Met trots presenteren wij onze wijnexpert….
Daniël Groeneveld
Gepubliceerd: 31 maart 2021
Wijnexpert en eigenaar van online wine-shop www.wijnvandaan.nl. Daniël zal ons elke 2 weken meenemen in zijn beleving en passie voor wijn!
Deel
De allerlekkerste New York Hotdog
17 maart 2023
Culinaire tip van de week
In New York maken ze misschien wel de lekkerste hotdog van de hele wereld. Een heerlijk zacht broodje dat zich onderscheidde door een worstje te combineren met
Rijke witlofsalade
17 maart 2023
Recept van May Anema
Witlof is een groentesoort waarmee je heel veel verschillende gerechten kunt maken. Je kunt witlof bakken, stomen, koken, roerbakken en rauw eten
Zelf Gin Tonic maken
10 maart 2023
Het ultieme recept
Onze favoriete gin cocktail is de gin tonic, ook wel de GT genoemd! En het is niet alleen een favoriet van ons, maar van heel veel anderen. De gin tonic cocktail is namelijk
Culinaire tip van de week: home made pizza met o.a. octopus
10 maart 2023
Zo lekker... misschien nog wel fijner dan bij de Italiaan
Eigenlijk een heel eenvoudig gerecht maar alles hangt natuurlijk af van de ingrediënten. We beginnen met het deeg voor op de bakplaat. We kochten
Nieuwe trend: Natuurwijn
3 maart 2023
Wat is dat eigenlijk?
Natuurwijn, ook wel ‘vin naturel’ genoemd: ze wordt steeds populairder! Maar wanneer is een wijn een ‘vin naturel’ en hoe smaakt een natuurwijn precies? En wat is het verschil tussen natuurwijn
Overheerlijke kalfsgehaktballetjes in citrus tomatensaus
3 maart 2023
Recept van May Anema
Gehaktballen kun je op wel 100 manieren maken. Maar deze zijn zo lekker dat je ze wel elke dag zou kunnen eten! Probeer ze maar!
Het chique Parijse koekje: macaron
24 februari 2023
Wat is het eigenlijk?
Twee verderlichte koekjes met in het midden een verrukkelijke fluffy vulling, dat is de Parijse Macaron. Een hap en je bent verkocht. Het chique koekje is ondertussen
De schnitzel is wat ondergewaardeerd (filmpje)
24 februari 2023
De geschiedenis (1134) van dit gerecht gaat terug naar Noord-Italië...
Wat is precies een schnitzel? Een schnitzel is een zeer dunne kotelet zonder bot. Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip
Tournée Minérale
17 februari 2023
Column: Friso Stilma
Twee weken geleden was het eigenlijk alweer mijn beurt voor een Flessenpost column en was de redactie benieuwd naar mijn zienswijze op de opkomst van
Gevulde aubergine waaiers
17 februari 2023
Recept van May Anema
Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk comfortfood! Alleen al de geur in de keuken doet je verlangen naar Italië! Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten
Wijntrends 2023
10 februari 2023
Van klassiekers tot cool quality
De wereld beweegt, de wijnwereld beweegt mee. Of niet. Want wat goed is, moet goed blijven. Authentieke wijnen blijven daarom zoals ze zijn: echt, oprecht en gewild. Die trend in
Dit zijn de foodtrends van 2023
10 februari 2023
Zeewier, cannabis en mocktails
Ieder jaar voorspellen de grote foodplatforms de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends. Wij zetten de populairste
Laatste kaarten Amusetour
3 februari 2023
Wees er snel bij!
Het is bijna zo ver, op 12 februari staat Alkmaar in het teken van heerlijke amuses, smaakvolle wijnen en de leukste restaurants staan klaar voor de Amusetour. Wil je
Aubergine Fatteh
3 februari 2023
Recept van May Anema
Afgelopen weekend maakte ik voor mijn gezin een verrassend smakelijk gerecht: aubergine fatteh. Ik kende het eigenlijk niet maar zag het langsgaan online en gaf
Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn
3 februari 2023
Vraag naar alcoholvrij neemt toe
Alcoholvrije dranken in de horeca zijn in opkomst, ook als het gaat om alcoholvrije wijn. Wijnspecialisten hebben nog steeds wat moeite met alcoholvrije wijn. Sommeliers,
Dit zijn de foodtrends van 2023
27 januari 2023
De populairste voorspellingen op een rijtje...
Ieder jaar voorspellen de grote foodplatforms de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends.
Boerenkool stamppot!
27 januari 2023
Recepten van Henk
Zoals de kip hoort bij het ei hoort boerenkool stamppot bij de winter! Onderstaand recept is voor vier porties.
Lazy sunday proeverij
20 januari 2023
Yes, january!
