Gezondheid

New year, new you?

Gezondheid

2021 is ten einde, dat betekent een nieuwe start en nieuwe kansen in 2022! Het is echter belangrijk om met beide benen op de grond te blijven en te voorkomen dat we onrealistische verwachtingen voor onszelf stellen, omdat dit een effect heeft op onze geestelijke gezondheid.

Sommige van deze onrealistische verwachtingen komen voort uit onbereikbare lichaamstypes en veranderingen in het dieet. Bijvoorbeeld de populaire resolutie “stop met het eten van suiker”, het is simpelweg onmogelijk om alle suikers uit je dieet te schrappen.

In plaats daarvan kun je proberen gezondere beslissingen te nemen, een uitgebalanceerd dieet te volgen en jezelf af en toe te trakteren op je favoriete snoepjes. Zo beloon je jezelf voor het vasthouden aan je goede voornemen voor het nieuwe jaar zonder jezelf te straffen.

Afvallen is ook één van de meest populaire goede voornemens voor het nieuwe jaar, constant geobsedeerd zijn door het getal op de weegschaal zal uiteindelijk je mentale gezondheid verpesten. Dit maakt je ‘fitness journey’ extra moeilijk door het constante gevoel dat je jezelf teleurstelt.

Vergeet niet om aardig voor jezelf te zijn en onthoud dat je vet kunt verliezen en tegelijkertijd spieren kunt opbouwen. Houd je dieet in de gaten, inclusief vezels, groenten en veel water. Neem je goede voornemens voor het nieuwe jaar stap voor stap en vergelijk je levensreis niet met die van anderen.