HomeAdverteerdersTip de redactieColofon Nieuwsbrief ontvangen
Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link

Deel

advertentie

Met trots presenteren wij onze wijnexpert….

Daniël Groeneveld

Met trots presenteren wij onze wijnexpert….

Wijnexpert en eigenaar van online wine-shop www.wijnvandaan.nl. Daniël zal ons elke 2 weken meenemen in zijn beleving en passie voor wijn!

advertentie

Meer 'Food & Wine':

De allerlekkerste New York Hotdog

17 maart 2023

Culinaire tip van de week

In New York maken ze misschien wel de lekkerste hotdog van de hele wereld. Een heerlijk zacht broodje dat zich onderscheidde door een worstje te combineren met

Rijke witlofsalade

17 maart 2023

Recept van May Anema

Witlof is een groentesoort waarmee je heel veel verschillende gerechten kunt maken. Je kunt witlof bakken, stomen, koken, roerbakken en rauw eten

Zelf Gin Tonic maken

10 maart 2023

Het ultieme recept

Onze favoriete gin cocktail is de gin tonic, ook wel de GT genoemd! En het is niet alleen een favoriet van ons, maar van heel veel anderen. De gin tonic cocktail is namelijk

Culinaire tip van de week: home made pizza met o.a. octopus

10 maart 2023

Zo lekker... misschien nog wel fijner dan bij de Italiaan

Eigenlijk een heel eenvoudig gerecht maar alles hangt natuurlijk af van de ingrediënten. We beginnen met het deeg voor op de bakplaat. We kochten

Nieuwe trend: Natuurwijn

3 maart 2023

Wat is dat eigenlijk?

Natuurwijn, ook wel ‘vin naturel’ genoemd: ze wordt steeds populairder! Maar wanneer is een wijn een ‘vin naturel’ en hoe smaakt een natuurwijn precies? En wat is het verschil tussen natuurwijn

Overheerlijke kalfsgehaktballetjes in citrus tomatensaus

3 maart 2023

Recept van May Anema

Gehaktballen kun je op wel 100 manieren maken. Maar deze zijn zo lekker dat je ze wel elke dag zou kunnen eten! Probeer ze maar!

Het chique Parijse koekje: macaron

24 februari 2023

Wat is het eigenlijk?

Twee verderlichte koekjes met in het midden een verrukkelijke fluffy vulling, dat is de Parijse Macaron. Een hap en je bent verkocht. Het chique koekje is ondertussen

De schnitzel is wat ondergewaardeerd (filmpje)

24 februari 2023

De geschiedenis (1134) van dit gerecht gaat terug naar Noord-Italië...

Wat is precies een schnitzel? Een schnitzel is een zeer dunne kotelet zonder bot. Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip

Tournée Minérale

17 februari 2023

Column: Friso Stilma

Twee weken geleden was het eigenlijk alweer mijn beurt voor een Flessenpost column en was de redactie benieuwd naar mijn zienswijze op de opkomst van

Gevulde aubergine waaiers

17 februari 2023

Recept van May Anema

Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk comfortfood! Alleen al de geur in de keuken doet je verlangen naar Italië! Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten

Wijntrends 2023

10 februari 2023

Van klassiekers tot cool quality

De wereld beweegt, de wijnwereld beweegt mee. Of niet. Want wat goed is, moet goed blijven. Authentieke wijnen blijven daarom zoals ze zijn: echt, oprecht en gewild. Die trend in

Dit zijn de foodtrends van 2023

10 februari 2023

Zeewier, cannabis en mocktails

Ieder jaar voorspellen de grote foodplatforms de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends. Wij zetten de populairste

Laatste kaarten Amusetour

3 februari 2023

Wees er snel bij!

Het is bijna zo ver, op 12 februari staat Alkmaar in het teken van heerlijke amuses, smaakvolle wijnen en de leukste restaurants staan klaar voor de Amusetour. Wil je

Aubergine Fatteh

3 februari 2023

Recept van May Anema

Afgelopen weekend maakte ik voor mijn gezin een verrassend smakelijk gerecht: aubergine fatteh. Ik kende het eigenlijk niet maar zag het langsgaan online en gaf

Sommeliers worstelen met alcoholvrije wijn

3 februari 2023

Vraag naar alcoholvrij neemt toe

Alcoholvrije dranken in de horeca zijn in opkomst, ook als het gaat om alcoholvrije wijn. Wijnspecialisten hebben nog steeds wat moeite met alcoholvrije wijn. Sommeliers,

Dit zijn de foodtrends van 2023

27 januari 2023

De populairste voorspellingen op een rijtje...

Ieder jaar voorspellen de grote foodplatforms de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends.

Boerenkool stamppot!

27 januari 2023

Recepten van Henk

Zoals de kip hoort bij het ei hoort boerenkool stamppot bij de winter! Onderstaand recept is voor vier porties.

Lazy sunday proeverij

20 januari 2023

Yes, january!

