Melanzane alla Parmigiana

Italiaanser wordt het niet

Melanzane alla Parmigiana

Italiaanser dan aubergine en Parmigiana krijg je het niet. Dit heerlijke recept voor Melanzane alla Parmigiana, met aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas en een beetje basilicum is een mooi budget recept, veggie en gewoon verschrikkelijk lekker!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml rode wijn
  • 400 gr tomatenblokjes
  • handje verse basilicum
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 400 ml halfvolle melk  
  • peper en zout
  • 75 gr geraspte parmezaan
  • 2 bollen buffel mozzarella  

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij 2 aubergines in dunne plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en 1 el gedroogde oregano. Rooster 30 minuten in de oven.

2. Fruit 2 teentjes gesnipperde knoflook 1 minuut in een scheut olie en schenk er 100 ml rode wijn bij. Breng aan de kook en laat de wijn een paar minuten inkoken, voeg 400 g tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met peper, zout en een handvol gesnipperd basilicum.

3. Smelt 25 g boter in een steelpan. Bestrooi met 25 g bloem en meng met een garde. Blus met 400 ml halfvolle melk en blijf roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en 75 g geraspte parmezaan.

4. Vet een ovenschaal van 20 x 25 cm in. Verdeel een derde van de geroosterde plakjes aubergine over de bodem, schenk hierover een derde van de tomatensaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen, een derde van de bechamelsaus en weer een laagje pasta. Herhaal deze laagjes nog twee keer op het laatste laagje pasta na. Bestrooi met extra parmezaan en verdeel er 2 bolletjes mozzarella over.

5. Bak 35 minuten in de oven. Laat 15 minuten rusten en serveer met een salade.

Buon appetito!