Meer slachtoffers aanranding Alkmaar

DNA-onderzoek in gang gezet

Meer slachtoffers aanranding Alkmaar

Begin deze week werd er in Alkmaar alweer een vrouw aangerand. Het Openbaar Ministerie meldt nu dat er in december afgelopen jaar ook al twee meldingen binnenkwamen van vrouwen. Alle drie de vrouwen werden op hun billen geslagen door de dader. Er is opnieuw een onderzoek gestart waarbij het DNA van de dader geprobeerd wordt te achterhalen.

Een aantal maanden vorig jaar bleven de meldingen uit. Op 15 november kwam echter weer een melding binnen en er werd een verdachte aangehouden. De minderjarige zou verdacht worden van vier van de tientallen aanrandingen. Het OM heeft niet bekendgemaakt waar het incident plaatsvond. Op 20 december werd er wederom melding gedaan van aanranding. Over de leeftijd van het slachtoffer en de plek heeft het OM niets bekendgemaakt.

De 27-jarige Lindsey werd begin deze week aangerand op de Randersdijk. Zij was aan het wandelen met een koptelefoon op toen zij op haar billen geslagen werd. Lindsey omschreef de dader als een jongen met capuchon op een mountainbike, amper 16 jaar. De kleding van het slachtoffer zal worden onderzocht op DNA.

Het is onduidelijk hoeveel vrouwen op deze manier zijn aangerand sinds september 2020. Naar schatting gaat het aantal nu richting de veertig.


Foto: Alphenaar, M. / collectie Regionaal Archief Alkmaar