Laat de boel ook in het nieuwe jaar weer even lekker de boel op zondagmiddag, en kom naar deze wijnproeverij bij WIJN. Alkmaar. Vanaf 16:00u. kun je op een lekkere ongedwongen
Flessen stress
20 januari 2023
Column: Friso Stilma
De voorraad wijn bij mij in het magazijn is aardig geslonken. De bodem is in zicht. Om dit nu meteen als flessen of wijn stress te bestempelen, gaat wat ver. Er is namelijk
Pasta met kip in romige saus
20 januari 2023
Recept van May Anema
Een uitdaging is het zeker om met de restjes die je in huis hebt een smakelijke maaltijd te maken! En dat is weer goed gelukt!
Amusetour Alkmaar
20 januari 2023
12 februari, binnenstad
n slechts 4 weken gaan we van start met Amusetour Alkmaar. Op 12 maart 2023 worden de smaakpapillen geprikkeld met de lekkerste amuses en de fijnste wijnen van Alkmaar. Geniet
6 tips om fluitend ‘Dry January’ door te komen
13 januari 2023
Voor als je het nu al niet meer uithoudt...
Heerlijk een paar wijntjes gedronken tijdens kerst? En ben je ook voor de champagne gegaan tijdens oud & nieuw? Januari betekent in ieder geval weer goede voornemens na al dat eten
In januari weer even terug naar normaal…
13 januari 2023
Comfortfood om van te likkebaarden
Ziek in bed, met liefdesverdriet op de bank of last van een flinke baaldag omdat het regent? Dan zijn de ultieme comfortfoods de redder in nood! Niet moeilijk
Ik pas
6 januari 2023
Column: Friso Stilma
Oh jee, het is weer januari. Voor de wijnhandel nou niet meteen de beste maand van het jaar… Veel mensen maken even een pas op de plaats als het gaat om wijnconsumptie
Romige orzo met champignons en spinazie
6 januari 2023
Recept van May Anema
Dit is weer zo'n fijn comfort food recept voor een druilerige dag in januari. Bak de champignons in de olijfolie en voeg als ze bruin zijn de knoflook en orzo toe. Bak dit
Het grote Nederlandse wijnwandelboek
23 december 2022
Wandel langs wijngaarden en wijnmakers in Nederland
Nederlandse wijnen zijn sterk in opkomst! We tellen nu al zo’n tweehonderd wijngaarden en dat aantal groeit gestaag. Het grote Nederlandse wijnwandelboek
Heerlijk vegetarisch voor- en hoofdgerecht
23 december 2022
Recepten van Henk
Met de kerst komen mijn kinderen en daar mijn dochter vegetarisch is, ben ik er eigenlijk aan gewend om iets lekkers zonder vlees of vis te maken. Dit voor- en hoofdgerecht
Wasabi cracker met gemarineerde zalm
16 december 2022
Recept van May Anema
Dit is echt mijn favoriet! En super om als klein hapje/amuse te serveren tijdens het kerstdiner!! Snijd de zalm in fijne stukjes en maak deze op smaak met wat Kewpie mayonaise, een kneepje citroensap
Op de valreep
16 december 2022
Column: Friso Stilma
Voor mijn laatste column van dit jaar had ik eigenlijk het thema Champagne (hoe toepasselijk) voor ogen. Op de valreep bedacht ik mij… Het naderende einde van
Wijnproeverij, ontmoet de maker
9 december 2022
Mathieu van Domaine de Berguerolles
Laat op deze zondagmiddag even lekker de boel de boel voor deze wijnproeverij met de wijnboer zelf! Vanaf 16:00u. komt Mathieu ons alles vertellen over zijn
Hertenbiefstukjes met jachtsaus
9 december 2022
Recepten van Henk
Wederom een klassieker in de december feestmaand, probeer het, niet moeilijk en heerlijk, ik geef vandaag een recept voor vier personen, heb dit gerecht donderdag
Help! Welke wijn bij welk gerecht…?
2 december 2022
Column: Friso Stilma
Afgelopen vrijdag had ik een gezellige groep vriendinnen in de winkel voor een wijnproeverij. Zij hadden ook iemand uitgenodigd om een zestal kleine gerechtjes
Appelcake
2 december 2022
Recept van May Anema
Afgelopen zondag kreeg ik onverwacht visite en nadat ik constateerde dat ik eigenlijk niks lekkers in huis had, bedacht ik het volgende uit mijn voorraadkast te maken: appelcake.
Investeren in wijn
25 november 2022
Over tien jaar leveren flessen vier keer zoveel op
Renzo Rosa Bian, wijnbelegger: “Ik ging altijd met vakantie naar Italië”, vertelt Rosa Bian, die zelf van Italiaanse komaf is. “Ik nam standaard lekkere wijnen mee voor