Kaaskop van de week

Cees Slot

Kaaskop van de week

Wie regelmatig tijd doorbrengt op de Facebookgroep ‘Je bent een Alkmaarder als’ kan hem niet gemist hebben: Cees Slot. Dagelijks plaatst hij prachtige historische foto’s van Alkmaar, en dat al zo’n 15 jaar lang. Naar eigen schatting is hij in het bezit van 50.000 foto’s!

Cees zijn liefde voor Alkmaar is groot en hij is diep geworteld in de stad. Zijn opa was een bekende Alkmaarder, die met zijn kar ijsjes en kolen ventte op het Waagplein. Heel bijzonder was het, toen Cees in zijn online zoektocht een foto van zijn opa tegenkwam! De eerste in kleur, uit 1954. Cees kwam de foto tegen op Ebay en concludeert de foto waarschijnlijk gemaakt is door toeristen. Bijzonder, want in die tijd was vakantie slechts voor de rijken.

In zijn werkzame leven runde Cees Schoonmaakbedrijf Slot. Vader Piet richtte het bedrijf op en na enkele jaren maakte Cees de switch van automaterialen naar schoonmaak. Cees is nu met pensioen, maar zijn twee zoons namen het familiebedrijf over. Volgens Cees hebben Frenk en Jeffrey het heel goed opgepakt en hij kan met een gerust hart een stapje terug doel. Alhoewel, een paar uurtjes per week gaat hij met zijn zoons mee voor de schoonmaak bij Bejo zaden in Warmehuizen.

In zijn jonge jaren dronk Cees graag een biertje bij Cos Blankendaal in de Hekelstraat. In die tijd begon Gerard Joling zijn carrière en trad hij vaak op in de kroeg. Ook kwam Cees graag bij Café De tijd.

Tegenwoordig doet Cees het wat rustiger aan. Samen met zijn vrouw Truida woont hij in Oud-Overdie, al meer dan 40 jaar!

Word lid van ‘Je bent een Alkmaarder als’ op Facebook en geniet mee van de mooiste foto’s van Alkmaar.


Wil jij iemand verrassen en nomineren voor Kaaskop van de week? Of ben je zelf een leuke Kaaskop? Stuur een mailtje, inclusief omschrijving en foto, naar [email protected] of bel de redactie op: 06-37354007

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Kaaskop van de week Kaaskop van de week Kaaskop van de week Kaaskop van de week Kaaskop van de week