Moules á la May
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 21 oktober 2022
Mosselen zijn zo makkelijk te maken naar smaak dat ik meer wil dan de traditionele wijze. Ik maak ze vandaag met een krachtig, romige kaassaus vol met gehakte knoflook!
Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 kg mosselen
– 1 zak mosselgroente pakket bijv. bij AH
– klont roomboter
– 200 ml crème fraîche
– 300 gr roquefort
– scheut droge witte wijn
– 1 bol knoflook
– peterselie
– stokbrood
Begin met het spoelen van de mosselen, gooi de drijvende en kapotte mosselen weg.
Bak in een roerbakpan de mosselgroente in een klont roomboter een paar minuten en voeg dan een flinke scheut witte wijn daarbij. Leg de dichte mosselen hierop en sluit de pan af met een deksel. Maak ondertussen de saus door de crème fraîche met de roquefort te verhitten en roer deze af en toe door. Maak de bol knoflook schoon en doe alle teentjes in een blender om fijn te hakken en voeg deze hoeveelheid knoflook toe aan de saus.
Schep met een grote spatel de mosselpan af en toe even door, zodat alle mosselen openstaan en dus gegaard zijn. Giet de mosselen af, vang het kookvocht op en bewaar dit om de saus eventueel iets dunner te maken.
Leg de mosselen op een mooie royale schaal en drapeer de roquefortsaus hier overheen en bestrooi met gehakte peterselie. Serveer direct met stokbrood.
Gevoel van culinaire zaligheid zal je overweldigen!!!! Geniet ruim!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.