Rode curry met kip en wokgroente
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 18 november 2022
Dit heerlijke gerecht maak ik bijna wekelijks! Naast dat het vol met groente zit, is het ook snel klaar te maken! Ik wissel het af met andere kleuren curry, verschillende zakken wokgroente en vlees of vis.
Voor 4 personen gebruik ik volgende ingrediënten:
– 3 flinke kipfilets
– 2 pakjes kokosmelk van 200 ml
– 2 zakken wokgroente à 400 gr
– Koh Thai rode currypasta
– Koh Thai vissaus
– koriander
– halve limoen
– wokolie om in te bakken
– eventueel rijst erbij
Ik begin met de in blokjes gesneden kipfilets aan te braden in een flinke scheut wokolie. Deze olie geeft al een heerlijke oosterse geur en smaak af. Kook de rijst volgens de verpakking. Zodra de kip gaar is gebakken voeg ik de zakken wokgroente toe en roer ik veel door de pan zodat alles beetgaar is. Dan voeg ik de rode currypasta naar gelang toe, ik gebruik 2 eetlepels en laat deze nog even meebakken. Voeg dan de kokosmelk, sap van de halve limoen en wat druppels vissaus toe en proef nu of dit goed op smaak is. Mocht het nu toch wat flauw smaken dat kun je altijd een blokje kippenbouillon eraan toevoegen. Maak een bord op met daarop rijst, schenk ruim de curry erover en garneer met lekkere verse koriander!!
Eet smakelijk en geniet ruim!!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.