La Locanda: eten en drinken op toplocatie

Alkmaar krijgt er een horecapareltje bij

La Locanda: eten en drinken op toplocatie

Vanaf maart 2022 heeft Alkmaar er weer een horecapareltje bij. Fernando Jonker (Fernando’s) en Joey Slot (Café Panta) openen samen ‘La Locanda’, een bar op een toplocatie. De vrienden en doorgewinterde horecaondernemers schenken Alkmaar hiermee een nieuwe hotspot voor een goede borrel en lekkere hapjes.

De naam ‘La Locanda’ kan in het Italiaans vertaald worden als ‘het café en in het Spaans als ‘de locatie’. En de locatie liegt er niet om. Met uitzicht op de accijnstoren (hoekje Verdronkenoord en Bierkade), is de bar omgeven door Alkmaarse historie.

Wat kunnen we verwachten?
La Locanda is een laagdrempelige bar, waar je tegelijk goed eten en drinken kunt verwachten. Er worden kleine hapjes geserveerd, vergelijkbaar met Tapas. Zie het als de betere borrelhapjes. Volgens Joey Slot wordt de sfeer gemoedelijk, zoals een tweede huiskamer. De prachtige ligging maakt nieuwsgierig, de sfeer en lekkere hapjes zorgen ervoor dat je nooit meer naar huis wilt. Het eten is te vergelijken met de kaart van Fernando’s, maar dan bite-size. Tapas in de breedste zin van het woord, met een internationale twist.

Borrelen en tafelen
Tijdens de borrel zullen de hapjes op tafel verschijnen. Gerecht bereid? Direct geserveerd. Hiermee zijn de gerechten altijd on point. De bereidingstijd verschilt per gerecht. Het kan dus zo zijn dat je als groep hapjes bestelt en deze op verschillende tijden geserveerd worden. Hierdoor zal het borrelen en eten elkaar lekker afwisselen, terwijl de gerechtjes de keuken uitvliegen. Er zal natuurlijk gedeeld worden, want je wilt geen gerecht missen!


Café la Locanda
Bierkade 24 1811 NJ Alkmaar