Kaaskoppen gezocht voor Alkmaarse Kaasmarkt

Kaas, klompen en selfies

Kaaskoppen gezocht voor Alkmaarse Kaasmarkt

‘Ik ben een kaasmeisje, natuurlijk loop ik op klompen’; Een kaasmeisje in traditionele klederdracht vertelt in een trending video op TikTok over haar bijbaan op de Alkmaarse Kaasmarkt. Voor aankomend seizoen is Hart van Noord-Holland namelijk op zoek naar enthousiaste kaaskoppen die het team van kaasmeisjes en -jongens wilt komen versterken.

Kaasmeisjes en -jongens zijn het gezicht van de Alkmaarse Kaasmarkt. Ze verwelkomen bezoekers, delen informatie uit, nemen deel aan promotionele activiteiten en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de Kaasmarkt bezoekt. Naar horen zeggen is het de leukste bijbaan (kijk het filmpje zelf maar) en daarnaast zorgt het ook nog eens voor voldoende kaas, eh brood, op de plank.

De Alkmaarse Kaasmarkt bestaat al meer dan 400 jaar en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Deze eeuwenoude traditie wordt trots in stand gehouden door ambassadeurs van Alkmaar. Hoe bijzonder is het als je daar je steentje aan kan bijdragen!

Kijk hier voor meer informatie.


Foto: Ed van de Pol

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Kaaskoppen gezocht voor Alkmaarse Kaasmarkt Kaaskoppen gezocht voor Alkmaarse Kaasmarkt