelijk van overtuigd dat de behoeften van de marktpartijen niet altijd overeenkomen met die van onze inwoners. Daarom moet ons gemeentebestuur de belangen en behoeftes van Alkmaarders met betrekking tot wonen beter beschermen. We hebben het college verzocht om een pas op de plaats te maken met het onderzoek naar de verkoop van gemeentelijk vastgoed. En we willen dat af te stoten gemeentelijke locaties en/of gebouwen waar mogelijk gebruikt gaan worden voor het ontwikkelen van betaalbare (sociale) huur- en koopwoningen of het realiseren van kinderopvang. Gelukkig waren we de niet de enigen in de gemeenteraad die er zo over denken. Zowel het amendement als de motie zijn met ruime meerderheid aangenomen. Weer een stap dichter bij een maatschappelijk woonbeleid! Kivilcim Pinar, raadslid Partij voor de Dieren Alkmaar

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug