Het weer

Enkele buien, regionaal ook zon

Het weer

Vrijdagmiddag: enkele bui, hier en daar ook zon
De bewolking overheerst en verspreid over het land komt het tot een bui. Tussen de buien door breekt ook de zon af en toe door. De matige, aan zee vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind neemt geleidelijk in kracht af en is later vanmiddag zwak tot matig. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en komt uit op 10-11 graden in het noorden en (ruim) 14 in het zuiden. Op de Waddeneilanden is het 8 tot 10 graden. Waarden van 5 tot 7 graden zijn in deze tijd van het jaar gebruikelijk.

Vrijdagavond en -nacht: mix van buien en opklaringen
Het is bewolkt en in eerste instantie is het droog. Later op de avond volgen enkele buien en de grootste kans op buien maakt de westelijke helft van het land. Komende nacht trekken de buien naar het noorden weg en klaart het op. In de loop van de nacht volgt opnieuw bewolking vanuit het zuiden. De zuidenwind is zwak tot hooguit matig en het koelt af naar 6 tot 8 graden.

Zaterdag: grijs en bewolkt
In de ochtend overheerst de bewolking en vooral in het noordwesten komt het tot een lokale bui. Verder landinwaarts is het droog. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind en het is dan ook prima weer voor de weekendboodschappen.

In de middag draait de wind verder door naar het oosten en blijft zwak tot matig van kracht. Het blijft grijs en bewolkt en in de loop van de middag volgt in het zuiden regen. Het is opnieuw zeer zacht met temperaturen van 11 graden in het noorden en lokaal 14 in het zuiden.

Zaterdagavond breidt de regen verder noordwaarts over het land uit. Het is dan ook bewolkt en geruime tijd regenachtig. Pas in de loop van de nacht wordt het vanuit het zuiden weer droog. De wind draait van oost naar zuid en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur daalt naar 6 tot 8 graden.

Zondag: licht wisselvallig
De bewolking overheerst en in de ochtend valt vooral in het noorden nog geruime tijd regen. De regen trekt naar het noorden weg en vooral in de middag breekt ook de zon af en toe door. Wel komt het verspreid over het land ook tot enkele buien. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt van noord naar zuid 9 tot 11 graden.

Maandag en dinsdag: enkele buien
Na het weekend blijft het licht wisselvallig met maandag en dinsdag nog enkele buien. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan schijnt ook even de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en het is iets minder zacht. De temperatuur komt uit op 8 tot lokaal 10 graden.

Daarna: rustig weer met geregeld zon
De rest van de week is het over het algemeen droog. Er zijn wolkenvelden, maar ook genoeg momenten met zonneschijn. Over het algemeen staat er weinig wind. De temperatuur stijgt woensdag naar 9 tot 11 graden, donderdag kan het in het zuiden weer 13 graden worden. Vanaf vrijdag gaat het kwik langzaam weer wat omlaag en dan worden de nachten ook geleidelijk kouder.


Bron: www.weeronline.nl