Het weer

Eerst buien, vrijdag vaak droog

Het weer

Vrijdagmiddag: prima buitenweer!
Het is vanmiddag, in tegenstelling tot voorgaande dagen, prima weer om er op uit te trekken! Alleen in de kustprovincies is nog een lokale bui mogelijk. Elders is het overal droog met een mix van wolken en zon. Bij een zwakke tot matige zuidenwind komt de middagtemperatuur uit rond een graad of 8.

Vrijdagavond en -nacht: frisse avond, noordoosten kans op mist
Vanavond wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt snel. Halverwege de avond ligt de temperatuur in het noordoosten rond het vriespunt, terwijl het in Zeeland een graad of 6 is.

Komende nacht blijft het overal droog en vooral in het noorden en oosten is wat (dichte) mist mogelijk. In het zuidwesten neemt gedurende de nacht de hoge bewolking juist toe. De laagste temperaturen worden vroeg in de nacht bereikt. Met het aantrekken van de wind lopen de temperaturen in de tweede helft van de nacht geleidelijk op.

Zaterdag: kletsnatte Sinterklaasintocht
De Sint moet zijn paraplu zeker niet vergeten als hij zaterdagmiddag om 12:00 arriveert in Gorinchem. Het wordt namelijk een kletsnatte zaterdag. Er trekt een regengebied richting ons land. In het westen begint het in de ochtend al te regenen. Het uiterste oosten houdt het mogelijk tot het middaguur droog.

Gedurende de dag trekt het regengebied oostwaarts over het land. Overdag is het slechts 6 of 7 graden bij een matige tot aan de kust krachtige zuidwestenwind, 4-6 Bft. Al met al niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan.

In de avond wordt het vanuit het westen geleidelijk droger en dan wordt ook zachtere lucht richting het land aangevoerd. De temperatuur loopt nog flink op en halverwege de avond is het 8 tot 12 graden.

Zondag: enkele buien, zacht en een stevige wind
Op de tweede weekenddag is het wederom flink herfstachtig. Zo kletsnat als zaterdag wordt het niet, maar droog houden we het zeker niet. Verspreid over het land komen flink wat buien voor. In het noorden kan het ook wat langer regenen. We zitten inmiddels duidelijk in zachtere lucht met maxima die uitkomen tussen 12 en 14 graden. De wind is zeer stevig. Er staat een matige tot aan de kust mogelijk harde zuidwestenwind, 4-7 Bft.

Maandag: wederom niet droog
Ook de start van de nieuwe week verloopt nog wisselvallig met kans op enkele buien. Tussen de buien door zijn wel droge momenten waarbij de zon mogelijk even doorbreekt. Het wordt een graad of 11.

Hierna: afnemende neerslagkansen
De dagen hierna neemt de buienactiviteit af en krijgen we waarschijnlijk flink wat droge momenten voorgeschoteld. Zonovergoten dagen zitten er echter niet in. In de ochtenduren is vaak wat mist of laaghangende bewolking mogelijk, maar ook overdag zijn het vaak wolkenvelden die het weerbeeld domineren. De temperatuur daalt nog wat verder en overdag krijgen we te maken met maxima die uitkomen rond een graad of 8. Dat zijn vrij gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.


Bron: www.weeronline.nl