Het weer

Grijs en bewolkt

Het weer

Bewolking overheerst, maar in het noorden kan ook de zon even schijnen. Het wordt 2 tot 7 graden. In het weekend overheerst de bewolking, maar zaterdag breekt vanuit het zuiden de zon af en toe door. Zondag kan af en toe wat lichte regen vallen. De temperatuur komt uit op 6 tot 8 graden. Volgende week is het rustig en vrij zacht weer met temperaturen van 6 tot 9 graden.

Met name in de zuidelijke helft van het land is het vanochtend grijs, nevelig en mistig. Op sommige plaatsen in met name Zuid-Holland en Noord-Brabant komt dichte mist voor met een zicht minder dan 200 meter. In de rest van het land overheerst de bewolking en in het noorden en op de Waddeneilanden breekt de zon af en toe door. De temperatuur ligt in het zuidoosten dicht bij het vriespunt, elders is het 3 tot 7 graden.

Vanmiddag loopt het kwik op de meeste plaatsen op naar maximaal 6 of 7 graden. In het zuidoosten wordt het, bij hardnekkige mist, niet warmer dan 1-2 graden boven nul. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en in de zuidelijke helft blijft het grijs en op veel plaatsen mistig. Elders overheerst de bewolking en in het noorden kan de zon soms even doorbreken. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, maar geleidelijk neemt de wind verder in kracht af.

Vanavond staat er nauwelijks wind en is het overwegend bewolkt. In het zuiden van het land komt nevel en mist voor. Komende nacht breidt de mist zich verder over het land uit. De zwakke wind draait naar een zuidelijke richting en het koelt af naar 2 tot 4 graden. In met name het oosten van Brabant en in Limburg kan het afkoelen tot onder het vriespunt. Lokaal kan het 2 graden vriezen.

Morgenochtend is het grijs en bewolkt. Alleen in het zuidoosten kan het soms even opklaren en breekt de zon door. Het is droog en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgenmiddag is het over het algemeen bewolkt, maar vanuit het zuiden breekt op steeds meer plaatsen de zon even door. In het noorden en westen blijft het lange tijd grijs. Het is overal droog en er waait een zwakke tot hooguit matige zuidenwind. De temperatuur loopt op naar waarden rond 6 graden. Voor de tijd van het jaar is dit een hele normale temperatuur.

Morgenavond en in de nacht naar zondag overheerst de bewolking, maar zo nu en dan is ook de maan even te zien. Het is droog en er waait een zwakke, aan zee matige en bij de Waddeneilanden soms vrij krachtige zuidwestenwind, 2 tot 5 Bft. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. In het westen en noorden blijft het kwik 1 tot 3 graden boven nul.

Zondag is het over het algemeen bewolkt en in de middag kan af en toe wat lichte regen vallen. Met name in het westen en zuidwesten schijnt ook af en toe de zon. De zuidwestenwind is matig, in het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden (vrij) krachtig (4 tot 6 Bft). De temperatuur loopt op naar 6 tot 8 graden.

Maandag is het overal droog en schijnt geregeld de zon. Er waait een matige, in het noordelijk kustgebied en in het Waddengebied zo nu en dan vrij krachtige westen- tot noordwestenwind. De temperatuur loopt op naar 9 graden en daarmee is het vrij zacht.

Dinsdag start de dag lokaal grijs, maar in de middag schijnt ook geregeld de zon. Het is droog en er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 7 of 8 graden.

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid wat toe. Er is een mix van wolken, zo nu en dan zonneschijn, maar er kan soms ook wat regen vallen of een enkele bui. De wind waait uit het noordwesten en is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt dagelijks zo’n 6-7 graden. In de nachten blijft het kwik veelal boven nul, maar tijdens heldere momenten kan het met name in het zuiden soms licht vriezen.


Bron: weeronline.nl