Pittige gamba tortilla’s
Ismael Wijnsma
Gepubliceerd: 1 april 2022
In een niet zo tropisch weekend, toch een gerecht waarbij je je spontaan aan de Spaanse kust waant. Huiskok Ismael Wijnsma geeft ons nét dat beetje extra pit om onszelf warm te houden komende dagen! Ben je ooit iemand tegengekomen die niet van gamba’s houdt? Wij ook niet!
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Benodigdheden:
Mais tortilla 10 stuks
1 rode peper
2 sjalotten
1 teen knoflook
Olijfolie
400 gram gamba’s
2 avocado’s
1 limoen
Koriander
200 gram mayonaise
Tabasco
Overige benodigdheden:
Rasp/microplane
Grillpan of BBQ
Bereiding:
1. Haal de steel van de rode peper en snijd de rode peper in kleine blokjes. Snijd ook de sjalot en de knoflook fijn.
2. Verhit een grillpan of BBQ en bak de gamba’s ongeveer 4 tot 5 minuten of totdat ze roze kleuren.
3. Doe de gamba’s in een ruime kom en zet een pan op middelhoog vuur op het fornuis. Doe er ongeveer 3 eetlepels olijfolie in en bak de helft van de sjalot tot hij glazig is geworden. Voeg daarna ook de knoflook en de rode peper toe aan de pan.
4. Voeg het olie knoflook mengsel toe aan de gamba’s en laat deze marineren.
5. Snijd De avocado’s in kleine blokjes en rasp de schil van een limoen. Snijd ook ongeveer een 1/4e bosje koriander fijn.
6. Doe de avocado en de overige sjalot in een bakje en prak dit tot een bijna glad geheel. Voeg daarna ook de koriander toe en roer deze goed door.
7. Doe in een ander bakje de mayonaise en tabasco en roer dit tot een geheel. Hoe pittig je het maakt kan je zelf weten.
8. Zet een pan op het fornuis op middel vuur en verwarm de tortilla’s tot ze zacht worden.
9. Bestrijk daarna de tortilla met de avocado, leg de gamba’s er op en de pittige mayonaise.
10. Maak af met het limoenrasp.
Optioneel:
Gebruik dun gesneden rode kool om extra crunch te geven aan je tortilla.
Eet smakelijk!
Ismael Wijnsma
Ismaël Wijnsma heeft zijn eigen home-cooking -en catering bedrijf voor particulieren en events; Sijmen Louis – www.sijmenlouis.nl
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.