Laat de boel ook in het nieuwe jaar weer even lekker de boel op zondagmiddag, en kom naar deze wijnproeverij bij WIJN. Alkmaar. Vanaf 16:00u. kun je op een lekkere ongedwongen

Flessen stress

20 januari 2023

Column: Friso Stilma

De voorraad wijn bij mij in het magazijn is aardig geslonken. De bodem is in zicht. Om dit nu meteen als flessen of wijn stress te bestempelen, gaat wat ver. Er is namelijk

Pasta met kip in romige saus

20 januari 2023

Recept van May Anema

Een uitdaging is het zeker om met de restjes die je in huis hebt een smakelijke maaltijd te maken! En dat is weer goed gelukt!

Amusetour Alkmaar

20 januari 2023

12 februari, binnenstad

n slechts 4 weken gaan we van start met Amusetour Alkmaar. Op 12 maart 2023 worden de smaakpapillen geprikkeld met de lekkerste amuses en de fijnste wijnen van Alkmaar. Geniet

6 tips om fluitend ‘Dry January’ door te komen

13 januari 2023

Voor als je het nu al niet meer uithoudt...

Heerlijk een paar wijntjes gedronken tijdens kerst? En ben je ook voor de champagne gegaan tijdens oud & nieuw? Januari betekent in ieder geval weer goede voornemens na al dat eten

In januari weer even terug naar normaal…

13 januari 2023

Comfortfood om van te likkebaarden

Ziek in bed, met liefdesverdriet op de bank of last van een flinke baaldag omdat het regent? Dan zijn de ultieme comfortfoods de redder in nood! Niet moeilijk

Ik pas

6 januari 2023

Column: Friso Stilma

Oh jee, het is weer januari. Voor de wijnhandel nou niet meteen de beste maand van het jaar… Veel mensen maken even een pas op de plaats als het gaat om wijnconsumptie

Romige orzo met champignons en spinazie

6 januari 2023

Recept van May Anema

Dit is weer zo'n fijn comfort food recept voor een druilerige dag in januari. Bak de champignons in de olijfolie en voeg als ze bruin zijn de knoflook en orzo toe. Bak dit

Het grote Nederlandse wijnwandelboek

23 december 2022

Wandel langs wijngaarden en wijnmakers in Nederland

Nederlandse wijnen zijn sterk in opkomst! We tellen nu al zo’n tweehonderd wijngaarden en dat aantal groeit gestaag. Het grote Nederlandse wijnwandelboek

Heerlijk vegetarisch voor- en hoofdgerecht

23 december 2022

Recepten van Henk

Met de kerst komen mijn kinderen en daar mijn dochter vegetarisch is, ben ik er eigenlijk aan gewend om iets lekkers zonder vlees of vis te maken. Dit voor- en hoofdgerecht

Wasabi cracker met gemarineerde zalm

16 december 2022

Recept van May Anema

Dit is echt mijn favoriet! En super om als klein hapje/amuse te serveren tijdens het kerstdiner!! Snijd de zalm in fijne stukjes en maak deze op smaak met wat Kewpie mayonaise, een kneepje citroensap

Op de valreep

16 december 2022

Column: Friso Stilma

Voor mijn laatste column van dit jaar had ik eigenlijk het thema Champagne (hoe toepasselijk) voor ogen. Op de valreep bedacht ik mij… Het naderende einde van

Wijnproeverij, ontmoet de maker

9 december 2022

Mathieu van Domaine de Berguerolles

Laat op deze zondagmiddag even lekker de boel de boel voor deze wijnproeverij met de wijnboer zelf! Vanaf 16:00u. komt Mathieu ons alles vertellen over zijn 

Hertenbiefstukjes met jachtsaus

9 december 2022

Recepten van Henk

Wederom een klassieker in de december feestmaand, probeer het, niet moeilijk en heerlijk, ik geef vandaag een recept voor vier personen, heb dit gerecht donderdag

Help! Welke wijn bij welk gerecht…?

2 december 2022

Column: Friso Stilma

Afgelopen vrijdag had ik een gezellige groep vriendinnen in de winkel voor een wijnproeverij. Zij hadden ook iemand uitgenodigd om een zestal kleine gerechtjes

Appelcake

2 december 2022

Recept van May Anema

Afgelopen zondag kreeg ik onverwacht visite en nadat ik constateerde dat ik eigenlijk niks lekkers in huis had, bedacht ik het volgende uit mijn voorraadkast te maken: appelcake.

Investeren in wijn

25 november 2022

Over tien jaar leveren flessen vier keer zoveel op

Renzo Rosa Bian, wijnbelegger: “Ik ging altijd met vakantie naar Italië”, vertelt Rosa Bian, die zelf van Italiaanse komaf is. “Ik nam standaard lekkere wijnen mee voor

Inschrijven Flessenpost uit Alkmaar
Dan spoelt het flesje iedere vrijdag aan in je mail
AANMELDEN
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de Flessenpost uit Alkmaar. U kunt altijd de afmeldlink gebruiken, deze is opgenomen in de nieuwsbrief.
close-link
Terug