Nasi goreng met sajoer boontjes en spiegelei
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 16 september 2022
Een lekkere nasi goreng maken is niet moeilijk en goed te combineren met bijgerechten als hete boontjes en pindasaus. Ik maak meestal een grote pan met nasi en vries het in porties in.
Wat hebben we nodig:
Witte rijst
Olijfolie ( Basilio di Scarpa)
Uien
Knoflook
Nasi groenten ( supermarkt)
Nasi kruiden ( supermarkt)
Sperziebonen
Sajoer pasta ( Conimex)
Spekjes
Pindasaus ( supermarkt)
Ketjap manis
Sambal oelek
Sambal manis
Eieren
Aan de slag maar weer!
Kook de rijst, giet af en laat in een gesloten pan nastomen zodat je een mooie droge korrel krijgt.
Gebruik een braadpan met dikke bodem
Verwarm de olijfolie en fruit de gesnipperde uien en de fijngehakte knoflook
Voeg de spekjes toe en braad ze bruin
Voeg de gesneden groente toe en wok het geheel met de nasi kruiden
Voeg de droge rijst toe en bak op gematigd vuur de nasi goreng ( goreng is gebakken)
Voeg sambal en ketjap naar smaak toe
Kook de boontjes in kokend water in ongeveer 7 minuten beetgaar en doe ze samen met de sajoer pasta in een koekenpan
Serveer de nasi goreng met de sajoer boontjes, pindasaus, atjar en een spiegelei, drink er een biertje of een droge witte wijn bij.
Selamat makan!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.