Quiche Lorraine
De typisch Franse quiche met prei en spek
Gepubliceerd: 2 juli 2021
Dé typisch Franse quiche met prei en spek. Heerlijk hartig en lekker, zowel warm als koud: Quiche Lorraine.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 150 g spekblokjes, gerookt
- 250 g bladerdeeg
- 1 prei, in ringen
- 4 eieren
- 50 g kaas, gemalen
- 200 ml room
- 200 ml melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Blancheer de preiringen 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
- Bak de spekblokjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Klop de eieren los met de room en de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg het bladerdeeg in twee middelgrote, diepe bakvormen op bakpapier. Schep er de spekblokjes en de preiringen op. Bestrooi met de helft van de kaas. Schenk er het eimengsel bij en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de quiches 30 minuten in het midden van de oven.
Tip: Serveer met een frisse salade.
Bon appetit!