Heerlijke zomerse salade
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 29 juli 2022
Het zomerse weer komt er weer aan, dus de temperaturen lopen op! Bij warm weer lijkt het soms niet te passen om warm te eten. Houd je hoofd koel met dit recept van May Anema!
Voor een heerlijke zomerse salade als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:
150 gram rucola sla
3 rijpe nectarines in grove stukken
150 gr burrata (hier 3x50gr burratine)
150 gr serrano ham
paar blaadjes basilicum
1 eetlepel honing
1/2 eetlepel olijfolie
Voor de dressing heb je nodig:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (vijgen)balsamico azijn
1 eetlepel honing
zout en peper
Snijd de nectarines in grove gelijke stukken en besmeer met het mengsel van honing en olijfolie. Bak deze in de grillpan op een niet te hoog vuur, anders verbrandt de honing, totdat je mooie grillstrepen erop ziet en leg deze even apart om een beetje af te koelen. Maak ondertussen een mooie platte schaal op met rucola en beleg deze alvast met de plakken serranoham. Snijd de burrata in stukken en leg deze samen met de nectarines en blaadjes basilicum op de salade.
Voor de dressing heb ik een extra virgin olive oil gebruikt van het merk Elizondo, een mooie olijfolie maakt het geheel meer op smaak. Ook gebruikte ik hier in plaats van een gewone balsamicoazijn een vijgenbalsamicoazijn, waarbij een zoete smaak naar voren komt.
Je kunt deze ingrediënten kopen bij bijvoorbeeld: Delicatessenwinkel Samen in de Keuken.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar heen en giet dit pas over de salade heen net voordat je aan tafel gaat, anders zakt de sla in.
Eet smakelijk!!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.