Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst

Ontdek de innovaties in zorg & techniek tijdens Open Avond 13 december

Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst

Tijdens de Open Avond van Hogeschool Inholland Alkmaar staat de moderne zorg van nu en in de toekomst centraal. Studenten, lectoren en docenten laten zien hoe door slimme innovaties de zorg toekomstbestendig wordt. Denk aan zorgrobots, vr-simulaties en slimme tools om bijvoorbeeld met één hand je veters te strikken of leukoplast eenvoudiger te plakken met gebruik van een
speciale tapesnijder.

Studiezoekers (en hun ouders) die zich aan het oriënteren zijn op een hbo- studie zijn welkom op de Open Avond woensdag 13 december van 17.00 tot 20.00 uur. Naast innovaties in de zorg is er nog veel meer te zien. Maak kennis met onze studenten en docenten van alle 16 Alkmaarse opleidingen.

Op de Open Avond toont Inholland hoe verschillende zorg- en techniek- opleidingen elkaar versterken. De rol van moderne technieken in de zorg heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dit komt onder andere door een tekort van handen aan het bed. Inholland wil een belangrijke rol spelen in de innovatie van de zorg en heeft er al veel in bereikt.

Op de Open Avond wordt de bezoeker getrakteerd op een bonte verzameling van innovaties die de zorg toekomstbestendig en veerkrachtig maken. Zo heet robot Pepper bezoekers welkom. In een speciaal voor de Open Avond ingericht zorgcentrum zijn de innovaties te bekijken en ervaren.

Studenten werken ook samen met docenten en lectoren in het Inholland Innovatielab aan bijvoorbeeld zorgrobot, Isha. Onze studenten leggen uit hoe ze tot zorgrobot Isha zijn gekomen die ouderen helpt bij het doen van fysiotherapeutische oefeningen. Margo van Kemenade, associate lector Zorgtechnologie bij Hogeschool Inholland, vertelt: “Studenten die geïnteresseerd zijn in zorgtechnologie kunnen met Isha betekenisvol werken tijdens de opleiding”. Hier kun je zien hoe de robot werkt, die is ontwikkeld samen met partners uit de regio.

Bezoekers kunnen de uitdaging aangaan om leukoplast tape te snijden. Voor veel zorgmedewerkers zit er niets anders op dan te dealen met het dagelijks gefriemel, de steriele handschoenen die aan elkaar én de leukoplast plakken, rafelige randen en dat soort ongemak. Studenten van Inholland Alkmaar bedachten daar in een paar maanden tijd [een handige oplossing voor: de ‘AidMate’. Studenten die de minor Innoveren & Ondernemen volgen laten op de Open Avond zien hoe je een patiënt verbindt met behulp van de bijzondere tapesnijder. Andere studenten van diezelfde minor laten zien hoe zorgmedewerkers gebruik maken van een speciaal door hen ontwikkeld duurzaam
spuugbakje, de Saga Medical Solutions.

Probeer tijdens de Open Avond verschillende speciale brillen uit om te ervaren hoe het is om een oogaandoening te hebben. Studenten Verpleegkunde leggen je uit hoe het zit.

Tim, student Werktuigbouwkunde, heeft gewerkt aan de Lazy lock waarmee je met één hand je veters kunt strikken. En kijk mee in een echt ziekenhuis of zorgcentrum door een VR-bril op te zetten. De studenten van de opleiding Social Work nemen je mee naar echte situaties in het werk. Via VR kun je
ervaren hoe het is om te leven met een licht verstandelijke beperking en/of in aanraking te komen grensoverschrijdend gedrag.

Docenten en studenten van de opleiding Technische Informatica kunnen toelichten hoe een oud-student software heeft ontwikkeld die suikerpatiënten helpt om voetzweren op te sporen. En hoe oud-student Luca is afgestudeerd op hoe realtime kankercellen kunnen worden ontdekt.

Inholland Alkmaar geeft studenten de kans om multidisciplinair te studeren en onderzoeken om tot een gezamenlijke oplossing te komen voor overlappende maatschappelijke vraagstukken.

Programma Open Avond

Volg een opleidingspresentatie, kom het competentiespel spelen om te ontdekken welke opleidingen goed matchen of bezoek het Studentsucces Centrum voor uitleg wat onze studentbuddy’s doen. En haal lekkere koffie en thee bij de barista. Ook kan de studiezoeker kennismaken met de bestuursleden van studentenvereniging en een kijkje nemen in studentencafé de
SooS.

Tips voor studiezoekers

Ook goed voorbereid studeren? Kijk op inholland.nl/openavond en meld je aan voor de Open Avond van woensdag 13 december! Benieuwd hoe je optimaal gebruik kunt maken van een Open Avond? Bereid je goed voor met deze tips.

Studeren bij Inholland Alkmaar biedt kansen op vele gebieden. Zo ben je onderdeel van de innovatiemotor voor de regio. Studenten maken samen de samenleving, hun eigen leefomgeving, nog toekomstbestendiger en veerkrachtiger. Zodat iedereen kan blijven functioneren in een continu sterk
veranderende wereld. Ook impact maken met de juiste studiekeuze? Kom kijken op de Open Avond 13 december vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur aan de Bergerweg 200 in Alkmaar.


Fotografie: Streekstad Centraal, team AidMate

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst Inholland Alkmaar zet in op zorg van de toekomst