Gouden Tip van Echt Makelaars en Taxateurs

Een aankoopmakelaar in 2023? Juist nu een goed idee

Gouden Tip van Echt Makelaars en Taxateurs

De woningmarkt verandert. De topdrukte neemt af, de prijzen stijgen niet zo hard, je hoeft niet meer met 20 mensen tegelijk te bezichtigen. Een jaar geleden had je weinig te kiezen: je moest zoveel mogelijk overbieden om kans te maken, en als woningzoekende kon je het je niet veroorloven om kritisch te zijn in je wensen. Dat ligt nu anders.

Er is meer woningaanbod en meer onderhandelingsruimte. Dat maakt het, juist nu, aantrekkelijk om een aankoopmakelaar in te schakelen. Dat kan je namelijk flink voordeel opleveren.

Meer aanbod
Er zijn meer beschikbare woningen en de verkoop gaat niet bij elke woning even snel. Tegelijk liggen de prijzen nog steeds hoog. Dat betekent dat je moet kiezen: is die leuke woning de prijs wel waard? Hoe zit het met de energiekosten en mogelijkheden voor verduurzaming? En is jullie droomwoning er eentje die razendsnel verkocht is, of kun je er even rustig over nadenken?

Een aankoopmakelaar adviseert je bij dit soort keuzes. Ze weten hoe de woningmarkt beweegt, hoe snel je moet handelen en ze kunnen vaak goed inschatten hoe de verbouwings- en verduurzamingsmogelijkheden zijn. Ook wijzen ze je op eventuele nadelen van een woning. Zo heb je de zekerheid dat je echt de juiste keuze maakt.

Meer onderhandelingsruimte
Waar je een jaar geleden vaak tienduizenden euro’s moest overbieden worden tegenwoordig steeds meer woningen weer onder de vraagprijs verkocht. Toch zijn er nog steeds woningen waar je de vraagprijs eigenlijk als ‘bieden vanaf’ moet zien, omdat ze erg gewild zijn.

Als koper wil je natuurlijk niet misgrijpen, maar ook niet onnodig overbieden. Een aankoopmakelaar kent de woningprijzen, heeft inzicht in eerdere verkopen en biedingen en helpt je bij het bepalen van een reëel, kansrijk bod.

Aankoopmakelaar als starter
Als starter heb je het niet makkelijk op de woningmarkt. In sommige regio’s maak je nauwelijks kans. Dan kun je je spaargeld goed gebruiken, en twijfel je misschien over de kosten voor een aankoopmakelaar. Toch kan een aankoopmakelaar je koopkansen juist vergroten, zelfs als je nét wat minder geld overhoudt.

Een aankoopmakelaar heeft namelijk meer zicht op nieuw woningaanbod en kan je wijzen op woningen waar je zelf niet direct aan denkt. Bijvoorbeeld in een leuke buurt die jij niet kende. Of een kluswoning waar jij door afschrikt, maar die eigenlijk eenvoudig op te knappen is. En doe je een bod met een aankoopmakelaar, dan weten verkopers ook dat je serieus bent en de financiering waarschijnlijk wel rond krijgt. Je komt betrouwbaarder over, en dat kan de doorslag geven.

Kortom: reden genoeg voor een aankoopmakelaar

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen. Juist nu de woningmarkt iets rustiger wordt kun je er volop je voordeel mee doen.

Denk je nu: hé, goed idee? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek bij ECHT Makelaars.

Klik hier voor meer informatie over een aankoopmakelaar:

KLIK HIER 

Een woning kopen? Zo geregeld met ECHT Makelaars in Alkmaar

Is het tijd voor de volgende stap? Als lokale makelaar weten wij alles van de Alkmaarse woningmarkt en vinden wij de woning die perfect bij je past. Ben je op zoek naar je nieuwe droomhuis en kan je daar wat hulp bij gebruiken? In een vrijblijvend gesprek inventariseren we je woonwensen en bespreken we het aankooptraject. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Service van de zaak!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de aankoop van jouw woning? Neem snel contact met ons op.