Hertenbiefstukjes met jachtsaus
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 9 december 2022
Wederom een klassieker in de december feestmaand, probeer het, niet moeilijk en heerlijk, ik geef vandaag een recept voor vier personen, heb dit gerecht donderdag jl. voor 13 personen gekookt met natuurlijk stoofpeertjes , spruitjes en aardappel puree.
Wat hebben we nodig?
Vier hertenbiefstukjes van ongeveer 150 gram
Peper en zout
Boter en wat olie
Voor de jachtsaus:
1 ui of sjalotjes
1 teentje knoflook
1 jeneverbes
1 el bruine suiker
2 el balsamicoazijn
250 ml rode wijn
2 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 runderbouillon blokje
2 plakjes ontbijtkoek
Zout en versgemalen peper
Aan de slag
Bak de biefstukken in de boter en wat olie en bak ze aan beide zijden in 2 keer drie minuten en bewaar in aluminiumfolie.
En nu de saus,
Pel en snipper ui en knoflook en kneus de jeneverbes
Gebruik het bakvet in de koekenpan
Karamelliseer de suiker met een el water in de koekenpan
Blus de karamel af met balsamico azijn 200 ml rode wijn en 200 ml water
Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes
boven de pan en roer door
Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus en voeg de ontbijtkoek toe en roer tot deze is opgelost
Breng de saus op smaak met zout en peper
Haal de biefstukjes uit de folie en serveer met de saus, smakelijk eten en een mooie december maand gewenst!
Henk van den Berg