Pappadum torentje
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 1 juli 2022
Onze nieuwe foodblogger May Anema is een echte epicurist, volgde een cursus foodjournalistiek en kookt thuis regelmatig de sterren van de hemel. Deze week mogen wij meegenieten van één van haar prachtige gerechten!
Op warme dagen heb ik minder zin om achter het fornuis te staan, dus maak ik vaak zoiets luchtigs als deze pappadum torentjes. Het ziet eruit als een feestje en smaakt top!
Ingrediënten per persoon:
– 3 stuks Patak’s pappadums
– 150 gram gerookte zalm
– stukje komkommer, in linten geschaafd
– 1/2 avocado
– 50 gram fijne ijsbergsla
– 2 stengels bosui, in ringetjes gesneden
– theelepel geroosterd zwart sesamzaad
Voor de saus heb je nodig:
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 eetlepels Hellmann’s mayonaise
– 1/3 bosje verse dille
– 1 teen knoflook geperst
– 1/2 theelepel citroen geraspt
– beetje citroensap
– peper, zout en een scheut Maggi
Leg op een ruim bord een pappadum en bestrijk deze ruim met de saus. Beleg hem met wat ijsbergsla, dan gerookte zalm en daarboven een komkommerlint en wat ringetjes bosui. Herhaal dit 2 keer en beleg dan de bovenste laag extra met de in plakjes gesneden avocado. Maak het af door het geheel te bestrooien met wat geroosterd zwart sesamzaad, gesneden bosuitjes en eventueel extra saus. Et voilá, eet smakelijk!!!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.