Pastasalade met artisjok, salami, Nocellara olijven en pesto
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 2 augustus 2024
Deze pastasalade is ideaal als bijgerecht voor de BBQ, net weer iets anders dan de tomaat, mozzarella variant. Je kunt hem ook met een andere pasta soort maken waardoor hij weer anders oogt. Ik maakte deze met een fusilli pasta waarbij de pesto goed in de wokkel blijft zitten.
Ingrediënten voor een grote schaal:
– 500 gr pasta
– 1 bakje Nocellara olijven (ah)
– 1 à 2 bakjes verse groene pesto
– 1 potje gegrilde artisjokken(ah)
– 250gr salami (Stegeman)
– 6 à 8 snoepkomkommers
– pijnboompitten
– verse basilicum
– zest van citroen
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en doe er wat olijfolie over na het afgieten. Bak ondertussen in een droge pan de pijnboompitten bruin en laat deze afkoelen op een bord.
Snijd de salami in blokjes, halveer de artisjokken en olijven, komkommers in plakjes en voeg deze aan de pasta toe. Meng het geheel met de pesto, zest van citroen, pijnboompitten en voeg er genoeg verse basilicum aan toe. Zout en peper uiteraard toevoegen voor ultiem smaakgebonden.
Laat het ruim smaken!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.